
La tardor està servida!
Plats del mes
Idees per a les sobretaules més gurmets
Genis del foc
Kin Hernández
Fonda La Primitiva
La història de La Primitiva és una història de dones i la Kin ho subratlla. Per les venes d'aquesta musicoterapeuta corren bocinets de Portugal, Itàlia, Irlanda, l'Uruguai i l'Argentina natal, però és al Lluçanès on viu feliç cuinant per a qui vol en un indret enlluernador.
Per fer boca / Gastropistes
Àpats de premi
Recorrem Barcelona per entaular-nos als bars i els restaurants que, aquest 2022, han estat premiats en la tercera edició dels Premis Barcelona Restauració. Visitem tots els premiats i alguns dels finalistes, que demostren que a la capital del país hi ha autèntiques joies gastronòmiques.
Per fer boca / La tria de la directora
Lanto. La cuina que dicta el mercat
Creativitat i bon producte en un jove restaurant del barri del Clot
Per fer boca / 24 hores a...
Andorra
Per fer boca / Caçasabors
El valor de les plantes silvestres
La cooperativa Els Corremarges lluita contra el malbaratament alimentari fent una doble tasca de divulgació i de comercialització de salses, condiments i melmelades fets amb fruites silvestres.
A la cuina / Menú del mes
Novembre
Mentre s'escurcen els dies i el fred es va fent l'amo i senyor de l'ambient, Francesc Murgadas ens proposa un menú variat que combina productes del mar i de la terra per obtenir receptes delicioses, com una tapa marinera, una crema amb el toc exòtic del coco, un guisat de carn amb vi i unes postres de fruita ben energètiques.
A la cuina / Master class
La cuina al buit
Les envasadores al buit i els aparells per controlar bé la temperatura de cocció s'han popularitzat molt, els últims anys, i, en paral·lel, ha crescut l'interès per la cuina al buit. Carme Ruscalleda ens n'explica els secrets.
A la cuina
Esmorzars amb forquilla i ganivet
Són una de les tradicions culinàries més arrelades en la societat catalana. Aquests esmorzars interminables inclouen plats del receptari més tradicional, amb algunes excepcions de caire més modern. El cuiner Sergi de Meià ens explica la vinculació que té amb aquest àpat matiner i ens en mostra alguns dels seus preferits, que va recopilar a El llibre dels esmorzars de forquilla, plats que tant poden servir per esmorzar com per dinar o sopar.
A la cuina / La convidada
Un sofregit amb molt de bacallà i poca pressa
M'acosto fins a Vallcarca, a Barcelona, per conèixer la Fina, una gastrònoma llicenciada en Dret i autora d'un blog de cuina que em té preparat un plat de macarrons ple de sorpreses delicioses
A la cuina
Els colors de la tardor
La baixada de les temperatures i el canvi de color del paisatge són els senyals principals que anuncien l'arribada de la penúltima estació de l'any. Els dies s'escurcen, les fulles dels arbres es vesteixen d'ocre, taronja, groc i vermell, i els boscos s'omplen de bolets. Mentrestant, a la cuina, recuperem els plats de cullera, els guisats i les cremes que hem deixat de banda durant l'estiu, i donem la benvinguda als bolets, els moniatos, les castanyes, les carbasses i els tubercles de temporada per preparar plats tan reconfortants com els que trobareu en aquestes pàgines.
A la cuina / Plaers saludables
Consells per millorar les digestions
Pesadesa, inflamació, digestions lentes, acidesa, dolor estomacal... Tots aquests símptomes poden ser el reflex d'una mala digestió. Com podem solucionar-ho?
A la cuina
A tota pressió
L'olla de pressió, un estri present a moltes llars, és molt útil en els temps que corren, en què tots hem d'apostar per la sostenibilitat. I és que cuinar amb olla de pressió ens permet estalviar aigua, temps i energia, a més de conservar els nutrients dels ingredients i concentrar els sabors. En aquestes pàgines trobareu tres receptes del llibre Cocina en olla exprés, de Claudia Ferrer (Cúpula, 2020), perquè us inspireu.
A la cuina / Les postres de casa
Magdalenes casolanes i esponjoses
Menjar magdalenes acabades de fer a casa és una delícia i, més enllà de modes més o menys passatgeres, representades pels cupcakes i els muffins, per sort, les tradicions sempre tornen. Aquest mes, Gemma Clofent ha recuperat algunes receptes que segur que us agradaran i ompliran casa vostra de l'olor dels dolços acabats de fer.
Al celler / Tria de tres
Bombolles dolces i versàtils
Tres propostes que demostren que els escumosos són bons en qualsevol moment de l'àpat i per a qualsevol ocasió
Al celler / Pel broc gros
Còctels d'autor i brioixets en un clàssic que torna a la vida
El mític Rouge comença una nova etapa sense perdre un gram del seu encant i amb el vermell bohemi intacte
Al rebost
Calendari de novembre
La tardor és el moment perfecte per sortir al bosc a buscar bolets. N'hi ha desenes de varietats comestibles, però aquest mes ens centrem en una de les més apreciades: el cep
Al rebost / El decàleg
Xocolata
Diu la llegenda que el déu Quetzalcóatl va regalar l'arbre del cacau als humans i ells en van transformar la llavor per fer xocolata. Sigui quin en sigui l'origen, no hi ha dubte que parlem d'un producte que aixeca passions.
Al rebost
Per començar el dia amb les piles ben carregades
Quatre llocs on podreu fer un esmorzar de forquilla com mana la tradició
Al rebost / Tant de gust
Pastissos d'inspiració americana a Gràcia
Amb 24 anys, Hugo Roche va decidir obrir una pastisseria en ple barri de Gràcia, a Barcelona. Però no era una pastisseria qualsevol, ja que Roche va apostar des del primer moment per les elaboracions 100% artesanes amb productes de primera qualitat.
Al rebost / L'adreça
Ecològics i de proximitat
Edinson Yara és el nou propietari de La Botiga de Saó, un establiment del barri de Cappont de Lleida pioner en la venda d'aliments ecològics a la ciutat i a la demarcació
Fora de carta / Quadern dels bojos
Bojos pel codonyat
Fora de carta / Fes-me feliç
Martina Klein
Cinc regals gastronòmics per a la model argentina
Fora de carta / Sopa de lletres
De ser el que mengem a ser el que pengem
A principis d'octubre es va celebrar a Menorca el I Congrés de Periodistes i Escriptors Gastronòmics, que ha permès que el sector reflexioni al voltant de diverses qüestions, com el canvi, no sempre per a bé, que suposa l'era digital en la manera com mengem.
- Tapes de vieira
- Crema de col i llet de coco
- Macarrons amb bacallà amb allioli suau
- Brou negre de galeres amb xips de moniato violeta
- Sablé de remolatxa i Parmentier
- Crema de bolets
- Bou amb vi negre i taronja
- Croquetes d'escalivada
- Seitons fregits
- Conill rostit amb alls, vi blanc i herbes
- Truita de fesols i botifarra negra
- Entrepà de perdius a la vinagreta
- Galtes de porc amb vi negre
- Cigrons amb bacallà
- Bananes flamejades amb mel
- Magdalenes integrals d'espelta i oli d'oliva
- Magdalenes mini
- Magdalenes de xocolata
- Cremós de xocolata
- Pa amb xocolata i oli
- Mousse de xocolata
- Galetes de xocolata i coco
- Tacos d'enciam amb bolets i mango
- Crema de col i llet de coco
- Bolets al buit amb vinagreta cítrica
- Tàrtar de carbassa
- Crema freda de xirivia i castanyes
- Amanida digestiva
- Vinagreta de fruita seca i xocolata
- Beguda de xocolata mediterrània