Troba la teva recepta

Les tertúlies literàries acompanyades d’un bon esmorzar són tot un clàssic al meu institut, durant el qual les magdalenes i les coques comparteixen taula amb els llibres de la Biblioteca.

Un divendres de cada mes els alumnes interessats tenen una cita a la Biblioteca per esmorzar i xerrar una estona del llibre que han llegit. La lectura és un plaer que val la pena descobrir de ben jove, i una bona manera de motivar-la és degustar un tall de coca mentre es parla de literatura a l’hora del pati. Aquests divendres literaris, però, comencen ben d’hora: amb un grupet d’alumnes ens fiquem a la cuina per preparar coques, creps i magdalenes per oferir després durant l’esmorzar. Al final del dia la formació que han rebut és del tot rodona, amb l’habitual del dia a dia més la cuina i la lectura!

Avui us poso la recepta de les magdalenes, que són les ja conegudíssimes i immillorables magdalenes d’en Xavier Barriga, un dels grans forners de Barcelona.

Preparació

  1. Amb les varetes elèctriques bateu els ous amb el sucre fins que siguin ben escumosos. Afegiu-hi la llet, la mel i, a continuació, l’oli, incorporant-lo poc a poc en forma de fil.
  2. Incorporeu-hi la farina amb el llevat i la sal tamisats. Incorporeu-hi la pell de llimona i bateu-ho durant 3 minuts més. Deixeu-ho reposar a la nevera com a mínim 1 h.
  3. Repartiu la massa en motlles de paper, omplint fins a 3/4 parts. Si voleu, poseu-hi una mica de sucre pel damunt. Coeu-ho 10 min a 200 ºC amb el foc de baix i 10 min més a 190 ºC amb el foc de dalt i de baix.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

17 ago

Contalles del Delta

MónNatura Delta de l’Ebre proposa una activitat especial per als vespres d’aquest estiu, fins...

17 ago

Capvespres a Món Sant Benet 2018

Sant Benet té memòria. Sota les seves pedres s’amaguen històries sorprenents que val la pena...

18 ago

Mercat del Préssec d’Ordal 2018

A la plaça de Subirats de Sant Pau d’Ordal es podrà adquirir, tots els caps de setmana de juny,...

20 ago

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

Portada 218

BRUNCH MEDITERRANI: RECEPTES PER VIATJAR DE GRÈCIA AL MARROC

  • El Penedès que empeny
  • El gran restaurant d'hotel rejoveneix

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto