POL MARTÍN DE HARO
06/05/2021Blancs, negres, rosats, dolços... De vins n'hi ha molts, però només alguns són aptes per fer-los servir als fogons. I és que el raïm ens ha regalat un dels productes més preuats a tot el món, que no només arriba al nostre paladar des d'una copa, sinó que també ens pot ajudar a fer grans salses i guisats amb carns, peixos, fruites, etc. Així doncs, al CUINA us proposem cinc plats fets amb vi.
Magret amb peres i salsa de vi negre
Si hi ha una recepta que s'associï amb el vi negre, segurament és el magret d'ànec. Aquest clàssic de la gastronomia francesa combina a la perfecció amb els sabors dolços, que s'accentuaran amb les peres caramel·litzades i la salsa de vi, amb pastanaga, escalunyes i mantega. A veure qui no vol repetir de plat amb aquesta bona pinta...
Seitons fregits amb vi blanc
Aquesta recepta inclou dos ingredients que atorguen un toc diferent i molt de sabor als seitons, el brou de peix i el vi blanc. El resultat és un plat amb una marcada personalitat marina, intens, però refrescant i una mica picant, gràcies al bitxo que hi afegireu. Un primer plat ideal per a un dia de mar.
Nespres amb vi
Durant els mesos d'abril i maig comencen a aparèixer les primeres nespres als mercats, senyal que toca gaudir d'aquesta fruita singular de textura carnosa i pell aspra, rica en vitamines C i B. I és que aquesta fruita de temporada és ideal per a preparar unes bones postres, com és el cas d'aquestes senzilles nespres cuites amb vi negre, canyella, anís estrellat i sucre. Una combinació de sabors autèntica que, un cop haureu deixat refredar, gaudireu cullerada a cullerada.
Fricandó de vedella blanca amb bolets de primavera
Si hi ha un plat que no pot faltar en una casa catalana és el fricandó. Sí, aquell que us torna bojos i us obliga a comprar dues barres de pa amb antelació. Prepareu un bon grapat de bolets, ja que necessitareu moixernons, cama-secs i múrgoles fresques per acompanyar els filets de vedella, que haureu de fregir fins que quedin ben daurats. A més, si parlem d'alcohol, per fer xup-xup i una reducció plena de sabor necessitareu vi ranci, conyac i vi blanc. Una combinació explosiva!
Patates amb ceba caramel·litzada amb vi negre i salsa brava Becky Lawton
Les patates braves són quelcom mític a la nostra gastronomia: cadascú té una manera de preparar-les. A Catalunya són centenars les opcions que podreu trobar i nosaltres us convidem a preparar aquestes amb ceba caramel·litzada al vi negre i salsa brava; aquesta sí, a l'estil tradicional, amb tomàquet, pebre vermell picant i bitxos.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: