Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Elaboració dels macarons:

  1. Tamiseu el sucre de llustre i les ametlles. Barregeu-ho amb ajuda d’una espàtula.
  2. En un cassó, poseu els 120 g de sucre i l’aigua. Escalfeu-ho fins arribar als 115 ºC.
  3. Mentre es prepara l’almívar, munteu els 45 g de clares amb ajuda d’un robot de cuina amb l’accessori varetes.
  4. Quan les clares estiguin muntades i tingueu l’almívar al punt, aboqueu-ho sobre les clares en forma de fil sense deixar-ho de batre. Incorporeu-hi el colorant. Heu d’obtenir una merenga ferma i brillant.
  5. Barregeu els altres 40 g de clara amb el sucre i l’ametlla. Remeneu-ho bé amb l'ajuda d’una espàtula fins a formar una pasta.
  6. Afegiu aquesta pasta a la batedora i barregeu-ho a velocitat baixa fins que s’integri. Retireu el bol del robot i seguiu-ho barrejant amb l'ajuda d’una espàtula fins a obtenir la textura adequada, que no ha de ser ni molt líquida ni molt ferma. Amb la pràctica aprendreu quin és el punt òptim que heu d’aconseguir.
  7. Amb l'ajuda d’una mànega de pastisseria, feu cercles de massa sobre un paper d’enfornar (ajudeu-vos d’aquesta plantilla, que heu d'imprimir en DIN A3). Deixeu-ho reposar 1 h, aproximadament, fins que la superfície dels macarons s’hagi assecat i no sigui enganxosa.
  8. Passat el temps, enforneu-ho a 160 ºC uns 10 min, aproximadament. Cadascú coneix el seu forn, així que haureu d'ajustar el temps.
  9. Traieu-ho del forn i deixeu-ho reposar fins al moment de farcir-los.

Elaboració de la crema de llimona:

  1. Barregeu el suc de llimona, el sucre, l’ou i el rovell.
  2. Escalfeu la preparació en un cassó fins que arribi als 100 ºC. Aneu-ho remenant per evitar que s’enganxi.
  3. Quan la crema arribi a la temperatura, retireu-la del foc i afegiu-hi la mantega trossejada. Barregeu-ho.
  4. Incorporeu-hi la nata i barregeu-ho.
  5. Quan la crema arribi als 65 ºC, afegiu-hi les fulles de gelatina, que haureu rehidratat durant 5 min en aigua, i barregeu-ho.
  6. Tapeu-ho amb paper film i reserveu-ho a la nevera un parell d’hores.

Elaboració de la crema de mantega:

  1. En un bol, barregeu la clara i el sucre.
  2. Poseu-ho al bany maria mentre ho bateu amb unes varetes. Quan la barreja arribi als 80 ºC, retireu-ho del foc i seguiu-ho batent fins que comenci a muntar.
  3. Incorporeu-hi el sucre de llustre i seguiu-ho batent.
  4. Quan la barreja arribi als 40 ºC, afegiu-hi la mantega tallada a daus petits i barregeu-ho fins a obtenir una crema fina.
  5. Reserveu-la a la nevera fins al moment d’utilitzar-la.

Elaboració del farcit:

  1. Barregeu 120 g de crema de llimona i 120 g de crema de mantega.
  2. Incorporeu-hi la ratlladura d’una llimona.
  3. Ompliu amb la crema obtinguda els macarons.
  4. Poseu els macarons en un recipient hermètic i deixeu-los reposar a la nevera unes hores abans de consumir-los.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

01 gen - 01 abr

Campanya cuina de la caça i de la tòfona 2020

Us animeu a tastar els plats relacionats amb la caça i la tòfona del Berguedà? La comarca promociona...

01 mar - 01 abr

Jornades gastronòmiques Vedella Vermella Menorquina 2020

L’illa de Menorca té una oferta gastronòmica de primera categoria, amb productes autòctons...

01 mar - 01 abr

Campanya gastronòmica del bacallà 2020

Tot el març, Sant Feliu de Guíxols celebra una nova edició de la Campanya Gastronòmica del...

04 abr

5a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades

Voleu conèixer les possibilitats culinàries que ofereixen aquelles plantes que comunament s'anomenen...

Portada 238

ENROTLLA'T! RECEPTES RECARGOLADES, PERÒ FÀCILS

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Jérôme Quilbeuf i Rie Yasui

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto