Troba la teva recepta

Preparació

  1. Poseu en un bol la farina i la mantega tallada a daus. Afegiu-hi l'ou, l'aigua i la sal. Barregeu-ho fins a obtenir una massa homogènia, però treballant la massa perquè els ingredients quedin integrats i prou. Emboliqueu la massa en paper film i poseu-la a la nevera durant 2 h.
  2. Passat el temps, esteneu la massa amb ajuda d'un corró i cobriu amb la massa un motlle baix de 24 cm de diàmetre. (Jo poso al fons del motlle paper d'enfornar per evitar que la quiche s'enganxi.) Punxeu la massa diverses vegades amb una forquilla per evitar que s'infli al forn. Poseu el motlle a la nevera 20 min. Passat el temps, retalleu el sobrant de massa de les vores i enforneu-la durant 12 min a 200 ºC, escalfor a dalt i a baix. Reserveu-la.
  3. Traieu la capa exterior dels calçots i talleu-ne les fulles. Utilitzeu només la part blanca per preparar el farcit. Talleu-la a trossos petits.
  4. Poseu un raig d'oli en una paella fonda i sofregiu-hi els calçots amb una mica de sal uns 15 min, fins que siguin tous.
  5. En un bol, bateu els 2 ous. Incorporeu-hi la nata, una mica de sal, un pessic de nou moscada, el formatge brie tallat a dauets i els calçots cuinats.
  6. Aboqueu el farcit sobre la massa i enforneu-ho uns 20 min a 200 ºC, escalfor a dalt i abaix. És probable que hàgiu d'ajustar el temps de fornejat, ja que cada forn és un món.

Podeu servir la quiche amb una amanida per obtenir un dinar o un sopar complet.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

27 feb

Taller 'Cuina amb vegetals fermentats'

El dijous 27 de febrer, al Centre Cívic El Sortidor, es farà un taller de 18.30 a 21.30 h en què...

27 feb

Cicle de 8 sopars que fan la volta al món

El Restaurant Norai i CUINA organitzen un cicle de 8 sopars per commemorar la primera volta al món per part...

27 feb

Cuina vegetariana d'hivern Nou 2020

Sabíeu que la meitat del nostre plat sempre haurien de ser verdures? I que hauríem de reduir el consum...

01-28 feb

Jornades gastronòmiques 'Temps d'uriços'

Els eriçons de mar són uns dels productes que reben més noms diferents al nostre país. Depèn...

Portada 237 Neta

BACALLÀ FOODIE. MAI NO L'HAVÍEU CUINAT AIXÍ!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carlota Claver

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL EL NOU MITJÀ MULTIMEDIA APART + ULLERES VR

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto