Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 91
Cuina núm. 91. Febrer 2009

Wok. Receptes lleugeres amb aires orientals

En aquest número

Vermut / Mercat de febrer

Caviar de Tòfona

Per a paladars refinats

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de febrer

Alls Tendres

Sols o ben acompanyats

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de febrer

Mòllera

Un peix poc conegut, però d'alta gamma

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de febrer

Sequi

La carbassa amb espines

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de febrer

Papada de Porc

La tradició dels greixos més bons

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Genis del foc

Montse Guillén

Food Cultura Museum

Amb 4 anys li va regalar la primera cuineta. Aquesta catalana, que viu entre Barcelona i Miami, aviat va destacar com a artista culinàriament precursoa. Hi ha qui només la recorda per haver cuinat insectes, però va ser també xef mediàtica a la primera TV3 i va triomfar a Nova York. Amb Antoni Miralda ha fundat un museu del menjar a la nova seu de Moritz.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Proposta del mes

Wok

La cassola que ve de la Xina

Escalfor, poc greix, moviment i rapidesa. Aquests són alguns dels secrets d'aquesta paella rodona i fonda originària de l'Orient llunyà. Reculem mil.lenis per descobrir com va néixer un estri que està de moda i que adoptem per cuinar plats saludables i lleugers.

Francesc Murgadas (text), Xabier Mendiola (fotografia)

De cru a cuit

Salmó

El peix rosa que enamora fresc, fumat i salvatge

Els vivers l'han democratitzat i ens el serveixen tot l'any, però, si el busqueu salvatge, ara n'és temporada alta. Per això ens hem posat a nedar contracorrent acompanyats dels xefs de la nova cuina escandinava que avui l'estan redescobrint.

AJJ Estudi (fotografia), Marc Serrano Òssul (text)

Celler / El celler

Mas de l'Abundància

La poesia del Montsant

Ens desplacem a les comarques tarragonines per conèixer un projecte vinícola i poètic, el Mas de l'Abundància.

Trinitat Gilbert (text), Enrique Marco (fotografia)

El sommelier a casa

Qui el Tastarà?

El plaer, o el maldecap, d'escollir un vi al restaurant

Meritxell Falgueras (text)

Celler / Taula de tast

Amb l'esperit inquiet

Una tria entre vins especials i diferents que us sorprendran

Àngel García Petit (text)

A fons

Cuina de Carnaval

A la taula del Carnestoltes

Un breu període de disbauxa abans de la Quaresma, que ens porta gresca, disfresses i música, però també àpats contundents i ben calòrics per als dies de fred. Fem un repàs dels productes i les receptes més tradicionals en el regnat de Sa Majestat en Carnestoltes als Països Catalans.

Vicent Marquès (text), Daniel Jiménez (il·lustració)

Tastaolletes / Menjar i salut

L'etiqueta dels aliments

El millor manual d'instruccions per estar informats sobre què mengem

Maite Zudaire (text)

Tastaolletes / La cuina del congelat

Cuinar per recongelar

Tastaolletes / La vevera de...

Jordi Basté, cuinar per hobby

Membre d'una família de bones cuineres, entra a la cuina com a afició. La professió de periodista el porta a conèixer xefs que li han donat consells i l'han animat a gaudir de la gastronomia

Clàudia Pujol (text)

Receptes

Bacallà amb salsa de ceps

Marta Morató

Pells de patates cruixents

Montse Guillén

Wok de bròquil i nolets xiitake

Chenqui Wang

Wok de pollastre amb gingebre i ceba tendra

Chenqui Wang

Wok de gambes amb espinacs

Chenqui Wang

Carpaccio de salmó i rave amb mousse de salmó fumat

Tero Siltanen, Matti Romppanen

Salmó picant amb coliflor

Tero Siltanen, Matti Romppanen

Salmó marinat, gaspatxo de poma i cogombre i pannacotta de iogurt

Tero Siltanen, Matti Romppanen

Galeta de cacau

Jordi Roca

"Cookies" de xocolata

Jordi Roca

Galeta "Sablée"

Jordi Roca

Endívies a la vinagreta de formatge blau

Carme Ruscalleda

Bròquil, patates ratte i salsitxes de porc duroc

Carme Ruscalleda

Dèntol, carbassa i fulla ostra

Carme Ruscalleda

Postres d'alvocat amb cítrics

Carme Ruscalleda

Risotto de formatges

Jordi Basté

Sandvitx d'alvocat

Pep Nogué

Brandada de bacallà amb puré de cigrons i mel

Mercè Serra, Dolors Masó, Rosa Siurana i Maria Furroi

Tonyina, bleda-rave i iogurt

Joan Grimal i Albert Ventura

Perdiu en escabetx suau, ceps i espinacs

Joan Grimal i Albert Ventura

Fetge d'ànec amb poma i caramel de ratafia

Mercè Serra, Dolors Masó, Rosa Siurana i Maria Furroi

Sopa de menta

Mercè Serra, Dolors Masó, Rosa Siurana i Maria Furroi

Terrina de peus de porc amb panses i pinyons i amanida de poma i api

Joan Grimal i Albert Ventura

Rap de costa, salsa de llima, albergínia i nous de macadàmia

Joan Grimal i Albert Ventura

Fideus a la casola

Mercè Serra, Dolors Masó, Rosa Siurana i Maria Furroi

Peus de porc amb cargols

Mercè Serra, Dolors Masó, Rosa Siurana i Maria Furroi

Garrí a l'aroma de sàlvia, patata amb all escalivat i ceba a la mel

Joan Grimal i Albert Ventura

Llebre farcida de foie, puré, trompetes de la mort i xocolata

Joan Grimal i Albert Ventura

Bacallà amb samfaina

Mercè Serra, Dolors Masó, Rosa Siurana i Maria Furroi

Bunyols de poma

Mercè Serra, Dolors Masó, Rosa Siurana i Maria Furroi

Granissat de menta, coco i maracujà

Joan Grimal i Albert Ventura

Postres de xocolata amb cireres confitades

Joan Grimal i Albert Ventura

Coca de poma i ratafia

Mercè Serra, Dolors Masó, Rosa Siurana i Maria Furroi

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: