Preparació
- Salpebreu els filets de vedella i enfarineu-los bé, espolsant-ne la farina sobrant. Poseu una cassola al foc amb oli d’oliva abundant. Quan sigui ben calent, fregiu-hi els filets de vedella fins que quedin ben rossos. Poseu-los en una plata.
- Poseu una mica d’oli d’oliva en una cassola i sofregiu-hi les cebes i les pastanagues a dauets. Quan estigui mig cuit, afegiu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho concentrar bé.
- Aboqueu-hi el vi blanc, el conyac i el vi ranci, i deixeu-ho reduir. Tritureu-ho i torneu-ho a posar a la cassola.
- Incorporeu-hi els filets de vedella i cobriu-ho amb aigua bullent o amb brou. Deixeu-ho coure a poc a poc, fins que la carn quedi ben tendra. Afegiu-hi els bolets, nets i tallats, si són grossos.
- Quan quedin pocs minuts per acabar la cocció, afegiu-hi una picada amb els alls, julivert, les ametlles i els carquinyolis.
- Rectifiqueu-ne el punt de sal. També podeu empolsinar el fricandó amb julivert picat.