Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 plats fets amb vi

Més enllà del maridatge

POL MARTÍN DE HARO

06/05/2021

Blancs, negres, rosats, dolços... De vins n'hi ha molts, però només alguns són aptes per fer-los servir als fogons. I és que el raïm ens ha regalat un dels productes més preuats a tot el món, que no només arriba al nostre paladar des d'una copa, sinó que també ens pot ajudar a fer grans salses i guisats amb carns, peixos, fruites, etc. Així doncs, al CUINA us proposem cinc plats fets amb vi.

 

01 Magret amb peres i salsa de vi negre

Magret amb peres i salsa de vi negre

Magret amb peres i salsa de vi negre

Si hi ha una recepta que s'associï amb el vi negre, segurament és el magret d'ànec. Aquest clàssic de la gastronomia francesa combina a la perfecció amb els sabors dolços, que s'accentuaran amb les peres caramel·litzades i la salsa de vi, amb pastanaga, escalunyes i mantega. A veure qui no vol repetir de plat amb aquesta bona pinta...

 

02 Seitons fregits amb vi blanc

Seitons fregits amb vi blanc

Seitons fregits amb vi blanc

Aquesta recepta inclou dos ingredients que atorguen un toc diferent i molt de sabor als seitons, el brou de peix i el vi blanc. El resultat és un plat amb una marcada personalitat marina, intens, però refrescant i una mica picant, gràcies al bitxo que hi afegireu. Un primer plat ideal per a un dia de mar.

 

03 Nespres amb vi

Nespres amb vi

Nespres amb vi

Durant els mesos d'abril i maig comencen a aparèixer les primeres nespres als mercats, senyal que toca gaudir d'aquesta fruita singular de textura carnosa i pell aspra, rica en vitamines C i B. I és que aquesta fruita de temporada és ideal per a preparar unes bones postres, com és el cas d'aquestes senzilles nespres cuites amb vi negre, canyella, anís estrellat i sucre. Una combinació de sabors autèntica que, un cop haureu deixat refredar, gaudireu cullerada a cullerada.

 

04 Fricandó de vedella blanca amb bolets de primavera

Fricandó de vedella blanca amb bolets de primavera

Fricandó de vedella blanca amb bolets de primavera

Si hi ha un plat que no pot faltar en una casa catalana és el fricandó. Sí, aquell que us torna bojos i us obliga a comprar dues barres de pa amb antelació. Prepareu un bon grapat de bolets, ja que necessitareu moixernons, cama-secs i múrgoles fresques per acompanyar els filets de vedella, que haureu de fregir fins que quedin ben daurats. A més, si parlem d'alcohol, per fer xup-xup i una reducció plena de sabor necessitareu vi ranci, conyac i vi blanc. Una combinació explosiva!


 

05 Patates amb ceba caramel·litzada amb vi negre i salsa brava

Patates amb ceba caramel·litzada amb vi negre i salsa brava Becky Lawton

Patates amb ceba caramel·litzada al vi negre i salsa brava

Les patates braves són quelcom mític a la nostra gastronomia: cadascú té una manera de preparar-les. A Catalunya són centenars les opcions que podreu trobar i nosaltres us convidem a preparar aquestes amb ceba caramel·litzada al vi negre i salsa brava; aquesta sí, a l'estil tradicional, amb tomàquet, pebre vermell picant i bitxos.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: