Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

L'alvocat, la fruita més nutritiva del món

10 coses que heu de saber d'aquest aliment

Alvocat

Alvocat Getty Images

Sabeu què s'amaga dins aquesta fruita d'aparença negrosa? L'alvocat comparteix forma amb la pera, tot i que hi ha varietats que s'assemblen més a un cogombre o a una poma. La que es consumeix més és l'hass. De textura cremosa, és saciant i una font proteica molt saludable. Conté molts greixos monoinsaturats, àcid oleic, vitamina E i, sobretot, molt de potassi, així com fibra i magnesi. És molt beneficiós per al sistema cardiovascular! Però compte perquè tot i que és molt saciant, és una fruita de digestió lenta. Conté molts nutrients bons per a l'organisme i s'ha guanyat el títol de 'la fruita més nutritiva del món'.

  1. Coneixeu-lo: La pela va del verd al marró fosc, quasi negre, i per dins és d’un color verdós i groguenc, a la part interna, menys la llavor central, no comestible, que és de marró fosc.
  2. Mengeu-lo: Normalment el consumim cru: laminat, tallat a quarts, a daus o en puré. Però també es pot cuinar, a la brasa, a la planxa o fregit en una tempura.
  3. Feu-lo servir: Sol, amanit amb oli, sal i pebre, o per elaborar patés vegetals, cremes, guacamoledips, purés, maioneses, i salses, i com a complement de bols, amanides, arrossos, pastes...
  4. Guardeu-lo: A la nevera, i no més de quatre dies. Un cop obert, per evitar que s’oxidi, afegiu-hi un raig de llimona a la polpa.
  5. Trieu-lo: Madur. L’alvocat verd és dur, fibrós i no té gust, en canvi, quan és madur és cremós i en podreu fer puré només amb una forquilla. I que no sigui gaire madur, serà marró per dins.
  6. Tasteu-lo: Gràcies a la seva textura, ens ajuda a donar cremositat a brownies, batuts, sorbets i cremes de xocolata, sovint, substituint la mantega de la recepta.
  7. Combineu-lo: Amb peixos com el salmó (típic de makis i uramakis), el llobarro i l’orada, i amb crustacis com les gambes i els crancs. També combina amb arròs, carn i embotits.
  8. Madureu-lo: En un lloc sense humitat i tapat amb paper de diari, a 20 ºC. Per accelerar el procés, poseu-lo amb una poma o un plàtan en una bossa de plàstic.
  9. Obriu-lo: Amb un ganivet, longitudinalment, fins que trobeu el pinyol. Feu-hi mitja volta, com si fossin dues meitats d’un envàs. Claveu el ganivet al pinyol i feu-lo girar perquè surti.
  10. Peleu-lo: Un cop tret l’os, amb les mans, tallant-lo a quarts o amb una cullera per separar la pell. O feu-ne daus i desprès amb una cullera extreure’ls.


     

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: