CUINA.CAT
13/09/2023La pasta fresca, plat insígnia de la gastronomia italiana, és tan gustosa com versàtil, i es pot preparar de maneres diferents, amb formes diverses i amb salses i farciments per a tots els gustos. Tallarines, espaguetis, macarrons, penne, raviolis o tortel·linis són només alguns dels tipus de pasta amb els quals es poden servir les sis receptes de salses i farciments que us proposem.
Pasta amb ricotta
Per poder fer uns bons raviolis, tortel·linis o qualsevol pasta farcida, el que donarà més gust a la nostra recepta, a més de la salsa, és el farciment. Aquesta recepta de marisc i tomàquets secs és molt ràpida, senzilla i gustosa, i ens permetrà fer una pasta clàssica però amb un gust característic per sorprendre tothom.
El pesto tradicional és una de les salses més típiques amb les quals s'acompanya la pasta fresca, feta amb alfàbrega i oli; en aquesta recepta, però, us proposem una alternativa amb un pesto fet a base de col kale i formatge parmesà tan ràpida i senzilla de preparar com gustosa i innovadora.
Un farciment ideal per fer a la tardor, pero que ve de gust en qualsevol època de l'any. Aquesta recepta és molt senzilla i es pot adaptar als gustos de cadascú, afegint-hi les espècies i els formatges que es prefereixin i acompanyant la recepta amb qualsevol salsa.
La salsa de llimona, all i parmesà és una salsa diferent de la de quatre formatges o la carbonara, tot i que ens hi pugui recordar una mica. Tot i així, aquesta recepta amb llimona i all ens porta un gust únic i diferent per acompanyar qualsevol plat de pasta que preparem.
Aquest farciment, tot i no ser un clàssic de la gastronomia italiana, és una de les receptes actuals més de moda per farcir la pasta. Igual que el farciment de carbassa, el de bolets és una aposta segura si volem preparar un àpat típic de tardor, però qualsevol moment és bo per gaudir de la proposta.
Preparar pasta fresca a casa ens permet gaudir d'un plat més gustós i natural que si en comprem d'industrial, i aquesta última recepta és precisament el que ens proposa, un plat de pasta amb alfàbrega per servir amb farcit o sense i amb la salsa que preferim.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: