Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

11 activitats per gaudir al març

Propostes per donar la benvinguda a la primavera

CUINA.CAT

10/03/2020

Us proposem els festivals, les rutes i les jornades gastronòmiques més destacades del mes. I també un sopar molt especial. Som-hi!

01 Fira del Trumfo i la Tòfona

Fira del Trumfo i la Tòfona

Fira del Trumfo i la Tòfona

Els dies 7 i 8 de març, Solsona organitza la setzena edició de la Fira del Trumfo i la Tòfona. Al municipi, de les patates en diuen trumfos i les ajunten amb les tòfones per dedicar-los una fira. Durant dues jornades, tindreu l’oportunitat de comprar trumfos i tòfones de primera qualitat de productors artesans, i podreu degustar plats elaborats amb aquests dos ingredients mentre coneixeu el bo i millor de la cuina solsonina.

  • El 7 i el 8 de març a Solsona (Solsonès)
02 Fira de la Botifarra 2019

Fira de la Botifarra 2019

Fira de la Botifarra

Sou amants de la botifarra? No us perdeu la novena edició de la Fira de la Botifarra els dies 7 i 8 de març a la Garriga. L'esdeveniment, gastronòmic i agroalimentari vol potenciar aquest producte estrella de la zona i vol ser un marc de promoció del territori i la cansaladeria local. L'oferta comercial i la mostra gastronòmica convertiran el centre del poble en un autèntic espai temàtic, on es podrà participar en un programa amb més de quaranta activitats. 

  • El 7 i 8 de març a la Garriga (Vallès Oriental)
03 Ruta de Tapes Tot S'hi Val

Ruta de Tapes Tot S'hi Val

Ruta de Tapes Tot S'hi Val

El Patronat de Turisme de l’Ametlla de Mar, amb la col·laboració dels restauradors del municipi, organitza una nova edició de la Ruta de Tapes Tot S’hi Val, en què tindreu l’oportunitat de descobrir les virtuts de la cuina ebrenca a través de les propostes que ens presenten els bars i els restaurants. La ruta, que se celebra del 6 al 15 de març, és una bona oportunitat per tastar els productes més típics de les Terres de l’Ebre, interpretats pels restauradors, que competeixen per elaborar la millor tapa de la ruta. Si necessitàveu una excusa per acostar-vos a l’Ametlla de Mar, segur que la ruta de tapes us servirà!

04 Caviar

Caviar

Campanya gastronòmica del caviar

Una desena de restaurants aranesos elaboraran, del 6 al 29 de març, un menú que té el caviar com a protagonista. L’objectiu d’aquesta activitat és difondre i potenciar el Caviar nacarii, un producte que s’elabora a la comarca des del 1999 i que ha obtingut molts reconeixements per part de xefs i gastrònoms d’arreu. Durant tot el mes tindreu l’oportunitat de tastar les propostes dels millors xefs de la comarca, que combinen aquest producte amb altres ingredients tradicionals de la cuina d’alta muntanya. A més, també podreu visitar una piscifactoria de caviar.

05 Platets de Passeig de Gourmets

Platets de Passeig de Gourmets

Ruta de Platets de Passeig de Gourmets

Voleu descobrir les tendències culinàries del Passeig de Gràcia? El festival Passeig de Gourmets, impulsat per l'Associació del Passeig de Gràcia, celebra la seva tercera edició del 12 al 22 de març. Catorze restaurants s'uneixen a la Ruta de Platets, l'activitat més popular de la cita, que ofereix diferents propostes gastronòmiques a set euros. Cada proposta és una mitja ració més generosa del que és habitual. Des d'un caneló de melós de vedella amb beixamel trufada fins a un rosbif amb magret d'ànec passant per un brioix doble d'anguila fumada i llagostí. Us en llepareu els dits! 

  • Del 12 al 22 de març a Barcelona (Barcelonès)
06 Paella amb carxofa

Paella amb carxofa

Jornades gastronòmiques Encarxofa't

A Cambrils us conviden a assaborir les seves carxofes, un producte de l’horta cambrilenca que marida amb la cuina d’arròs, fideus i guisats de peix. Per això, del 13 al 22 de març podeu gaudir de la 8a edició de l’Encarxofa’t, durant la qual diversos restaurants del municipi preparen plats i receptes amb la carxofa com a protagonista. Si sou amants d’aquesta hortalissa, actriu principal de receptes molt variades i bones, no us ho podeu perdre, perquè ben aviat ja no la trobareu als mercats i us haureu d’esperar un any més per tornar-ne a menjar!

  • Del 12 al 22 de març a Cambrils (Baix Camp)
07 Dona fotografiant una de les cerveses del festival 2019

Dona fotografiant una de les cerveses del festival 2019

Festival Barcelona Beer Festival

El Barcelona Beer Festival és el punt de trobada d'aficionats i professionals de la cervesa artesana més gran del sud d'Europa. Una experiència gastronòmica que us endinsarà en un univers sensorial on descobrireu les mil i una possibilitats d'aquesta beguda. Del 13 al 15 de març, l'Hospitalet de Llobregat es convertirà un any més en la capital de la cervesa artesana. En aquesta edició, el festival donarà l'oportunitat de descobrir fins a 650 cerveses i hi haurà 110 aixetes, 6 estands gastronòmics i diversos espais on es faran tallers, tastos i ponències. 

08 Mercat de l'Olla i la Caldera

Mercat de l'Olla i la Caldera

Mercat de l'Olla i la Caldera

A mitjan març, a Caldes de Montbui, fan bullir l’olla amb el Mercat de l’Olla i la Caldera, tota una tradició del municipi. El mercat inclou unes jornades gastronòmiques, un mercat d’artesania i la possibilitat de cuinar les receptes de tota la vida de la manera més tradicional: a l’olla. A més, els restauradors de Caldes de Montbui han creat un plat que oferiran a les cartes durant la festa, com a homenatge a la cuina de proximitat i de qualitat. 

09 Xef preparant la barbacoa al What the Foc!

Xef preparant la barbacoa al What the Foc!

Festival What de Foc

Teniu ganes de passar el cap de setmana amb els amics? El segon festival de barbacoa de L'Hospitalet arriba els dies 14 i 15 de març. Una cita ideal per als amants del foc i les brases. Després de l'èxit de l'edició del 2019, en què més de set mil persones van assisitir al festival, aquest any una vintena de xefs procedents d'arreu del món prepararan les seves especialitats. El peruà Jeff Espinoza, de Warike, presentarà el cilindre parrillero, un nou artefacte arribat directament des de la seva terra. Dos dies de diversió assegurada!

10 Restaurant Norai

Restaurant Norai

Sopar "La Volta al món"

El restaurant Norai i CUINA organitzen un sopar dedicat a la cuina brasilera en el cicle de 8 sopars que commemoren la primera volta al món que va fer l'expedició dels mariners Fernando de Magallanes i el basc Juan Sebastián Elcano. El dijous 26 de març, Norai continua el viatge gastronòmic, que acabarà el 26 de novembre. Cada mes es recorda una de les escales del viatge amb uns plats que prepara l'equip del restaurant del Museu Marítim i un cuiner vinculat al país del viatge. 

  • El 26 de març al Restaurant Norai a Barcelona (Barcelonès)
11 Presentació Març Gastronòmic 2020

Presentació Març Gastronòmic 2020

Març Gastronòmic

Us agraden les carxofes i el pollastre de pota blava? Doncs no perdeu l'oportunitat de tastar aquests productes de proximitat a l'onzena edició de les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa del Prat de Llobregat. Del 5 de març al 12 d'abril apropeu-vos a un dels trenta-quatre restaurants de localitats com Gavà, el Prat de Llobregat o l'Hospitalet; per degustar menús creats amb productes de temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat. A més, els àpats es podran maridar amb vi D.O. Penedès o amb la cervesa Magna San Miguel.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

04 abr

5a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades

Voleu conèixer les possibilitats culinàries que ofereixen aquelles plantes que comunament s'anomenen...

05-06 abr

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

05 mar - 13 abr

11es Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat

Voleu disfrutar d'una oferta gastronòmica de proximitat? Les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i...

05 mar - 13 abr

11es Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat

Voleu disfrutar d'una oferta gastronòmica de proximitat? Les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i...

Portada 238

ENROTLLA'T! RECEPTES RECARGOLADES, PERÒ FÀCILS

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Jérôme Quilbeuf i Rie Yasui

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto