Trenquem els menús!
Plats del mes
Tot el que heu de saber per estar al dia
Per fer boca / L'entrevista
Joan Capilla
L'Algadir del Delta
Bomba, J. Sendra, montsianell, carnaroli... Mil i un noms presents en aquest hotel restaurant de cuina deltaica on es venera la varietat de l'arròs com el modista té cura del vestit a mida. La primera estrella verda Michelin de la història als arrossars del delta de l'Ebre és una realitat i ara toca reivindicar la vigència d'un ecosistema en perill.
Per fer boca / Gastropistes
Cafès d'especialitat
Fa temps que el cafè d'especialitat ha arribat a Catalunya per reivindicar que, si s'escull el millor cafè de les varietats més exclusives i de les millors plantacions del món, es torra amb la tècnica precisa i s'elabora amb cura, el resultat és un beuratge diví, que es pot prendre sol o acompanyat, però sempre sense sucre, ja que el bon cafè no amargueja mai. En aquests locals, hi trobareu cafès de les finques més preuades del món, elaborats amb mans d'or per especialistes que ja no es diuen cambrers. Ha arribat l'hora dels baristes!
Per fer boca / La tria de la directora
'Bistrot' francès al Museu Picasso
El xef i empresari Romain Fornell obre el seu sisè establiment a Barcelona
Per fer boca / Pròxima parada...
Bodrum (Turquia)
Aquesta península de la Riviera turca és la destinació del moment. Oasi i refugi de viatgers que la trien com a alternativa a les illes del Mediterrani, també per la gastronomia.
Per fer boca / Preguntes (im)pertinents
Podem fer panellets casolans econòmics i sostenibles?
De com a casa ens podem prendre la llicència de preparar els panellets amb patata, però a la pastisseria hem d'exigir que el massapà estigui fet amb ametlla i sucre.
A la cuina
Menú del mes
Octubre
Un saltat d'enciam, ous farcits de xampinyons, suquet de bonítol i pastissets de raïm. Val a dir que la proposta que ens porta Sandra Pisa aquest mes ens promet moltes alegries per al paladar!
A la cuina / Master Class
Moniato
Carme Ruscalleda celebra l'arribada de la tardor parlant-nos d'una de les hortalisses més icòniques d'aquesta època de l'any.
A la cuina
Peix de casa. Bo, assequible i llaminer!
A les costes catalanes hi ha més de 200 espècies de peixos deliciosos que es poden cuinar de manera molt fàcil. La majoria, desconeguts, per uns consumidors que aposten per espècies foranes, filetejades i envasades. Per tal d'equilibrar la balança, el sector –pescadors, cuiners i peixaters– reivindica els beneficis del peix i del marisc de proximitat: bo, fresc, sostenible, sa i barat. És la proposta més llaminera a taula.
A la cuina / La convidada
Un tagín cuinat a foc lent al cor de la Segarra
M'acosto fins a Santa Coloma de Queralt per trucar a la porta de la casa de Sergi Ramis, un periodista especialitzat en viatges que m'espera amb una recepta originària de Marràqueix.
A la cuina
Amb ametlla
No falta mai al massapà dels panellets, a les picades ni en alguns dels torrons més clàssics del Nadal. L'ametlla és una de les fruites seques més apreciades i al nostre país se'n conreen sobretot a Lleida i a Tarragona. Per aprofitar-ne tot el potencial, us proposem un plat de pasta, unes mandonguilles, un plat de carn i, és clar, uns panellets per llepar-vos-en els dits!
A la cuina / Plaers saludables
Com podem prevenir la síndrome metabòlica?
Si teniu més greix del compte acumulat a la cintura, val la pena que feu un cop d'ull a tot el que us expliquem aquest mes!
A la cuina
Avui, sopem al sofà!
Si a la nit aprofiteu per mirar algun capítol de la vostra sèrie favorita mentre mengeu al sofà, esteu d'enhorabona, perquè ja no caldrà que mengeu qualsevol cosa: us portem tres receptes espectaculars que tindreu a punt en un tres i no res i que us faran assaborir els capítols d'una altra manera. Bon profit!
A la cuina / Les postres de casa
Pastissos amb cereals variats
Què tenen en comú un brownie, un pa dolç i un crumble? Si ens fixem en les receptes que ens proposa aquest mes Gemma Clofent, diríem que l'element comú són els cereals. Perquè les postres que trobareu a les pàgines següents tenen el mill, el blat de moro i la civada com a grans i deliciosos protagonistes!
A la cuina / En un tres i no res
Olives
Hi ha més de 250 varietats d'olives: algunes es destinen a la producció d'oli d'oliva i d'altres són ideals per cuinar o per menjar com a aperitiu. A casa nostra, les més habituals són l'arbequina, la grossal i la picual.
Al celler / Tria de tres
Vins de verema tardana
Tastem tres referències fruit de la paciència dels viticultors a l'hora de collir el raïm
Al celler
El sòl i el caràcter del vi
En funció de la terra on creixen els ceps, els vins que en surten tenen unes característiques o unes altres.
Al celler / Pel broc gros
Una cocteleria de barri amb còctels elegants, aperitius i 'jazz' en directe
El Balius ocupa un comerç emblemàtic de Barcelona i sedueix els veïns amb bons còctels i una atmosfera de barri
Al celler / Birrologia
Belgian blonde, la patriota
Parlem d'un estil amb menys de cent anys d'història, però reivindicatiu d'una rica tradició cervesera davant de l'estandardització del segle XX
Al rebost
Restaurants que bufen espelmes el 2024
La restauració catalana està d'aniversari: sis restaurants emblemàtics del país bufen espelmes. La celebració, en alguns casos amb menús especials, reflecteix la bona salut dels negocis on proposta, gestió i coherència van plegades. Obrim les portes de Caelis, Dos Palillos, Moments, Disfrutar, Aürt i La Xicra per descobrir la seva cuina i el seu treball.
Al rebost / L'adreça
Xalar comprant a Molins de Rei
Maribel i Mireia Sellarés Tort comanden un dels negocis amb més història del sector carni baixllobregatí, que engrandeix l'experiència de compra a la comarca barcelonina: Cal Manyet.
Al rebost / Caçasabors
De l'Empordà a la tassa
Emporarom conrea herbes aromàtiques i n'ofereix infusions amb noms inspirats en divinitats gregues i romanes
Al rebost / Tria bé
Xocolata a la pedra
Una xocolata singular que destaca per la textura farinosa, fruit d'un procés d'elaboració que es remunta a tres segles enrere.
Fora de carta / Pecats venials
Olalla Moreno
Descobrim les temptacions gastronòmiques de l'actriu que interpreta la Cati a 'Com si fos ahir'
Fora de Carta / Sopa de lletres
Parlem dels bacteris que viuen dins nostre?
Per què estan tan de moda els fermentats? Què vol dir 'probiòtic'? I 'prebiòtic'? Què és això de la microbiota? Per què de cop tothom en parla?
- Crema de portobel·los
- Ous farcits de xampinyons
- Coca de Mallorca amb sobrassada i carbassó
- 'Bruschettes' d'hummus de remolatxa amb nous
- 'Tortillas' mexicanes amb pollastre, enciam i 'frijoles'
- Amanida grega
- Pastís salat de carbassa
- Suquet de bonítol
- Bullit d'orella de porc amb moniato
- Romescada de moixina
- 'Tacos' amb bròtola cruixent
- Maires a la papillota
- Mandonguilles de peix amb amanida de patata
- Carré de xai amb crosta de fruita seca
- Emperador a la cassola
- Pollastre amb olives
- Fricandó
- Pastisset de raïm
- Panellets de pinyons
- Brownie de garrofa i mill
- Pa dolç de blat de moro
- 'Crumble' de civada i fruites vermelles
- Peres amb formatge blau i fruita seca
- Bastonets de galeta amb xocolata negra
- 'Imam bayildi'
- Saltat d'enciam i pastanaga
- Tagín de llegums i verdures
- Tallarines veganes amb salsa de fruita seca
- 'Bruschettes' d'hummus de remolatxa amb nous
- Olives amanides
- 'Focaccia' d'olives
- Allioli d'olives
- Olives arrebossades