Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 receptes per assaborir el Marroc

CUINA.CAT

31/03/2023

La gastronomia marroquina té plats deliciosos que potser desconeixeu, per això avui us portem cinc receptes delicioses perquè pugueu preparar-les a casa i gaudir dels àpats típics del Marroc que més us agradin.

01 'Harcha'

'Harcha'

'Harcha'

El pa de sèmola del Marroc, el 'harcha', és un pa versàtil que podem fer a foc baix i al qual podem afegir els sabors que més ens agradin. La recepta que us proposem inclou, de manera opcional, una cullerada de sucre de vainilla, però podeu no posar-la-hi i elaborar el 'harcha' més tradicional. 

02 Cuscús amb oli de menta i blat de moro torrat / Ada Parellada

Cuscús amb oli de menta i blat de moro torrat / Ada Parellada Ada Parellada

Cuscús amb oli de menta, tomàquet i blat de moro torrat

El cuscús és el plat estrella de la gastronomia marroquina i un dels més coneguts arreu del món. La proposta que us portem, de la xef Ada Parellada, és un plat refrescant, diferent i senzill de preparar. Un cuscús amb oli de menta i tomàquet ideal per a qualsevol època de l'any. 

03 Broqueta de xai marinat sobre 'focaccia' de romaní i escarola

Broqueta de xai marinat sobre 'focaccia' de romaní i escarola

Broqueta de xai marinat sobre 'focaccia' de romaní i escarola

La de xai és una carn habitual en la gastronomia de països magrebins, de majoria musulmana. Amb aquesta recepta, a més, podreu preparar-la amb 'ras-alhanut', una barreja d'espècies típica del Marroc que s'elabora a base de nou moscada, canyella, cúrcuma o cardamom, entre d'altres.

04 'Tkalia'

'Tkalia'

'Tkalia'

Al Marroc és típic fer broquetes de fetge ('bolfaf'), budells estofats amb espècies i olives ('tkalia' o 'doura'), cervell i carn del cap. Cuinen el xai al forn, al vapor o amb estofats especiats, com el que us presentem.

05 Cruixent d'espècies

Cruixent d'espècies Ada Parellada

Brick, fil·lo i kataifi

L'última recepta ens la porta la xef Ada Parellada. Es tracta d'una barreja de conceptes provinents de diferents països: la brick, marroquina; la fil·lo, turca, i la katafi, grega. Una recepta cruixent que podem elaborar amb tot tipus d'espècies al nostre gust i un toc de formatge parmesà ratllat. 

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 280

A PUNT PER A LA NIT MÉS CURTA!

  • Plats del mes
  • Àngel Esteve

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: