Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

L'alvocat, la fruita més nutritiva del món

10 coses que heu de saber d'aquest aliment

Alvocat

Alvocat Getty Images

Sabeu què s'amaga dins aquesta fruita d'aparença negrosa? L'alvocat comparteix forma amb la pera, tot i que hi ha varietats que s'assemblen més a un cogombre o a una poma. La que es consumeix més és l'hass. De textura cremosa, és saciant i una font proteica molt saludable. Conté molts greixos monoinsaturats, àcid oleic, vitamina E i, sobretot, molt de potassi, així com fibra i magnesi. És molt beneficiós per al sistema cardiovascular! Però compte perquè tot i que és molt saciant, és una fruita de digestió lenta. Conté molts nutrients bons per a l'organisme i s'ha guanyat el títol de 'la fruita més nutritiva del món'.

  1. Coneixeu-lo: La pela va del verd al marró fosc, quasi negre, i per dins és d’un color verdós i groguenc, a la part interna, menys la llavor central, no comestible, que és de marró fosc.
  2. Mengeu-lo: Normalment el consumim cru: laminat, tallat a quarts, a daus o en puré. Però també es pot cuinar, a la brasa, a la planxa o fregit en una tempura.
  3. Feu-lo servir: Sol, amanit amb oli, sal i pebre, o per elaborar patés vegetals, cremes, guacamoledips, purés, maioneses, i salses, i com a complement de bols, amanides, arrossos, pastes...
  4. Guardeu-lo: A la nevera, i no més de quatre dies. Un cop obert, per evitar que s’oxidi, afegiu-hi un raig de llimona a la polpa.
  5. Trieu-lo: Madur. L’alvocat verd és dur, fibrós i no té gust, en canvi, quan és madur és cremós i en podreu fer puré només amb una forquilla. I que no sigui gaire madur, serà marró per dins.
  6. Tasteu-lo: Gràcies a la seva textura, ens ajuda a donar cremositat a brownies, batuts, sorbets i cremes de xocolata, sovint, substituint la mantega de la recepta.
  7. Combineu-lo: Amb peixos com el salmó (típic de makis i uramakis), el llobarro i l’orada, i amb crustacis com les gambes i els crancs. També combina amb arròs, carn i embotits.
  8. Madureu-lo: En un lloc sense humitat i tapat amb paper de diari, a 20 ºC. Per accelerar el procés, poseu-lo amb una poma o un plàtan en una bossa de plàstic.
  9. Obriu-lo: Amb un ganivet, longitudinalment, fins que trobeu el pinyol. Feu-hi mitja volta, com si fossin dues meitats d’un envàs. Claveu el ganivet al pinyol i feu-lo girar perquè surti.
  10. Peleu-lo: Un cop tret l’os, amb les mans, tallant-lo a quarts o amb una cullera per separar la pell. O feu-ne daus i desprès amb una cullera extreure’ls.


     

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

15 ago

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

27 ago

Tast maridatge de formatges i vins de les Vinyes del Convent

Els dies 13 i 27 d’agost, el sommelier Javier Campo dirigirà un tast de formatges i vins...

29 ago

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto