Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

6 maneres d'elaborar els macarons

Celebrem el Dia Mundial del Macaró amb 6 receptes per preparar aquests dolços de colors vius i sabor deliciós!

CUINA.CAT

19/03/2018

Tot i ser originaris d'Itàlia, els macarons van esdevenir realment populars a la França del Renaixement. Hi van arribar l'any 1581 de la mà de la reina Caterina de Mèdici, que les va oferir al duc de Joyeuse pel seu casament. Són uns pastissets que s'obtenen unint dues galetes fetes amb clara d'ou, ametlla mòlta, sucre de llustre i sucre granulat amb un farcit de crema o ganache. El colorant en gel els dona l'aspecte cridaner.

Macarons de préssec

Macarons de préssec

Macarons de préssec

El préssec és una de les fruites idònies per fer el farciment dels macarons. Té un sabor dolç i subtil, sempre elegant i gens estrident. La crema no us ha de quedar ni massa líquida -els macarons s'expandirien més del compte- ni massa dura, ja que els macarons no quedarien llisos.

Llegiu la recepta completa

Macarons de gerds

Macarons de gerds

Macarons de gerds

El procediment per elaborar aquests macarons és exactament el mateix que en el cas dels macarons de préssec. Només hi ha dos canvis: substituïm el colorant taronja per un de vermell i, evidentment, la pasta de préssec per una de gerds. El resultat serà menys delicat però més intens.

Llegiu la recepta completa

Macarons de poma àcida

Macarons de poma àcida

Macarons de poma àcida

Si us embafen els macarons, opteu per aquesta recepta, ja que la poma àcida hi aporta un toc refrescant que agraïreu. Per al farcit, utilitzeu preferiblement pasta de Granny Smith, una varietat de poma de color verd lluminós que destaca per la intensitat del seu sabor, més àcid que el d'altres varietats com la golden o la poma vermella.

Llegiu la recepta completa

'Macarons' de llimona

'Macarons' de llimona

Macarons de llimona

El farciment és una mica diferent que el que veureu a les tres receptes anteriors, que es feia amb mantega, sucre, unes cullerades de pasta de fruita, dos rovells i un ou sencer. En aquest cas, farcim els macarons amb dues cremes: una de mantega, ferma i contundent, i una de llimona, àcida i lleugera.

Llegiu la recepta completa

Macarons de mandarina i de mel i espígol

Macarons de mandarina i de mel i espígol Becky Lawton

Macarons de mandarina i de mel i espígol

Aquesta recepta és un dos per u en tota regla. D'una banda, tenim els macarons de mandarina, amb el punt d'acidesa just per contrarestar el possible excés de dolçor. De l'altra, us presentem els macarons de mel i espígol. Aquesta planta, també coneguda com a lavanda, hi conferirà una aroma molt potent i un regust mentolat.

Llegiu la recepta completa

Macarons en forma de panda

Macarons en forma de panda

Macarons amb forma de panda

Segur que aquests macarons faran les delícies dels més menuts de la casa. De fet, és una recepta ideal per introduir-los en el món de la cuina i la rebosteria. Obtenim la forma, que ens remet a uns simpàtics óssos panda, gràcies a un colorant negre en gel. 

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: