Què cuinar La Vanguardia

El brownie és un d’aquells pastissos que té mil i una receptes diferents. És difícil triar quina és la millor, ja que la majoria donen bon resultat. La que escric avui és una adaptació que he fet al meu gust, triant de cada recepta el que m’agrada més.

El més important d’un brownie és que ha de quedar un xic humit, vigilant no passar-se amb el temps de cocció. Un bon consell és utilitzar un motlle prou gran per tal que l’alçada sigui de com a màxim 3 cm. Així s’arribarà a coure del mig abans no s’assequin les vores. Si es vol fer més alt, un bon recurs és fer-ne dos pisos: he utilitzat un motlle bastant allargat, de 20 × 36 cm, i després de coure el brownie l’he tallat per la meitat. He obtingut dues bases de 20 × 18 cm i les he posat una sobre l’altra amb una capa de xocolata entremig. Evidentment, tot això porta una mica més de feina; si no us voleu complicar, el brownie ja queda prou bo amb una sola capa.

Per servir-lo, també hi ha moltes opcions: amb una salsa de xocolata calenta, amb una bola de gelat de vainilla, amb unes maduixes naturals, amb una salsa de caramel deixant fondre un gelat de toffee… Jo avui he fet una salsa de maduixes triturant melmelada de maduixa amb un rajolí d’anís. Queda boníssima!

Preparació

  1. Bateu els ous i el sucre amb les varetes elèctriques fins que quedin escumosos i doblin el seu volum.
  2. Foneu al microones la xocolata amb la mantega i barregeu-ho bé fins que quedi homogeni. Afegiu aquesta mescla als ous batuts.
  3. Incorporeu-hi la farina, el llevat i el cacau tamisats.
  4. Obriu la beina de vainilla, traieu-ne les llavors i afegiu-ho a la mescla.
  5. Finalment, incorporeu-hi les nous una mica picades.
  6. Aboqueu-ho dins el motlle untat amb mantega i coeu-ho 15 min a 180 ºC i, sobretot, no el deixeu més temps.
  7. Opcional: feu les dues capes com he explicat abans, amb la crema de xocolata entremig.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

27 jun

Vespres al Mercat de la Terra

El Mercat de la Terra Slow Food Barcelona se celebrarà els dimarts, en comptes dels dissabtes, a partir del...

27 jun

Foodies Experiences 2017

El 28 de febrer comença Foodies Experiences 2017, una trobada entre experts i professionals de la gastronomia...

27 jun

'Sopar' la gran obra d'art

L’artista contemporani David Ymbernon presenta una exposició i obra de cuina escènica amb la col·laboració...

29 jun

Els peixos 'oblidats': cicle de sopars al Museu Marítim

Quantes vegades trobeu rajada a la carta d’un restaurant? Heu cuinat mai una moixina? Teniu clar què...

Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto