Troba la teva recepta

9 productes de temporada de febrer

Arriba l'època de Carnestoltes i amb ell, el Dijous Gras i la botifarra d'ou. A l'hort, les hortalisses s'amaguen sota terra, per això us animem a omplir el cistell amb els millors tubercles

CUINA.CAT

31/01/2019

El febrer no és un mes gaire procliu a l'aparició de nous productes de temporada. Els aliments més típicament tardorencs ja gairebé han desaparegut dels mercats i les hortalisses pròpies de l'hivern són aquelles que pel fred que fa, no surten de la terra. De tota manera, ens trobem en el moment d'esplendor d'una sèrie de productes que tot seguit repassem.

01 Botifarra d'ou

Botifarra d'ou

Botifarra d'ou

No és un producte de temporada, però sí que és un dels aliments imprescindibles del Carnaval i més concretament del Dijous Gras, que enguany se celebra el dia 28. La tradició marca que abans del període d'abstinència imposat per la Quaresma, cal atipar-se de truita, botifarra i coca de llardons.

02 Espàrrecs / Thinkstock

Espàrrecs / Thinkstock

Espàrrec

El sol de la segona meitat d'hivern afavoreix el creixement dels espàrrecs de marge. Més enllà de les seves múltiples aplicacions culinàries, es tracta d'un aliment ric en antioxidants, vitamines, potassi i magnesi. La seva aportació calòrica és molt baixa, ja que està constituït per més d'un 90% d'aigua. Té efectes diürètics i  reforça els cabells i les ungles.

03 Calçots / Thinkstock

Calçots / Thinkstock

Calçot

La temporada de calçots comença el novembre, però si encara no heu participat en cap calçotada, ara és el moment! Si preferiu gaudir dels calçots d'una manera menys convencional, podeu provar de fer-ne una quiche o una pizza enrotllada.

04 Naps

Naps Thinkstock

Nap

Aquest tubercle li agrada molt el fred i per això es conrea en zones fredes. Els que es produeixen a la Cerdanya tenen un color més fosc i s'acostumen a menjar bullit o per a fer guisats de carn. A l'hora de triar-los, és preferible escollir els de mida més petita o mitjana, de pell llisa, arrodonits, ferms i pesats en relació amb la seva mida. 

05 Col llombarda

Col llombarda

Col llombarda

De sabor suau i lleugerament amargant, s'incorpora amb facilitat a les amanides per la seva textura cruixent. Però on té la màxima presència és en les plats hivernals de verdura. Especilalment als països nòrdics, on la presenten cuita, amb compota de poma i aromatitzada amb vinagre. També la podeu afegir a sopes o a una quiche

06 Filetejar un llobarro

Filetejar un llobarro

Llobarro

És més gustós que el lluç i el podeu cuinar al forn o guisat amb ceba i patates. Té un avantatge addicional: les espines són fàcils de trobar i de treure. Pel que fa a l'aportació nutricional, conté omega-3, un àcid gras essencial pel correcte funcionament del cos que només s'obté menjant, ja que els cos no és capaç de fabricar-lo.

07 Carxofa /Shutterstock

Carxofa /Shutterstock

Carxofa

Una de les hortalisses icòniques dels mesos d'hivern. Les seves propietats nutricionals són semblants a les dels espàrrecs i les seves aplicacions, pràcticament infinites: les podeu fer al forn, però també en podeu fer bunyols, xips, carpaccio, tempura, amb beixamel... O fer-les servir per un plat d'arròs o un estofat. 

08 Remolatxa

Remolatxa

Remolatxa

Us la podeu menjar crua, per aprofitar-ne més les vitamines, però en aquest cas és més indigesta. Si decidiu passar-la pels fogons, coeu-la amb pela, ja que, un cop cuita, la podreu pelar fàcilment. És molt rica en sucres, el seu consum aporta silici i zinc, manté la pell ferma i dóna brillantor als cabells i les ungles. Una heroïna de cap a peus!

09 Col / Thinkstock

Col / Thinkstock

Col

La col és una hortalissa que acostuma a tenir molta resistència a les condicions climàtiques de fred extrem. En destaquem tres varietats: la col d'hivern de la Cerdanya, la col de pell de galàpet (Osona) i la col verda manresana.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 abr

Taller 'Cuina fàcil de primavera'

Les noves temporades s'han d'aprofitar per cuinar noves receptes o per tornar a plats deliciosos que trobàvem...

25 abr

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

25 abr

Taller 'Menú fruiter: receptes dolces i salades amb fruites'

Les fruites són riques en vitamines, aigua, fibra, i són naturalment dolces, de manera que ens poden...

25 abr

Sopars a 4 mans al Divinum de Girona

El restaurant Divinum, a Girona, organitza durant el mes d'abril una sèrie de sopars amb 4 dels millors xefs...

Portada 226

BOJOS PER LES PATATES FREGIDES!

  • Esmorzars de forquilla
  • Sense res que hi sobri, sense res que hi falti

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto