Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

4 receptes per tastar 'arancini'

Sentiu-vos com l'autèntic comissari Montalbano quan la seva assistent Adelina li preparava aquest àpat tan tradicional!

CUINA.CAT

17/07/2019

Els 'arancini' són un plat sicilià molt saborós que es menja calent i a tota hora. El tenim present a moltes de les obres d'Andrea Camilleri, creador de Salvo Montalbano, personatge de gairebé totes les seves obres de novel·la negra. Un intrèpid comissari que es delectava amb els 'arancini' de tot tipus que li preparava l'Adelina, la seva assistent. Aquest àpat es pot trobar farcit de carn, verdura, peix o, fins i tot, bolets, i el safrà que afegim a les receptes dona un punt ataronjat a l'arrebossat.

01 'Arancini' amb 'ragú'

'Arancini' amb 'ragú'

'Arancini' amb 'ragù'

És la recepta d''arancini' preferida del comissari Montalbano, encara que, segurament, aquests mossos farcits de 'ragù' ara li recorden a una nit de Cap d'Any plena de misteri. Aquest àpat va ser el premi del comissari després d'haver demostrat la innocència del fill de l'Adelina, en Pasquale, en un cas de robatori. D'aquesta manera, la festivitat va acabar de la millor manera per a tots, sobretot per a Montalbano, que finalment va poder paladejar els seus estimats 'arancini'!

Llegiu la recepta completa

02 'Arancini' d'arròs venere amb peix

'Arancini' d'arròs venere amb peix

'Arancini' d'arròs venere amb peix

Montalbano no ho dubta: és capaç de deixar-ho tot per un plat de molls en qualsevol de les seves formes. Si li presentéssim aquesta recepta, probablement abandonaria el cas més mariner de la seva carrera, l'assassinat de 'L'edat del dubte', i a la seva primera companya dona, Laura Belladonna, per tal de tastar aquests 'arancini' farcits de molls. Malgrat això, nosaltres no el culparíem de res.

Llegiu la recepta completa

03 'Arancini' d'espinacs

'Arancini' d'espinacs

'Arancini' d'espinacs

És ben conegut que Andrea Camilleri, a causa de l'edat, havia de restringir un bon nombre d'àpats. Aquesta frustració gastronòmica la va traslladar al protagonista de les seves obres, cosa que el va transformar en un comissari intel·ligent i amant del bon menjar. No obstant això, tant l'escriptor com el seu personatge podrien gaudir d'aquests 'arancini' d'espinacs, l'opció més saludable d'aquest àpat tradicional.

Llegiu la recepta completa

04 'Arancini' amb festucs

'Arancini' amb festucs

'Arancini' amb festucs

Fins i tot els àpats més tradicionals es poden reinventar per tal de descobrir un món de sabors nous! No sabem si aquests 'arancini' farcits de festucs, beixamel i formatge superarien el plat preferit del comissari Montalbano, però sí que estem segurs que en menjaria de tant en tant entre tots els casos de misteri i assassinats que resol amb èxit.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
292CUINA portada

TOCA TORNAR A L'ESCOLA! IDEES I RECEPTES PERQUÈ ELS NENS APRENGUIN CUINANT

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Arnau Muñío

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: