
Sardines: un tast mariner
Vermut
La Taverna d'en Grivé
Producte amb cognom a Granollers
Vermut
Fet a Catalunya
Orígens ofereix a Barcelona una acurada selecció d'aliments i begudes fets i pastats al país
Mercat
Carbassó
L'ingredient bàsic de la samfaina
Les parades dels mercats ofereixen un vistós assortiment de saludables carbassons, aromàtics gerds, i una varietat de mongeta lleonesa: la pinta. Adquiriu un bon grapat de rossellones -aquest bell mol·lusc similar a la cloïssa-, i saboregeu unes cruixents aletes de pollastre.
Mercat
Gerds
Extremadament delicats
Mercat
Mongeta pinta
Procedent de Lleó
Mercat
Aletes de pollastre
Un divertiment cruixent i saborós
Mercat
Rossellona
Un toc de sabor a l'arròs
Genis del foc
Fermí Puig
El capità d'un equip encarat a l'èxit
Ha aconseguit trencar el tòpic que diu que la cuina d'hotel no pot ser bona: el restaurant que regenta a l'hotel Majestic de Barcelona és un dels més reputats de la ciutat. Les claus: una cuina meditada i uns col·laboradors que la saben interpretar a la perfecció.
De cru a cuit
Sardines
Un tast de felicitat
Aquest peix blau arrossega una curiosa dualitat. D'una banda, es considera de poca categoria, però de l'altra, es té per una menja extremadament saborosa. És una peculiaritat que ha convertit les sardines en un dels luxes més barats que es poden comprar.
Proposta del mes
Temptadors carpaccios
Les milllors receptes a làmines
Amb uns ingredients de primeríssima qualitat, tallats a làmines quasi transparents, s'elabora una de les preparacions crues més reeixides de la cuina internacional: els carpaccios. Un plat poc calòric i molt nutritiu que cada vegada admet presentacions més agosarades.
Món Sucre
Coques de Sant Joan
Tres propostes per fer a casa
Aquest mes tenim una cita gastronòmica destacada: el sopar de Sant Joan. Per això us proposem preparar tres coques diferents per celebrar la revetlla com cal. Sense oblidar-nos, és clar, de la tradicional de fruita.
Nit de revetlla
Cinc còctels per Sant Joan
La cocteleria barcelonina Boadas ens ha preparat unes elegants combinacions per festejar la nit de la revetlla.
Celler
Un tast d'estiu
Fresques combinacions de vins i formatges
Contradient el tòpic de combinar el formatge amb el vi negre, us proposem uns creatius casaments entre formatges artesans i begudes fresques, seques i afruitades, ideals per combatre el calor estiuenc. I, en la secció Gran Reserva, us suggerim una selecció de licors exòtics d'arreu del món.
Gran Reserva
Licors exòtics
Una tria de beuratges poc convencionals
Leche Rizada. Pisco Alto del Carmen. Mezcal Gusano Rojo. Orujo con miel trampero. Sake Kuromatso. Licor de arroz con lagarto
Gran Reserva
Un nou vi monacal
Codorniu comercialitza vins elaborats al monestir de Poblet
Destinacions amb gust
Tortosa
L'herència culinaria d'una vida al voltant del riu
La capital del Baix Ebre va ser de domini àrab durant gairebé quatre-cents anys. Aquesta cultura i la presència del riu Ebre han estat dos factors clau per a la gastronomia local. L'autora del reportatge ens ho explica mentre conversa amb les persones que han rebut aquest llegat.
Menjar i salut
El perill de les dietes
Els règims d'aprimament amb recomanacions generalitzades i resultats immediats acostumen a tenir repercussions importants en la salut de les persones. És, doncs, aconsellable que us deixeu assessorar per un dietista.
La nevera de
Maria de la Pau Janer
Àpats que aproximen
Coincidint amb els Dinars d'Autor organitzats pel Gremi de Restauració de Barcelona, dins de l'última Setmana del Llibre en Català, conversem amb l'escriptora mallorquina Maria de la Pau Janer de les situacions que poden desencadenar alguns plaers gustatius.
Catalunya plat a plat
Sabors intensos i contrastats
Som en una terra de llarga tradició culinària, molt rica en productes que s'han sabut posar a la cassola amb un estil propi. Fruit d'això, disposen d'un extens receptari farcit de fórmules delicioses.
L'art de viure
Una nevera organitzada
Col·locar correctament els aliments a la nevera és una garantia de que es conservaran amb totes les seves propietats. A continuació us presentem una petita guia orientativa sobre com envasar el menjar i com organitzar amb eficàcia el frigorífic.
Tendències
Un bon paper
Sabors del món
París
La Coupole, joia de Montparnasse