Troba la teva recepta

Les tertúlies literàries acompanyades d’un bon esmorzar són tot un clàssic al meu institut, durant el qual les magdalenes i les coques comparteixen taula amb els llibres de la Biblioteca.

Un divendres de cada mes els alumnes interessats tenen una cita a la Biblioteca per esmorzar i xerrar una estona del llibre que han llegit. La lectura és un plaer que val la pena descobrir de ben jove, i una bona manera de motivar-la és degustar un tall de coca mentre es parla de literatura a l’hora del pati. Aquests divendres literaris, però, comencen ben d’hora: amb un grupet d’alumnes ens fiquem a la cuina per preparar coques, creps i magdalenes per oferir després durant l’esmorzar. Al final del dia la formació que han rebut és del tot rodona, amb l’habitual del dia a dia més la cuina i la lectura!

Avui us poso la recepta de les magdalenes, que són les ja conegudíssimes i immillorables magdalenes d’en Xavier Barriga, un dels grans forners de Barcelona.

Preparació

  1. Amb les varetes elèctriques bateu els ous amb el sucre fins que siguin ben escumosos. Afegiu-hi la llet, la mel i, a continuació, l’oli, incorporant-lo poc a poc en forma de fil.
  2. Incorporeu-hi la farina amb el llevat i la sal tamisats. Incorporeu-hi la pell de llimona i bateu-ho durant 3 minuts més. Deixeu-ho reposar a la nevera com a mínim 1 h.
  3. Repartiu la massa en motlles de paper, omplint fins a 3/4 parts. Si voleu, poseu-hi una mica de sucre pel damunt. Coeu-ho 10 min a 200 ºC amb el foc de baix i 10 min més a 190 ºC amb el foc de dalt i de baix.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 oct

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

29 set - 20 oct

Oktoberfest 2018

Entre el 29 de setembre i el 20 d'octubre, Calella s'omplirà de música, diversió i una oferta gastronòmica...

20 oct

Enotast. Preparem la Castanyada

Passa un matí de dissabte diferent aprenent a apreciar els productes amb DO d’Alella. Els adults podran...

20 oct

Tast de vins i recital de poesia

El restaurant Robert de Nola, a Caldes de Montbui, organitza un tast de vins acompanyat de productes de proximitat...

Portada Cuina 220

CARBASSA: MOLT MÉS PODEROSA DEL QUE US IMAGINÀVEU!

  • Caçar bolets fora del bosc
  • Una mirada pròpia de la cuina de muntanya

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto