Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 15
Cuina núm. 15. Juny 2002

Sardines: un tast mariner

En aquest número

Vermut

La Taverna d'en Grivé

Producte amb cognom a Granollers

Pau Arenós (text)

Vermut

Fet a Catalunya

Orígens ofereix a Barcelona una acurada selecció d'aliments i begudes fets i pastats al país

Cristina Serret (text)

Mercat

Carbassó

L'ingredient bàsic de la samfaina

Les parades dels mercats ofereixen un vistós assortiment de saludables carbassons, aromàtics gerds, i una varietat de mongeta lleonesa: la pinta. Adquiriu un bon grapat de rossellones -aquest bell mol·lusc similar a la cloïssa-, i saboregeu unes cruixents aletes de pollastre.

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Gerds

Extremadament delicats

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Mongeta pinta

Procedent de Lleó

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Aletes de pollastre

Un divertiment cruixent i saborós

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Rossellona

Un toc de sabor a l'arròs

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Genis del foc

Fermí Puig

El capità d'un equip encarat a l'èxit

Ha aconseguit trencar el tòpic que diu que la cuina d'hotel no pot ser bona: el restaurant que regenta a l'hotel Majestic de Barcelona és un dels més reputats de la ciutat. Les claus: una cuina meditada i uns col·laboradors que la saben interpretar a la perfecció.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Sardines

Un tast de felicitat

Aquest peix blau arrossega una curiosa dualitat. D'una banda, es considera de poca categoria, però de l'altra, es té per una menja extremadament saborosa. És una peculiaritat que ha convertit les sardines en un dels luxes més barats que es poden comprar.

Toni Massanés (text), Jordi García (fotografia)

Proposta del mes

Temptadors carpaccios

Les milllors receptes a làmines

Amb uns ingredients de primeríssima qualitat, tallats a làmines quasi transparents, s'elabora una de les preparacions crues més reeixides de la cuina internacional: els carpaccios. Un plat poc calòric i molt nutritiu que cada vegada admet presentacions més agosarades.

David Lienas (text), Cristina Rivarola (fotografia)

Món Sucre

Coques de Sant Joan

Tres propostes per fer a casa

Aquest mes tenim una cita gastronòmica destacada: el sopar de Sant Joan. Per això us proposem preparar tres coques diferents per celebrar la revetlla com cal. Sense oblidar-nos, és clar, de la tradicional de fruita.

Jordi Butrón (text), Becky Lawton (fotografia)

Nit de revetlla

Cinc còctels per Sant Joan

La cocteleria barcelonina Boadas ens ha preparat unes elegants combinacions per festejar la nit de la revetlla.

Enrique Marco (fotografia)

Celler

Un tast d'estiu

Fresques combinacions de vins i formatges

Contradient el tòpic de combinar el formatge amb el vi negre, us proposem uns creatius casaments entre formatges artesans i begudes fresques, seques i afruitades, ideals per combatre el calor estiuenc. I, en la secció Gran Reserva, us suggerim una selecció de licors exòtics d'arreu del món.

Salvador Maura (text), Montse García (fotografia)

Gran Reserva

Licors exòtics

Una tria de beuratges poc convencionals

Leche Rizada. Pisco Alto del Carmen. Mezcal Gusano Rojo. Orujo con miel trampero. Sake Kuromatso. Licor de arroz con lagarto

Rosa M. Vila (text)

Gran Reserva

Un nou vi monacal

Codorniu comercialitza vins elaborats al monestir de Poblet

Destinacions amb gust

Tortosa

L'herència culinaria d'una vida al voltant del riu

La capital del Baix Ebre va ser de domini àrab durant gairebé quatre-cents anys. Aquesta cultura i la presència del riu Ebre han estat dos factors clau per a la gastronomia local. L'autora del reportatge ens ho explica mentre conversa amb les persones que han rebut aquest llegat.

Tana Collados (text), Rosina Ramírez (fotografia)

Menjar i salut

El perill de les dietes

Els règims d'aprimament amb recomanacions generalitzades i resultats immediats acostumen a tenir repercussions importants en la salut de les persones. És, doncs, aconsellable que us deixeu assessorar per un dietista.

Eva Rovira (text)

La nevera de…

Maria de la Pau Janer

Àpats que aproximen

Coincidint amb els Dinars d'Autor organitzats pel Gremi de Restauració de Barcelona, dins de l'última Setmana del Llibre en Català, conversem amb l'escriptora mallorquina Maria de la Pau Janer de les situacions que poden desencadenar alguns plaers gustatius.

Clàudia Pujol (text)

Catalunya plat a plat

Sabors intensos i contrastats

Som en una terra de llarga tradició culinària, molt rica en productes que s'han sabut posar a la cassola amb un estil propi. Fruit d'això, disposen d'un extens receptari farcit de fórmules delicioses.

Núria Bàguena (text)

L'art de viure

Una nevera organitzada

Col·locar correctament els aliments a la nevera és una garantia de que es conservaran amb totes les seves propietats. A continuació us presentem una petita guia orientativa sobre com envasar el menjar i com organitzar amb eficàcia el frigorífic.

Assumpta Miralpeix (text)

Tendències

Un bon paper

Cristina Serret (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Sabors del món

París

La Coupole, joia de Montparnasse

Jordi Puntí (text), Fernando Krahn (il·lustració)

Receptes

Crema freda de carbassó

David Lienas

Ox-tail amb llagosta i royale d'ostres

Fermí Puig

Coca amb sardines i verdures a la planxa

Amanida de tomàquet, patates i pasta de sardines

Sardines escabetxades

Sardines arrebossades amb julivert i comí

Carpaccio Harry's Bar de Venècia

David Lienas

Carpaccio de salmó amb poma i vinagreta

David Lienas

Carpaccio de ceps amb pinyons i bacó

David Lienas

Carpaccio de petxines de pelegrí

David Lienas

La base de brioix

Jordi Butrón, Becky Lawton

Coca de crema d'anís i músic

Jordi Butrón, Becky Lawton

Coca de fruita confitada

Jordi Butrón, Becky Lawton

Arròs amb verdures a la cassola

Bacallà confitat amb oli de tòfona i borraines

Empedrat

David Lienas

Tàrtar de peix

David Lienas

Bull de bacallà

Bacallà amb patates al forn

Domingo Martínez

Flor de carbassó farcida sobre brandada

Francesc Bañeras

Peixopalo amb tripes de bacallà i patates

Raül Clarà

Canelons de bacallà farcits de bolets

Carme Collell

Caldereta de lluerna

David Soler

Cassola d'arròs de bacallà amb verdures

Domingo Martínez

allipebre de rèmol

David Soler

Arròs de rap amb carxofes

David Soler

Tronc de lluç al forn

David Soler

Llobarro amb salsa de romesco

David Soler

Cebes farcides de pollastre amb fesols

Miquel Escursell

Còctel de margarita de mango

Miquel Escursell

"Tacos" de guacamole

Miquel Escursell

Crep salada

Miquel Escursell

Amanida de llenties amb vinagre de sidra

Josep Torres

Crep dolça de poma i calvados

Miquel Escursell

Bunyols dolços de cigrons

Josep Torres

Cassola de mongetes amb porc

Josep Torres

Cigrons i bacallà

Josep Torres

Favetes amb romesco

Josep Torres

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: