Troba la teva recepta

Les tertúlies literàries acompanyades d’un bon esmorzar són tot un clàssic al meu institut, durant el qual les magdalenes i les coques comparteixen taula amb els llibres de la Biblioteca.

Un divendres de cada mes els alumnes interessats tenen una cita a la Biblioteca per esmorzar i xerrar una estona del llibre que han llegit. La lectura és un plaer que val la pena descobrir de ben jove, i una bona manera de motivar-la és degustar un tall de coca mentre es parla de literatura a l’hora del pati. Aquests divendres literaris, però, comencen ben d’hora: amb un grupet d’alumnes ens fiquem a la cuina per preparar coques, creps i magdalenes per oferir després durant l’esmorzar. Al final del dia la formació que han rebut és del tot rodona, amb l’habitual del dia a dia més la cuina i la lectura!

Avui us poso la recepta de les magdalenes, que són les ja conegudíssimes i immillorables magdalenes d’en Xavier Barriga, un dels grans forners de Barcelona.

Preparació

  1. Amb les varetes elèctriques bateu els ous amb el sucre fins que siguin ben escumosos. Afegiu-hi la llet, la mel i, a continuació, l’oli, incorporant-lo poc a poc en forma de fil.
  2. Incorporeu-hi la farina amb el llevat i la sal tamisats. Incorporeu-hi la pell de llimona i bateu-ho durant 3 minuts més. Deixeu-ho reposar a la nevera com a mínim 1 h.
  3. Repartiu la massa en motlles de paper, omplint fins a 3/4 parts. Si voleu, poseu-hi una mica de sucre pel damunt. Coeu-ho 10 min a 200 ºC amb el foc de baix i 10 min més a 190 ºC amb el foc de dalt i de baix.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

Taller sobre els colors de l'obento, la carmanyola japonesa

L’obento és la carmanyola japonesa per excel·lència. La seva elaboració és força...

11-24 feb

Jornades Gastronòmiques de la Galera de Cambrils 2019

Aquest febrer, Cambrils dóna el tret de sortida a un calendari ple d’activitats gastronòmiques...

23-24 feb

Fira de la Mel 2019

A l’edat mitjana, Crespià era un dels productors de mel principals del país i ja s’hi celebrava...

23-24 feb

Fira de l’Aixada 2019

Manresa es mobilitza cada any en record d’un miracle que, a mitjan segle XIV, va salvar la població...

Portada 224

RECEPTES AMB PASTANAGA, L'HORTALISSA MÉS VISTOSA

  • Deu àpats modernistes
  • Elogi de la cuina reposada

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto