Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 receptes amb formatge

Reivindiquem la presència làctia als nostres plats

POL MARTÍN DE HARO

26/03/2021

Curat, tendre, cremós, blau, suís, francès... Sigui quin sigui el tipus o la nacionalitat del formatge, podreu trobar alguna recepta interessant en aquesta llista que us hem preparat. El formatge és un dels aliments més presents a la dieta mediterrània, especialment, al sud d’Europa. De fet, els làctics són d’aquells productes que hauríem de prendre un parell de vegades al dia, i quina millor manera de fer-ho que menjant algun dels plats irresistibles amb formatge que us proposem a continuació.

01 Amanida de bledes amb formatge de cabra, vinagreta de mel, nous i avellanes

Amanida de bledes amb formatge de cabra, vinagreta de mel, nous i avellanes AJJ Estudi

Amanida de bledes amb formatge de cabra, vinagreta de mel, nous i avellanes

Una amanida amb un toc dolç i visualment molt atractiva gràcies a la varietat de vegetals que incorpora, com la col llombarda, els tomàquets Kumato i les bledes vermelles. El protagonista, això sí, és el formatge de cabra, que combina a la perfecció amb el dolç de la mel i el cruixent de la fruita seca. Una proposta primaveral per gaudir de la intensitat de gust i l'aroma característica del formatge de cabra.

02 Caneló d'espinacs a la catalana amb formatge Urgèlia

Caneló d'espinacs a la catalana amb formatge Urgèlia

Caneló d'espinacs a la catalana amb formatge Urgèlia

Què hi pot haver millor que gaudir d’uns bons canelons? Per a aquesta ocasió, però, deixarem de banda el rostit tradicional i els farcirem amb uns espinacs saltats a la paella amb pinyons i panses. La preparació de la beixamel és un dels punts clau d’aquest plat, que es converteix en sublim quan hi afegiu un bon tros de formatge amb DO de l’Alt Urgell, l’Urgèlia. Simplement, irresistibles.

03 'Arancina' d'espinacs i pecorino trufat amb salsa de tomàquet

'Arancina' d'espinacs i pecorino trufat amb salsa de tomàquet

'Arancina' d'espinacs i pecorino trufat amb salsa de tomàquet

Considerades les bombes o croquetes italianes, aquestes boles d’arròs arrebossades seran una explosió de sabor quan les mossegueu. Notareu que, més enllà de la salsa de tomàquet i els espinacs, al cor de l’‘arancina’ s'hi troba un tros deliciós de pecorino trufat, un formatge italià de llet d'ovella i tota la potència de la tòfona, que prèviament haureu col·locat al mig de la bola. No digueu que no fa bona pinta...

04 Pasta amb peres, nous i formatge blau

Pasta amb peres, nous i formatge blau

Pasta amb peres, nous i formatge blau

L'elaboració d'aquesta recepta de la cuinera Ada Parellada només té quatre passos. Per tant, més fàcil de fer, impossible. Mentre poseu a bullir la pasta, talleu les peres a daus i coeu-les amb la mantega, lentament. Quan comenci a tenir la textura adequada, afegiu-hi el formatge gorgonzola –un lacti de llet de vaca, de crosta vermellosa i flonja, i de pasta tova i mantegosa– o un altre de similar, ben esmicolat, i la nata. I, a foc suau, deixeu que es faci una salsa. Quan la pasta estigui grenyal, afegiu-la a la salsa i, per acabar, incorporeu-hi unes quantes nous. Nyam!

05 Timbal de patata

Timbal de patata

Timbal de patata, ou, crema de parmesà i tòfona d'estiu

La textura suau i cremosa de la patata acompanyada de la crema de parmesà farà que, juntament amb l’aroma de la tòfona, pugueu gaudir d’un timbal diferent on el parmesà, un formatge de llet de vaca i pasta no premsada, ric en calci i proteïnes, serà la parella de ball perfecta per acompanyar la potència del fong.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

Aquesta setmana

17 abr

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 248

SALSES ORIENTALS. EL PODER DE L'UMAMI

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Janina i Xavi Rutia

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto