Troba la teva recepta

10 receptes amb endívia

No us deixeu enganyar per la seva amargor perquè té moltes possibilitats: les seves fulles es poden utilitzar, per exemple, per fer amanides, com a base d'un farcit o per fer salses i cremes

CUINA.CAT

05/12/2018
01 Endívies i taronja sanguina

Endívies i taronja sanguina Becky Lawton

Endívies i taronja sanguina

Aquestes endívies i taronja sanguina tenen un punt terrorífic, no ho creieu? Entre el vermell de les endívies i el de les taronges, la recepta és digna d'un banquet de vampirs! Menjant aquesta amanida encara s'accentua més el consum d'antioxidants, ja que els mengem per partida doble: en la verdura i en la fruita. Us animeu a preparar-la?

Llegiu la recepta completa

02 Sorpreses d'endívies

Sorpreses d'endívies Becky Lawton

Sorpreses d'endívies

En la línia de l'anterior recepta trobem aquestes sorpreses d'endívies. Realment les podríem definir com uns canelons d'endívia farcits de verdures i tofu saltats. Els passos a seguir per fer-les són molt fàcils: simplement heu de saltar les verdures a la paella, escaldar el porro, muntar els canelons i fornejar-ho durant 10 minuts. Més fàcil, impossible!

Llegiu la recepta completa

03 Crema d'endívies amb navalles

Crema d'endívies amb navalles

Crema d'endívies amb navalles

Com dèiem abans, l'endívia és molt versàtil i en contenir tanta aigua és ideal per fer cremes de verdures. Xavier Pellicer us proposa en aquesta recepta que cuineu una crema d'endívies i que l'acompanyeu de navalles. Una autèntica delícia que combina l'amargor de la verdura amb el gust de mar de les navalles!

Llegiu la recepta completa

04 Endívies farcides de pollastre amb salsa de rocafort

Endívies farcides de pollastre amb salsa de rocafort Becky Lawton

Endívies farcides de pollastre amb salsa de rocafort

Finalment, l'última recepta que us proposem en aquest receptari són unes endívies farcides de pollastre amb salsa de rocafort. Les endívies amb rocafort són una recepta habitual a moltes cases i restaurants, però aquesta versió que us portem hi afegeix pollastre per fer d'aquest plat típic quelcom més complet! 

Llegiu la recepta completa

05 Endívies farcides de marisc

Endívies farcides de marisc Becky Lawton

Endívies farcides de marisc

Així és, l'endívia també es pot utilitzar com a embolcall de farcits, com si fos la pasta dels canelons. Per això us animem a emprar-la amb aquest ús diferent del que estem acostumats, fent unes endívies farcides de marisc. Recordeu, perquè us surti la recepta amb un gust excel·lent heu de procurar que el marisc sigui ben fresc. D'aquesta manera teniu l'èxit assegurat!

Llegiu la recepta completa

06 Amanida tèbia amb endívies

Amanida tèbia amb endívies Becky Lawton

Amanida tèbia amb endívies

Com veieu, l'endívia és una hortalissa que sobretot s'utilitza per fer amanides, per això us portem una altra proposta de plat lleuger, saludable i fàcil de fer: amanida tèbia amb endívies. En aquest cas, és una opció vegetariana, encara que la pot menjar tothom, siguis vegetarià o omnívor. Que l'absència de carn no sigui una excusa per no menjar-la, perquè us perdreu un plat deliciós.

Llegiu la recepta completa

07 Amanida de llenties amb endívia vermella

Amanida de llenties amb endívia vermella Becky Lawton

Amanida de llenties amb endívia vermella

Comencem amb una amanida de llenties i endívia vermella, una subvarietat de l'endívia habitual. Té un gust molt similar a la verda, encara que és lleugerament més dolça. I menjar vermell és sinònim de menjar antioxidants. A part d'endívia, utilitzareu cibulet, tomàquets, escarola i ceba. Què us semblaria preparar aquesta amanida per sopar?

Llegiu la recepta completa

08 Pintada amb escalunyes garapinyades i velouté amarg

Pintada amb escalunyes garapinyades i velouté amarg

Pintada amb escalunyes garapinyades i velouté amarg

La pintada amb escalunyes garapinyades i velouté amarg és una recepta de diumenge. No tant per la seva dificultat, sinó perquè cal agafar-s'ho amb temps. La cocció de la pintada es fa a poc a poc fent xup-xup a la cassola. L'endívia, en aquest cas, l'utilitzareu per fer el velouté amarg que acompanyarà la carn.

Llegiu la recepta completa

09 Amanida de carxofes amb pernil de gla i vinagreta de carquinyolis

Amanida de carxofes amb pernil de gla i vinagreta de carquinyolis

Amanida de carxofes amb pernil de gla i vinagreta de carquinyolis

A partir de desembre, les carxofes es comencen a collir dels horts de tot Catalunya  —especialment al Prat de Llobregat, ja que n'és un gran productor— i comencen a aparèixer als mercats. Per això us proposem una amanida de temporada amb aquesta verdura i també amb la protagonista del receptari, l'endívia. 

Llegiu la recepta completa

10 Amanida de salmó i espàrrecs de marge

Amanida de salmó i espàrrecs de marge

Amanida de salmó i espàrrecs de marge

Una altra amanida senzilla per als dies entre setmana en què anem més atabalats. És ideal, ja que la podeu preparar per dinar a la feina, posant-la en una carmanyola, o per sopar a casa. A més, és una opció d'alimentació saludable, perquè conté verdures de tots els colors i salmó fumat, una proteïna rica en greixos essencials. 

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

11 nov - 09 des

Diada i Jornades del Llagostí 2018

De l’11 de novembre al 9 de desembre se celebra una nova edició de les Jornades Gastronòmiques...

22 nov - 09 des

QuintoTapa Corbera de Llobregat 2018

Els del QuintoTapa aterren per primera vegada a Corbera de Llobregat! Per tirar endavant la iniciativa, l’Ajuntament...

16 nov - 09 des

Jornades Gastronòmiques dels Ranxets 2018 a Torredembarra

Tornen un altre cop les Jornades Gastronòmiques dels Ranxets a Torredembarra. Enguany, 14 restaurants participen...

09 des

Tallers de dolços de Nadal

Poques persones gaudeixen més de les festes de Nadal que els més petits de casa. A l’emoció...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto