El iogurt l’acostumem a consumir com a postres en si mateix, però les seves aplicacions a la cuina són molt diverses. Ja coneixem que a la cuina àrab s’aprofita per fer-ne salses, que podem gaudir en un kebab, però a la cuina mediterrània costa treure’l de les postres.
Com que de iogurts n’hi ha de molts tipus, us suggerim que, si la recepta no ho explicita, experimenteu. Per exemple, a les botigues Ametller Origen i Casa Ametller hi trobareu una àmplia gamma de 32 referències, des del iogurt ferm de cabra, ovella i búfala fins a iogurts cremosos tant naturals, desnatats, com de fuites. De iogurts de fruita en tenen de dos tipus, amb fruita barrejada i els bicapa (amb fruita a la part inferior). A més a més, han elaborat una fórmula única que anomenen Yoligur, on se substitueix el greix animal de la llet per l’oli d’oliva i que ha guanyat un reconeixement internacional. Així, doncs, podeu aprofitar i innovar amb la recepta.
Pastís de mousse de torró i iogurt grec Gemma Clofent
Quan hàgiu de fer un pastís d’aniversari sempre val la pena pensar en la persona homenatjada: quins gustos té, quants anys fa, quines aficions té… En aquesta ocasió us proposem un pastís amb textura de mousse, una decoració elegant i uns sabors d’adults.
Pastís de iogurt i llimona Gemma Clofent
Us proposem unes postres d’aquelles que agraden a tothom. Porten poca feina, són fàcils de preparar i tenen un resultat excel·lent. És d’aquelles receptes que val la pena tenir ben guardades, ja que ens permeten preparar unes postres delicioses en un moment. El resultat és un pastís d’una textura suau i molt flonjo, amb un gust de iogurt i llimona molt refrescant. Té l’èxit assegurat!
Copa de tomàquet amb alfàbrega i sorbet de iogurt
Una proposta refrescant que us recordarà a la clàssica amanida caprese però en una versió digna d'un restaurant d'alta gastronomia. El millor de tot? Que és molt fàcil de preparar!
Iogurt en pasta fil·lo amb gelea de roses
Preparar aquestes postres és una tasca que requereix paciència, però us assegurem que el resultat serà tot un èxit! La pasta fil·lo és molt fina i cruixent (val la pena menjar-vos-ho el mateix dia, perquè no s'estovi) i el farcit de iogurt amb gelea de roses és digne dels millors sultans!
Quallada de iogurt de cabra amb maduixes
Si no heu tastat mai el iogurt de cabra, us animem a fer-ho! Té un gust més fort que el de vaca, però, precisament per això, queda molt més bé si l'acompanyem de fruites del bosc, que sempre tenen un punt àcid. Aquesta quallada es convertirà en les vostres postres favorites. Us ho garantim!
Sopa de xocolata blanca, iogurt, magrana fresca, festucs i llima
Us proposem unes postres dolces i alhora refrescants. La magrana, la pell de llima ratllada i la citronel·la, una gramínia amb propietats diürètiques, contraresten el risc que la xocolata blanca i la nata us acabin embafant.
'Fajitas' de xai Becky Lawton
Aquesta recepta, d'inspiració mexicana, és la prova més evident que el iogurt també és un ingredient perfecte per fer servir en receptes salades!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: