Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Poseu en un bol la farina i la mantega tallada a daus. Afegiu-hi l'ou, l'aigua i la sal. Barregeu-ho fins a obtenir una massa homogènia, però treballant la massa perquè els ingredients quedin integrats i prou. Emboliqueu la massa en paper film i poseu-la a la nevera durant 2 h.
  2. Passat el temps, esteneu la massa amb ajuda d'un corró i cobriu amb la massa un motlle baix de 24 cm de diàmetre. (Jo poso al fons del motlle paper d'enfornar per evitar que la quiche s'enganxi.) Punxeu la massa diverses vegades amb una forquilla per evitar que s'infli al forn. Poseu el motlle a la nevera 20 min. Passat el temps, retalleu el sobrant de massa de les vores i enforneu-la durant 12 min a 200 ºC, escalfor a dalt i a baix. Reserveu-la.
  3. Traieu la capa exterior dels calçots i talleu-ne les fulles. Utilitzeu només la part blanca per preparar el farcit. Talleu-la a trossos petits.
  4. Poseu un raig d'oli en una paella fonda i sofregiu-hi els calçots amb una mica de sal uns 15 min, fins que siguin tous.
  5. En un bol, bateu els 2 ous. Incorporeu-hi la nata, una mica de sal, un pessic de nou moscada, el formatge brie tallat a dauets i els calçots cuinats.
  6. Aboqueu el farcit sobre la massa i enforneu-ho uns 20 min a 200 ºC, escalfor a dalt i abaix. És probable que hàgiu d'ajustar el temps de fornejat, ja que cada forn és un món.

Podeu servir la quiche amb una amanida per obtenir un dinar o un sopar complet.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 280

A PUNT PER A LA NIT MÉS CURTA!

  • Plats del mes
  • Àngel Esteve

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: