Troba la teva recepta

Aprofitant les nespres tan bones de casa els meus pares cada any per aquesta època faig una pila de receptes amb aquesta fruita. I avui us proposo una nova recepta amb nespres, ben diferent de totes les anteriors.

La recepta no té cap secret, és una adaptació de les clàssiques peres amb vi. Però com que les nespres de seguida queden toves, primer he reduït el vi amb el sucre i les aromes, sense les nespres. Al cap d’una estona, hi he posat les nespres fins que han quedat ben toves. Pel que fa als aromatitzants, he triat la canyella i l’anís estrellat, però evidentment hi ha moltes alternatives: pell de taronja, pell de llimona, vainilla, clau d’olor, pebre rosa, cardamom, menta…

No us podeu imaginar el resultat: són unes postres lleugeres, dolces i àcides alhora, un xic alcohòliques, amb una textura suau que s’empassa xuclant. Acompanyats de la salseta de vi i d’una bola de gelat de nata o vainilla aquestes nespres són sensacionals! I d’un dia per l’altre encara guanyen més…

 

Preparació

  1. Poseu en un cassó tots els ingredients excepte les nespres i deixeu-ho coure 20 min.
  2. Traieu els pinyols de les nespres foradant per sota procurant que no es trenquin.
  3. Poseu les nespres dins el cassó ben cobertes pel vi i deixeu-les coure uns 10 min fins que siguin toves.
  4. Deixeu-ho refredar i reserveu-ho a la nevera fins el moment de servir-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

11-21 oct

Jornades Gastronòmiques de l’Arrossejat 2018

L’Ametlla de Mar viu unes jornades gastronòmiques dedicades a un dels plats més tradicionals de...

20-21 oct

IV Festival Tapes del Món

Les Tapes del Món aterren per quarta vegada a la rambla Marina per donar a conèixer la cultura gastronòmica...

21 oct

2a Mostra de Productes Gurmet al Priorat

Clos Figueras organitza aquesta jornada en què participen més d'una desena de productors d'arreu...

18-21 oct

11a Fira del Bolet i el Boletaire

La tardor és la millor època de l’any per collir i tastar bolets. A Solsona ho saben prou bé,...

Portada Cuina 220

CARBASSA: MOLT MÉS PODEROSA DEL QUE US IMAGINÀVEU!

  • Caçar bolets fora del bosc
  • Una mirada pròpia de la cuina de muntanya

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto