Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 magdalenes plenes de sabor

Tot un clàssic dels esmorzars de casa nostra

POL MARTÍN DE HARO

19/04/2021

Clàssiques, de xocolata, amb mel... De magdalenes, n'hi ha de molts tipus i sempre vénen de gust en un bon esmorzar o berenar. Diu la llegenda que les primeres magdalenes es van elaborar al segle XVIII quan el rei de Polònia va convidar les classes nobles del país al seu castell. Va demanar als cuiners quelcom diferent per menjar que sorprengués els convidats, motiu pel qual la cuinera Madeleine Paulmier, que dóna origen al nom d'aquest dolç, va preparar una mena de pa de pessic que va ser tot un èxit. A poc a poc es va anar estenent la seva elaboració per tot Europa, i van arribar fins i tot a mans del rei Lluís XV de França, a qui, com us podeu imaginar, li van encantar.

01 Magdalenes 'double' xocolata

Magdalenes 'double' xocolata

Magdalenes 'double' xocolata

Pensades per als amants de la xocolata més fosca, aquestes magdalenes no tenen res a envejar al 'brownie' anglosaxó, ja que porten cacau i xocolata del tipus 70%, són fàcils de preparar i molt saboroses. Això sí, si no esteu acostumats a preparar aquest tipus de rebosteria, vigileu amb els temps del forn i les temperatures.

02 Magdalenes de remolatxa

Magdalenes de remolatxa

Magdalenes de remolatxa

Encara que no us ho creieu, hem incorporat el món vegetal a la magdalena. I és que Gemma Clofent us proposa aquestes magdalenes de remolatxa, hortalissa italiana rica en sucres, que aportarà no només color sinó també sabor, que serà un dels protagonistes principals. És important remarcar que per muntar els ous i el sucre, si no és que teniu la força i els braços d'Arnold Schwarzenegger, necessitareu unes varetes elèctriques que us facin la feina.

 

03 Magdalenes d'espècies i mel

Magdalenes d'espècies i mel

Magdalenes d'espècies i mel

Ara toca donar una oportunitat a les espècies i la mel amb unes magdalenes diferents, a les quals incorporareu sabors cítrics com la llimona i la taronja i un pols de barreja d'espècies com el cardamom, el gingebre i la canyella, que li aportaran un toc lleugerament picant que se suavitzarà amb la mel. Aquestes magdalenes es poden menjar soles o per acompanyar un te o un cafè, o per complementar unes postres amb gelat. Són tant versàtils com bones.

04 Magdalenes

Magdalenes

Magdalenes de Xavier Barriga

Aquestes magdalenes de Xavier Barriga us recordaran les de tota la vida. De fet, en Xavier és d'una família amb una llarga tradició de forners i des de ben jove ha aportat aquest costum al seu ofici, ple de sabors i aromes que també estan presents en aquest dolç. Com a l'anterior recepta, aquí també fareu servir pela ratllada de llimona, oli de gira-sol i dues culleradetes de mel. A gaudir-ne!

05 Magdalenes superesponjoses

Magdalenes superesponjoses Miquel Àngel Roque

Magdalenes superesponjoses de cafè

Miquel Àngel Roque ha anat un pas més enllà d'allò que us comentàvem de sucar la magdalena al cafè. Us proposem aquestes magdalenes superesponjoses elaborades amb un tallat. Incorporem, doncs, la llet i el cafè a la recepta, però la mel i el sucre segueixen sent indispensables. Per a aquesta recepta, això sí, l'oli que usareu no serà el de gira-sol sinó un oli d'oliva arbequina, una mica amarg de sabor.

 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: