Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 receptes inspirades en els còmics de Marvel

Què mengen els superherois?

POL MARTÍN DE HARO

18/05/2021

Han protagonitzat alguns dels còmics més venuts de la història i tenen el seu propi univers cinematogràfic, amb una de les pel·lícules més taquilleres de la història: 'Avengers: Endgame'. Sempre salven el món d'amenaces i perills, però... En el seu temps lliure, què mengen els superherois? Al CUINA hem volgut donar resposta a aquesta enigmàtica pregunta amb cinc receptes inspirades en superherois com el Déu del Tro o el Capità Amèrica.

01 Pizza napolitana

Pizza napolitana

Pizza napolitana (Capità Amèrica)

Tot un heroi nacional. Steve Rogers, el veritable nom del Capità Amèrica, és un supersoldat de la Segona Guerra Mundial que, malgrat que va quedar literalment congelat per tal de salvar la humanitat del seu arxienemic, el crani roig, va tornar als nostres dies per continuar salvant vides. I quina millor manera de celebrar-ho que amb una bona pizza? I és que l'Steve és originari de Nova York, concretament, del barri de Queens, on hi ha força immigració italiana. Llegendàries són les pizzes napolitanes que hi fan. Us atreviu a preparar-ne una? Aquesta porta tomàquet, mozzarella de búfala i alfàbrega. Deliciosa!

 

02 Salmó en escabetx

Salmó en escabetx Food Photos / Cristina Rivarola

Salmó en escabetx (Thor)

Thor, déu del tro. Tan fort com carismàtic, aquest personatge prové directament de la mitologia nòrdica, junt amb el seu germà Loki, déu de l'engany. Tots dos vénen d'Asgard, encara que Thor és el bo de la família. Si penseu en Noruega segur que us ve al cap un dels seus aliments més icònics, el salmó. A causa de la dura personalitat d'en Thor, estem convençuts que un bon salmó en escabetx, una bona manera de gaudir d'aquest peix, li agradarà. Recordeu que l'aroma és molt important gràcies a herbes com el llorer, el julivert, la farigola i el romaní. També hi afegireu clau, pebre negre i vermell, i, per descomptat, vinagre i vi blanc.

03 Dònuts amb xips de xocolata

Dònuts amb xips de xocolata

Dònuts amb xocolata (Iron Man)

Un dels homes més intel·ligents del món que va decidir deixar la indústria de l'armament per poder fer del món un lloc millor. I és que la seva armadura era poc coneguda arreu del món abans que l'encarnés el carismàtic actor Robert Downey Junior, que, a la segona entrega de l'home de ferro, protagonitzava un dels moments més divertits de la pel·lícula. A l'escena, l'Iron Man es menjava, al forat del dònut gegant del Randy's Donuts de Los Angeles, tota una capsa de dònuts amb gerds, glacejat, o xocolata, l'opció que us proposem perquè prepareu a casa. A més, porten mantega de cacauet...


 

04 Stroganoff de cap de llom

Stroganoff de cap de llom

Stroganoff de cap de llom (Viuda negra)

Una espia russa que, malgrat que no té cap superpoder, és experta en armes i arts marcials. I és que no us agradaria trobar-vos amb ella en una missió secreta... La seva etapa més interessant als còmics és quan va desertar als Estats Units per treballar per l'agència Shield i formar equip amb els Avengers, mítica aliança de superherois. La mare pàtria, no obstant això, no va quedar oblidada. I és que segur que Natasha Romanoff, la viuda negra, estaria encantada de poder degustar aquest Stroganoff de cap de llom, un dels plats més reconeguts de la gastronomia russa. El secret està en la salsa i el sofregit, amb ceba, tomàquet, estragó, mostassa, orenga, tàperes i cogombrets.

 

05 Gelat de te verd

Gelat de te verd Gemma Clofent

Gelat de te verd (Hulk)

Bruce Banner, científic prestigiós estatunidenc, es va infectar en un experiment sobre raigs gamma que fa que, quan estigui furiós, es converteixi en Hulk, un monstre verd amb superforça que primer colpeja i després pregunta. La doble personalitat del personatge, Banner i Hulk, està inspirada en el mític doctor Jekyll i Mr. Hyde. I és que, nostàlgic del color verd, segur que a en Banner, amb un curiós sentit de l'humor, li faria gràcia aquest gelat de te verd de la Gemma Clofent, amb el qual haureu de muntar el te verd i els rovells d'ou com si es tractés d'una nata, per després posar-ho al congelador. Això sí, esperem que la broma no l'enfadi o...

 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: