Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 receptes per assaborir el Marroc

CUINA.CAT

31/03/2023

La gastronomia marroquina té plats deliciosos que potser desconeixeu, per això avui us portem cinc receptes delicioses perquè pugueu preparar-les a casa i gaudir dels àpats típics del Marroc que més us agradin.

01 'Harcha'

'Harcha'

'Harcha'

El pa de sèmola del Marroc, el 'harcha', és un pa versàtil que podem fer a foc baix i al qual podem afegir els sabors que més ens agradin. La recepta que us proposem inclou, de manera opcional, una cullerada de sucre de vainilla, però podeu no posar-la-hi i elaborar el 'harcha' més tradicional. 

02 Cuscús amb oli de menta i blat de moro torrat / Ada Parellada

Cuscús amb oli de menta i blat de moro torrat / Ada Parellada Ada Parellada

Cuscús amb oli de menta, tomàquet i blat de moro torrat

El cuscús és el plat estrella de la gastronomia marroquina i un dels més coneguts arreu del món. La proposta que us portem, de la xef Ada Parellada, és un plat refrescant, diferent i senzill de preparar. Un cuscús amb oli de menta i tomàquet ideal per a qualsevol època de l'any. 

03 Broqueta de xai marinat sobre 'focaccia' de romaní i escarola

Broqueta de xai marinat sobre 'focaccia' de romaní i escarola

Broqueta de xai marinat sobre 'focaccia' de romaní i escarola

La de xai és una carn habitual en la gastronomia de països magrebins, de majoria musulmana. Amb aquesta recepta, a més, podreu preparar-la amb 'ras-alhanut', una barreja d'espècies típica del Marroc que s'elabora a base de nou moscada, canyella, cúrcuma o cardamom, entre d'altres.

04 'Tkalia'

'Tkalia'

'Tkalia'

Al Marroc és típic fer broquetes de fetge ('bolfaf'), budells estofats amb espècies i olives ('tkalia' o 'doura'), cervell i carn del cap. Cuinen el xai al forn, al vapor o amb estofats especiats, com el que us presentem.

05 Cruixent d'espècies

Cruixent d'espècies Ada Parellada

Brick, fil·lo i kataifi

L'última recepta ens la porta la xef Ada Parellada. Es tracta d'una barreja de conceptes provinents de diferents països: la brick, marroquina; la fil·lo, turca, i la katafi, grega. Una recepta cruixent que podem elaborar amb tot tipus d'espècies al nostre gust i un toc de formatge parmesà ratllat. 

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto