Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 9
Cuina núm. 9. Desembre 2001

Nadal

En aquest número

Vermut

Lluernari

Cuina fiable a Sant Quirze del Vallès

Pau Arenós (text)

Vermut

Torrons d'autor

La pastisseria Uñó de Mataró trenca motlles amb uns torrons molt originals que es renoven cada any.

Cristina Serret (text)

Mercat

Escamarlà

De sabor fi i delicat

Un convidat de luxe, l'escamarlà, comparteix protagonisme a la nostra taula amb una allargassada hortalissa, l'api, i una curiosa fruita aromàtica que s'usa com a espècia, el pebre de Jamaica. De postres, us suggerim una porció de formatge francés Comté i un bon tall de pinya.

David Lienas (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Pebre de Jamaica

Record especiat

David Lienas (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

La pinya

Un fruit càlid

David Lienas (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

L'Api

Una versàtil hortalissa

David Lienas (receptes), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

El Comté

Un formatge amb història

David Lienas (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Genis del foc

Carles Gaig

L'ahir, l'avui i el demà de la cuina catalana

Aquest clàssic de la cuina del nostre país aconsegueix reunir en el centenari Can Gaig, al barri barceloní d'Horta, tant els amants dels fogons sofisticats com els partidaris de les receptes tradicionals catalanes.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Salmó

Un nòrdic a la cuina

Aliment important en la dieta d'algunes ètnies com els lapons o els inuits, aquest peix d'aigües fredes, escàs al nostre país, ostenta la categoria de menja de qualitat tot i la progressiva socialització a què l'ha sotmès la ramaderia marina.

Toni Massanés (text), Jordi García (fotografia)

Proposta del mes

Un Nadal mediterrani

Del Marroc a Turquia, passant per Itàlia i Grècia. Us proposem que celebreu el Nadal amb els plats festius de la Mediterrània, sense oblidar, és clar, la nostra escudella i carn d'olla.

Pep Palau (text), Becky Lawton (fotografia)

Món Sucre

Capricis d'hivern

Postres de festa amb fruita de temporada

Per contrarestar els excessos alimentaris propis d'aquestes dates, el nostre pastisser proposa postres amb un baix contingut en sucre, i amb deliciosos ingredients que aquests mesos estan en el seu millor moment.

Jordi Butrón (text), Becky Lawton (fotografia)

Celler

Un brindis pel Nadal

Una selecció de caves feta pels nostres experts

Per celebrar com cal les festes de Nadal i Cap d'Any hem demanat a un grup d'experts que ens recomanin els seu caves preferits. I en la secció Gran Reserva, us proposem una tria amb els millors Cabernet Sauvignon, uns vins de factura excel·lent fruit d'una varietat de raïm originària de Bordeus.

Cristina Serret (text), AJJ Estudi (fotografia)

Gran Reserva

Cabernet Sauvignon

Una selecció de vins negres elaborats a Catalunya

AJJ Estudi (fotografia), David Molina (text)

Gran Reserva

Un nou horitzó a la Terra Alta

La comarca acollirà un centre d'investigació per millorar la producció del vi

Destinacions amb gust

El Garraf

Avantsala de la cuina del sud

Els cuiners d'aquesta comarca són privilegiats perquè tenen dos proveïdors d'un gran nivell: el mar i els cultius típicament mediterranis. De tot plegat en surt una excel·lent gastronomia que, malgrat el turisme, es manté intacta respecte als orígens.

Tana Collados (text), Carmen Vila (fotografia), Patxi Uriz (fotografia)

L'art de viure

Redecora el teu Nadal

Les línies minimalistes, la barreja d'estils i l'explosió del color són algunes de les tendències que predominen en les decoracions nadalenques més actuals i vanguardistes.

Clàudia Pujol (text)

Catalunya plat a plat

Sabors de terra endins

El receptari de la Noguera

Frontera natural de la Catalunya nova i la vella, aquesta comarca atesora un ric receptari, fruit de la combinació de la cuina de muntanya i la de la plana.

Núria Bàguena (text)

La nevera de…

Montserrat Carulla, la cuina dels sentits

La transgressora personalitat d'aquesta actriu catalana contrasta amb unes preferències gastronòmiques tradicionals i casolanes, que han seduït més d'un paladar.

Clàudia Pujol (text)

L'art de viure

Bons propòsits per a l'any 2002

La nit de Cap d'Any sol ser el moment de prometre corregir errors i mals hàbits alimentaris, però això requereix un xic de voluntat. Us recomanem algunes pautes que us poden ser d'utilitat per seguir una dieta equilibrada i saludable.

Eva Rovira (text)

Tendències

Regals a la carta

Us fem 14 propostes gastronòmiques per a aquest Nadal amb idees molt diverses, tantes com gustos hi ha. Esperem que tothom pugui trobar un objecte per complaure amics i família.

Cristina Serret (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Receptes

Escamarlans gratinats

David Lienas

Foie gras amb crosta de borrego de Sant Antoni

Carles Gaig

Canelons de salmó fumat i albergínies

Patates farcides amb dos caviars

Salmó i espàrrecs de marge amb maionesa de menta

Salmó a la papillota i verduretes amb anís estrellat

Escudella i carn d'olla

Pep Palau

Tarama (Taramosalata)

Pep Palau

Börek (Crestes)

Pep Palau

Tajine (Estofat de xai)

Pep Palau

Tiramisú

Pep Palau

Sopa de fruits d'hivern amb gelat de torró

Jordi Butrón

Carbassa amb merenga i sorbet de llimona

Jordi Butrón

Crema de caqui amb pa de pessic de mandarina i magranes al moscatell

Jordi Butrón

Sípia a la bruta

Josep Mestres

Cassola d'arròs a la sitgetana

Antoni Rafecas

Canelons Rossini

David Lienas

Rosbif

David Lienas

Lenguados Montpellier

David Lienas

Suflé de xocolata

David Lienas

Perdius a la vinagreta

Balbina Gatnau i Vilà

Macarrons amb bacallà i maionesa

Montserrat Carulla

Crema d'alvocat amb granissat de caipirinha

Josep M. Baixas

Fregitel·la de calamarsets i ceba

Josep M. Baixas

Pit d'ànec amb pappardelle i ametlles

Josep M. Baixas

Llagostins amb espaguetis cruixents

Josep M. Baixas

Tonyina marinada amb trinxat d'escalivada

Joan Font

Costellam de xai amb perfum d'alls

Joan Font

Amanida d'escamarlans amb cansalada del coll

Joan Font

Llom de turbot amb suc de rostit

Joan Font

Suflé de xocolata amb salsa de taronja

Joan Font

Cassoleta de llobregant amb mongetes del ganxet

Marc Gascons

Patates farcides amb tòfona i formatge tou

Marc Gascons

Amanida tèbia de peu de porc amb tallarines de calamars

Marc Gascons

Mandonguilla de pollastre amb sipions i rossinyols

Marc Gascons

Saltat de macarrons amb rossinyols, sípia i verdura

Marc Gascons

Ostres arrebossades

Francesc Fortí

Còctel de llagostins

Francesc Fortí

Flam de fetge d'oca

Francesc Fortí

Filet de vedella amb fruita seca

Francesc Fortí

Granissat de crema catalana

Francesc Fortí

Morro de bacallà amb fruita

Josep M. Baixas

Pollastre amb cava

Teresa Serra

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: