Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 plats amb seitons i anxoves

Us presentem 10 plats elaborats amb un dels peixos més petits i alhora més saborosos que podeu trobar al mercat!

CUINA.CAT

29/05/2018

Quan parlem de seitons i d'anxoves parlem del mateix peix. El seitó, que també rep el nom d'aladroc, és el peix fresc, tot i que també se l'anomena d'aquesta manera quan està macerat amb vinagre i conservat en oli. Pel que fa a l'anxova, és el seitó sotmès a la tècnica del salaó, utilitzada per perllongar la vida útil de certs aliments. Sigui com sigui, es tracta d'un peix blau, i, com a tal, ric en àcid gras omega-3. És ideal per ser consumit com a aperitiu i per afegir-lo a coques.

Seitons amb allada

Seitons amb allada

Seitons amb allada

Si teniu poc temps per cuinar (o us fa mandra), tingueu molt en compte aquesta recepta de seitons amb allada. Es tracta només de deixar escalfar oli a la paella i posar-hi all laminat i bitxo. Quan l'all estigui una mica daurat, afegiu-hi els seitons. Sona fàcil, oi? Doncs també és deliciós!

Llegiu la recepta completa

Boquerones marinados con tomate confitado y cebolla

Boquerones marinados con tomate confitado y cebolla

Seitons marinats amb tomàquet confitat i ceba

Per confitar els tomàquets, prèviament els heu d'escaldar i pelar; un cop fet això, partiu-los en quatre grills i deixeu-los deshidratar durant 1 hora i 30 minuts al forn, a 100 ºC. Però el veritable tret distintiu d'aquesta recepta és l'oli de coriandre, una planta de sabor inclassificable que s'empra com a condiment.

Llegiu la recepta completa

Espàrrecs blancs i anxoves en crosta amb xicoies de sota neu

Espàrrecs blancs i anxoves en crosta amb xicoies de sota neu

Espàrrecs blancs i anxoves en crosta amb xicoies de sota neu

Aprofiteu que som en el tram final de la temporada d'espàrrecs blancs per preparar aquesta recepta! Altres ingredients interessants d'aquest plat són la xicoia, una planta de sabor una mica amarg també anomenada 'dent de lleó', i el porradell, que té un gust semblant a la ceba i també es coneix com a 'cibulet'.

Llegiu la recepta completa

La tapa variada amb vermut d'Ulldecona

La tapa variada amb vermut d'Ulldecona

La tapa variada amb vermut d'Ulldecona

Aquesta coca té tres capes que es complementen a la perfecció: una primera capa de pa d'olives verdes; la segona, de marisc (navalles, cloïsses, musclos i escopinyes), i la tercera, de gelatina de vermut negre d'Ulldecona. Complementeu-ho amb un seitó. Si no esteu avesats a treballar amb gelatina, no patiu: el procediment és més senzill del que sembla. Només cal que compreu una fulla de gelatina, la hidrateu en aigua i gel, la desfeu en el vermut calent i ho deixeu refredar tot en una safata plana, ben fina.

Llegiu la recepta completa

Coca d'anxoves amb pasta fil·lo

Coca d'anxoves amb pasta fil·lo

Coca d'anxoves

La base d'aquesta coca és la pasta fil·lo, una làmina molt fina força present a la gastronomia de Turquia, Grècia, els Balcans o el Magrib. En aquest cas, n'heu de superposar unes quantes i enfornar-les fins a obtenir una mena de lasanya cruixent. A partir d'aquí, afegiu-hi les anxoves i decoreu-ho amb uns brots, uns germinats i unes quantes flors aromàtiques.

Llegiu la recepta completa

Mongetes del ganxet fregides amb confitura de ceba i anxoves

Mongetes del ganxet fregides amb confitura de ceba i anxoves

Mongetes del ganxet fregides amb confitura de ceba i anxoves

La mongeta del ganxet és una varietat típica del Vallès i del Maresme, tot i que també es cultiva en alguns llocs de la Selva. A nivell nutritiu, destaquen per ser força proteiques; a nivell gastronòmic, pel seu sabor suau i la seva textura cremosa. Es tracta d'un ingredient indispensable dins de la cuina tradicional catalana.

Llegiu la recepta completa

Seitons fregits amb vi blanc

Seitons fregits amb vi blanc

Seitons fregits amb vi blanc

Aquesta recepta és pràcticament idèntica a la primera d'aquest receptari, però inclou dos ingredients que li atorguen un to diferent: brou de peix i vi blanc. El resultat és un plat amb una marcada personalitat marina, intens però refrescant i una mica picant.

Llegiu la recepta completa

Lluç amb anxoves

Lluç amb anxoves Anna Garcia Frigola

Lluç amb anxoves

El lluç, que destaca pel seu alt contingut en proteïnes d'alt valor biològic, és un dels peixos més utilitzats a les cuines del nostre país. És un peix blanc de carn delicada que es pot cuinar de moltes maneres diferents. En aquesta recepta, marinem els filets de lluç amb una mescla trirurada de mostassa, suc de llimona i filets d'anxova.

Llegiu la recepta completa

'Cromesqui' de patatas y olivas con boquerones

'Cromesqui' de patatas y olivas con boquerones

'Cromesqui' de patates i olives amb seitons

Els 'cromesquis', que en aquest cas fem amb patates, ous i olives, són una variant d'origen polonès de les croquetes. Pel que fa als seitons, els arrebossem amb farina de tempura (que combina farina de blat amb altres ingredients com el midó de blat de moro o el llevat en pols) i els fregim.

Llegiu la recepta completa

Galetes d’anxoves i olives

Galetes d’anxoves i olives

Galetes d’anxoves i olives

El món de les galetes salades està ple de petits (grans) descobriments com aquestes galetes d'anxoves i olives, dos ingredients que es troben per treure el millor d'ells mateixos. El nostre suggeriment és que les utilizeu d'acompanyament per a un tàrtar de tomàquet.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: