Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 8
Cuina núm. 8. Novembre 2001

Tot truites

En aquest número

Vermut

Hisop

Cura de rejoveniment a Barcelona

Pau Arenós (text)

Vermut

Un oli de premi

La cooperativa Agrícola de Montbrió del Campo elabora un oli que ha estat premiat en prestigiosos certamens

Cristina Serret (text)

Mercat

Remolatxa

Aquest mes omplim de color la cuina amb la saludable remolatxa i la dolça magrana. El sabor intens ens el donen un peix, el congre, i la carn de caça, en aquesta ocasió la del porc senglar. I per acabar amb unes notes suaus, res millor que el formatge Villalon.

David Lienas (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

El congre

La serp de mar

David Lienas (text)

Mercat

El villalón

Baix en materia grasa

David Lienas (text)

Mercat

El porc senglar

Una carn ideal per a estofats

David Lienas (text)

Mercat

La magrana

Una dolça temptació

David Lienas (text)

Genis del foc

Jordi Parramon

Sense concessions

El restaurant que aquest manlleuenc té al cor de la ciutat de Vic és conegut fins i tot al Japó. Jordi Parramon hi fa una cuina de molta qualitat que se sustenta en la seva visió particular del món i de la vida.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Castanyes

De l'arbre al foc

És temps de castanyes. Avui dia, aquest fruit manté una presència testimonial als fogons tradicionals, i ha traspassat el llindar de la gastronomia fent paper de comparsa en plats salats i de protagonista a la cuina dolça.

Pep Palau (text), AJJ Estudi (fotografia)

Proposta del mes

Tot truites

Ous i olis en màgica harmonia

Aquesta deliciosa menja de base senzilla admet tota mena d'ingredients. Tot seguit us proposem renovar el vostre receptari tradicional amb sis receptes originals i saboroses.

David Lienas (text), Becky Lawton (fotografia)

Celler

Moscatells

Un tast de dolçor

Amb el raïm moscatell s'elaboren temptadors vins dolços, ideals per a les largues sobretaules de tardor. En aquest reportatge descobrireu la seva història, els maridatges més sorprenents i la millor selecció de la sommelier Rosa M. Vila. I, en la secció Gran Reserva, us suggerim una tria de Roms.

Marta Petit (text)

Gran Reserva

Roms

Una tria d'aquest aiguardent d'origen antillà elaborat amb canya de sucre.

Josep Lluís Maruendas (text)

Gran Reserva

Per Sant Martí, el most es torna vi

L'arribada del vi novell dóna el tret de sortida al primer tast de la verema d'enguany

Destinacions amb gust

Girona

Capital gastronòmica

Deixar escolar el temps en qualsevol racó de Girona és un plaer per als sentits. I encara més en els darrers anys, en què la cuina, igual que la ciutat mateixa, està experimentant un plàcid renaixement.

Tana Collados (text), Rosina Ramírez (fotografia), Pere Pascual (fotografia)

Menjar i salut

Enganxats al cafè

Una bona part de la població que pren cafè ho fa per plaer. Però aquesta beguda també pot donar lloc a problemes cardiovasculars i d'estómac. Per això, el millor és racionalitzar-ne el consum.

Eva Rovira (text)

La nevera de…

Maruja Torres

Més gormanda que gurmet

La intrèpida trajectòria professional de la periodista i escriptora barcelonina li ha premès viure surrealistes escenes gastronòmiques -com cuinar enmig dels bombardejos- i apreciar els sabors d'un gran nombre de ciutats.

Clàudia Pujol (text)

L'art de viure

Bufets i àpats informals

Quan es fa un bufet, hi ha més feina de preparació que en un àpat tradicional, però és més còmode perquè es pot convidar més gent. A més, els amfitrions no s'han d'ocupar de servir perquè cada comensal agafa el que vol.

Assumpta Miralpeix (text), Sebastià Serra (il·lustració)

Catalunya plat a plat

Fruits secs als fogons

El receptari del Baix Camp

Des de la prehistòria, el conreu d'avellanes ha estat molt lligat al Baix Camp. Aquest fruit sec, juntament amb les ametlles, marquen la cuina d'aquesta comarca.

Núria Bàguena (text)

Tendències

Minut a minut

Si la cuina és pura ciència, barreja de química i matemàtica, els temporitzadors -rellotges amb alarma per mesurar els temps de cocció- són tan imprescindibles com els mateixos ingredients. Resistents i amb tota mena de formes, se'ls exigeix que siguin, sobretot, precisos.

Cristina Serret (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Receptes

Salsa picant de remolatxa

David Lienas

Congre a la cassola

David Lienas

Lluerna amb plàtan fregit i pedrers d'ànec

Jordi Parramon

Sopa de castanyes

Pep Palau

Costelló de porc amb castanyes

Pep Palau

Pastís de castanyes i xocolata

Pep Palau

Fals marron glacé

Pep Palau

Doble truita

Restaurant Flash-Flash

Pastís de quatre truites

Restaurant Flash-Flash

Truita Merceditas

Restaurant Flash-Flash

Truita forastera

Restaurant Flash-Flash

Truita dels vegetarians

Restaurant Flash-Flash

Truita Suzie

Restaurant Flash-Flash

Calamars farcits de llobregant amb gambes de Palamós

Restaurant Mar Plaça

Carxofes amb cloïsses

David Lienas

Bacallà a l'ajoarriero

David Lienas

Estofat de boy amb bolets

David Lienas

Pastís de fruits secs

David Lienas

Menjar blanc

M. Carme Grau

Rossinyols ofegats

Amanida d'escarola amb gambes i rovellons

Croquetes de bolets

Mousse d'espàrrecs amb pebrassos

Ceps amb espàrrecs a la vinagreta de tòfones

Albergínies gratinades amb pimpinelles morades

Remenat de camp

Tagliatelle amb salsa de pebrassos

Ceps amb arròs a la italiana

Bolets amb cloïses a la marinera

Llenguado amb salsa negra de bolets

Salmó fresc a la crema de bolets i vi negre

Llamàntol a la planxa al vinagre de rovellons

Conill amb moixernons i llenegues

Pollastre amb bolets i iogurt

Hamburgueses de bolets

Crema de peres d'hivern

Montserrat Castillo

Lluç llamas amb reducció de móres silvestres i una vinagreta d'alfàbrega

Restaurant La Penyora

Arròs caldós

Maruja Torres

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto