Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

6 receptes amb nous

Una fruita seca amb lloc als fogons

POL MARTÍN DE HARO

17/05/2021

Les nous poden ser un aliment protagonista a la cuina. A més, són l'única fruita seca que gràcies a les seves propietats, riques en omega-3, ajuden a mantenir els nivells de colesterol a la sang. Al CUINA hem volgut reivindicar-les amb sis receptes, entre les quals trobareu llegums, pastissos i formatges.


 

01 Brownie de xocolata

Brownie de xocolata Becky Lawton

Brownie de xocolata i nous

Un clàssic nord-americà de la rebosteria amb xocolata, mantega, vainilla i nous lleugerament picades. La Gemma Clofent us proposa que feu dues capes de pastís, de manera que la xocolata negra de cobertura quedi enmig. A més, encara que la seva textura sigui esponjosa, trobareu trossets de nous, cosa que aporta un toc cruixent i saborós al pastís. Si sou amants de les postres, no us podeu perdre aquest deliciós brownie.

02 Bol de musclos amb vi i picada de julivert i nous / Becky Lawton

Bol de musclos amb vi i picada de julivert i nous / Becky Lawton Becky Lawton

Bol de musclos amb vi i picada de julivert i nous

Els musclos ja eren apreciats pels romans, que n'eren uns grans consumidors i, pel que sembla, havien après a conservar-los. No va ser, però, fins al 1235 que un irlandès, Patrick Walton, va posar-ne en marxa el cultiu en muscleres, inicialment simples estaques, a partir de larves. Vosaltres els gaudireu a la cassola amb vi, oli, llorer i nous picades, així com una mica de julivert i un element imprescindible del marisc, la llimona. També podeu fer els musclos al vapor, de manera que evitareu tota mena de greix i en conservareu les propietats.


 

03 Llenties beluga amb nous i llagostins

Llenties beluga amb nous i llagostins

Llenties amb nous i llagostins

Sí, ho heu llegit bé. Segur que mai no havíeu pensat que aquests dos aliments podrien compondre un plat tan saborós com aquest. El secret, realment, està en el brou de peix i en els llagostins i els seus caps, que potenciaran el sabor dels llegums amb el toc marí del marisc. Les nous, però, aportaran un toc amarg i cruixent a les llenties, que en aquesta ocasió seran de la varietat usada per fer amanides fredes.

 

04 Bacallà, raïm, panses i nous

Bacallà, raïm, panses i nous

Bacallà, raïm, panses i nous

Una recepta diferent, molt saborosa. Necessitareu unes bones porcions del morro de bacallà, que fareu a foc lent amb oli, all i cirereta, com si preparéssiu un pil-pil. L'originalitat d'aquest plat es troba en l'ús de les nous, les panses i el raïm per unificar-ho amb el bacallà, a través d'aquest particular músic passat pels fogons amb el vi dolç per excel·lència, el moscatell.

 

05 Baclaua de nueces

Baclaua de nueces Gemma Clofent

Baclaua de nous

Turquia, més enllà de les seves populars telenovel·les, està revolucionant el món de les postres amb aquest dolç llardós a base de nous, mel, canella i clau. És molt cruixent i combina a la perfecció amb un te de menta, això sí, sense sucre. Aquestes postres eren tot un luxe al segle XIX, però avui en dia són accessibles per a totes les butxaques. Al barri del Raval de Barcelona hi ha unes quantes botigues especialitzades en aquest tipus de dolços àrabs.


 

06 Mousse d'Idiazabal fumat amb salsa de nous

Mousse d'Idiazabal fumat amb salsa de nous Becky Lawton

Mousse d'Idiazabal fumat amb salsa de nous

Aquesta mousse d'un dels formatges fumats bascs per excel·lència, l'Idiazabal, brillarà al costat d'una salsa de nous que preparareu amb llet, canyella i pell de llimona. I és que tots dos sabors es combinaran en una torrada de pa cruixent i alguna flor d'herba aromàtica, a la qual podeu afegir, per aportar-li un toc dolç, una confitura de nabius.


 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: