POL MARTÍN DE HARO
17/05/2021Les nous poden ser un aliment protagonista a la cuina. A més, són l'única fruita seca que gràcies a les seves propietats, riques en omega-3, ajuden a mantenir els nivells de colesterol a la sang. Al CUINA hem volgut reivindicar-les amb sis receptes, entre les quals trobareu llegums, pastissos i formatges.
Brownie de xocolata Becky Lawton
Un clàssic nord-americà de la rebosteria amb xocolata, mantega, vainilla i nous lleugerament picades. La Gemma Clofent us proposa que feu dues capes de pastís, de manera que la xocolata negra de cobertura quedi enmig. A més, encara que la seva textura sigui esponjosa, trobareu trossets de nous, cosa que aporta un toc cruixent i saborós al pastís. Si sou amants de les postres, no us podeu perdre aquest deliciós brownie.
Bol de musclos amb vi i picada de julivert i nous / Becky Lawton Becky Lawton
Els musclos ja eren apreciats pels romans, que n'eren uns grans consumidors i, pel que sembla, havien après a conservar-los. No va ser, però, fins al 1235 que un irlandès, Patrick Walton, va posar-ne en marxa el cultiu en muscleres, inicialment simples estaques, a partir de larves. Vosaltres els gaudireu a la cassola amb vi, oli, llorer i nous picades, així com una mica de julivert i un element imprescindible del marisc, la llimona. També podeu fer els musclos al vapor, de manera que evitareu tota mena de greix i en conservareu les propietats.
Llenties beluga amb nous i llagostins
Sí, ho heu llegit bé. Segur que mai no havíeu pensat que aquests dos aliments podrien compondre un plat tan saborós com aquest. El secret, realment, està en el brou de peix i en els llagostins i els seus caps, que potenciaran el sabor dels llegums amb el toc marí del marisc. Les nous, però, aportaran un toc amarg i cruixent a les llenties, que en aquesta ocasió seran de la varietat usada per fer amanides fredes.
Bacallà, raïm, panses i nous
Una recepta diferent, molt saborosa. Necessitareu unes bones porcions del morro de bacallà, que fareu a foc lent amb oli, all i cirereta, com si preparéssiu un pil-pil. L'originalitat d'aquest plat es troba en l'ús de les nous, les panses i el raïm per unificar-ho amb el bacallà, a través d'aquest particular músic passat pels fogons amb el vi dolç per excel·lència, el moscatell.
Baclaua de nueces Gemma Clofent
Turquia, més enllà de les seves populars telenovel·les, està revolucionant el món de les postres amb aquest dolç llardós a base de nous, mel, canella i clau. És molt cruixent i combina a la perfecció amb un te de menta, això sí, sense sucre. Aquestes postres eren tot un luxe al segle XIX, però avui en dia són accessibles per a totes les butxaques. Al barri del Raval de Barcelona hi ha unes quantes botigues especialitzades en aquest tipus de dolços àrabs.
Mousse d'Idiazabal fumat amb salsa de nous Becky Lawton
Aquesta mousse d'un dels formatges fumats bascs per excel·lència, l'Idiazabal, brillarà al costat d'una salsa de nous que preparareu amb llet, canyella i pell de llimona. I és que tots dos sabors es combinaran en una torrada de pa cruixent i alguna flor d'herba aromàtica, a la qual podeu afegir, per aportar-li un toc dolç, una confitura de nabius.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: