Receptes de Nadal La Vanguardia

A la meva família hi ha quatre escorpins que fem l’aniversari en deu dies de diferència. Ahir ho vam celebrar a casa del meu germà petit, que ens va convidar a un gran dinar. Per postres, vaig portar aquest pastís de llimona i xocolata, un pastís molt ben aprofitat per bufar quatre vegades les espelmes!

Preparació

  1. Barregeu la farina, el cacau i la sal. Afegiu-hi la mantega a dauets i barregeu-ho bé.
  2. Afegiu-hi el sucre, el rovell i l’aigua i barregeu-ho just fins que es formi una bola. Tapeu-ho amb film i reserveu-ho a la nevera 30 min.
  3. Amb l’ajut d’un corró, estireu la massa entre dos papers de forn. Folreu el motlle amb la pasta i punxeu-ne tota la superfície. Reserveu-ho a la nevera 30 min.
  4. Folreu el pastís amb paper de forn i ompliu-ho de llegums secs. Coeu-ho al forn 15 min a 200 ºC. Traieu-ho del forn i retireu els llegums secs.
  5. Amb la pasta encara calenta, repartiu la xocolata ratllada per tota la superfície. Deixeu-ho refredar.
  6. Tritureu amb el túrmix la ratlladura de les llimones, el suc, el sucre, els ous i la nata. Aboqueu-ho dins el motlle i coeu-ho al forn 30 min a 170 ºC. Traieu-ho del forn i deixeu-ho refredar.
  7. Desemmotlleu-ho, decoreu-ho i ja es pot servir.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

12 des

Canelons vegetarians d'A Taula

A Catalunya, els canelons de carn tradicionalment es menjaven els dies festius i especialment per Nadal. Actualment...

12 des

Tastos a la Taverna de Vinseum

Des de la Taverna de Vinseum organitzen cada quinzena un tast dedicat a cada un dels seus cellers. L'objectiu d'aquests...

11-13 des

Cuina nadalenca d'A taula

'A Taula!' celebra deu anys de la seva creació i ho fa organitzant diversos tallers al Centre...

16 des

Escudella Solidària

Per Nadal no pot faltar un bon plat d’escudella, i  el 16 de desembre podreu gaudir-ne d’una...

Portada CUINA 210

NADAL EN 10 MINUTS. RECEPTES I TRUCS PER ESTALVIAR TEMPS

  • Un Nadal estranger
  • Qui ha dit que cal sortir del barri?

14 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto