POL MARTÍN DE HARO
14/05/2021No existeix un origen com a tal per a aquest suculent entrant italià, però us podem assegurar que avui en dia el seu secret es troba en la matèria primera i en el tall, que ha de ser a làmines fines, semblantment a les del 'prosciutto'. El primer que es va preparar –i el més tradicional– és el de vedella, encara que al CUINA hem volgut anar més enllà amb algunes receptes de carpaccios que contenen productes com la tonyina, el pop o la pinya. A gaudir-ne!
Carpaccio de ceps
Ha esdevingut, per obra i gràcia dels italians, el bolet més apreciat pel gran públic. Sencer i amb el seu barret marró característic, es pot consumir cru i tallat a làmines fines, com fareu en aquesta recepta de la xef Isabel Márquez, salpebrat i amb un raig d'oli d'arbequina. A més, hi afegireu un saborós i exclusiu caviar d'arengada, típica de la conca mediterrània i sorgida com una manera de conservar les sardines grans, posades en salmorra i premsades. Tota una combinació única de sabors.
Carpaccio de ventresca de tonyina amb espàrrecs
Un d'aquells plats que fuig de la tradició, acompanyat d'una crema fresca d'espàrrecs i unes escopinyes fresques. A l'hora de comprar-les, cal passar-les per aigua abundant a fi de treure'ls la sorra que puguin portar. Per a aquest carpaccio, fareu servir la carn de la ventresca de tonyina, un dels peixos més cars del mercat –ric en minerals i vitamines dels tipus A i B–, que servireu sobre unes torrades de pa amb fonoll picant.
Carpaccio d'ànec Becky Lawton
El magret, la part del pit de l'ànec, és la carn triada per a aquest carpaccio, que serà tota una combinació de sabors per l'amargor de la ruca i l'àcid de cítrics com la llimona i la taronja, la pell de les quals ratllareu per sobre de la carn amb unes gotes d'oli d'oliva i vinagre balsàmic. Mireu d'afegir-hi –de manera opcional– uns trossos de maduixa, fruita de temporada que, gràcies a la seva dolçor, combinarà d'allò més bé amb l'ànec.
Carpaccio de pinya amb Kirsch
Un carpaccio de postres? Doncs sí, Xavier Mestres us proposa aquesta recepta en què la pinya, tallada ben fineta i macerada amb sucre, s'acompanyarà del licor suís de les fondues per excel·lència, el kirsch. Mireu de decorar el plat amb fruites vermelles, móres, anet fresc o fulles de menta fresca. Tota una sorpresa a tenir en compte per quan hàgiu de preparar unes postres diferents i refrescants.
Carpaccio de pop amb fetge i mandarina
Un plat en què combinareu un producte de mar molt apreciat a Galícia amb el cítric de la mandarina i la cremositat del fetge gras francès. No hi faltarà tampoc el característic formatge del carpaccio. Col·loqueu-hi per sobre uns encenalls de formatge Mimolette i acompanyeu-ho d'uns daus de mandarina i unes gotes d'oli d'alfàbrega, que aportaran frescor al plat.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: