Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

4 receptes per tastar 'arancini'

Sentiu-vos com l'autèntic comissari Montalbano quan la seva assistent Adelina li preparava aquest àpat tan tradicional!

CUINA.CAT

17/07/2019

Els 'arancini' són un plat sicilià molt saborós que es menja calent i a tota hora. El tenim present a moltes de les obres d'Andrea Camilleri, creador de Salvo Montalbano, personatge de gairebé totes les seves obres de novel·la negra. Un intrèpid comissari que es delectava amb els 'arancini' de tot tipus que li preparava l'Adelina, la seva assistent. Aquest àpat es pot trobar farcit de carn, verdura, peix o, fins i tot, bolets, i el safrà que afegim a les receptes dona un punt ataronjat a l'arrebossat.

01 'Arancini' amb 'ragú'

'Arancini' amb 'ragú'

'Arancini' amb 'ragù'

És la recepta d''arancini' preferida del comissari Montalbano, encara que, segurament, aquests mossos farcits de 'ragù' ara li recorden a una nit de Cap d'Any plena de misteri. Aquest àpat va ser el premi del comissari després d'haver demostrat la innocència del fill de l'Adelina, en Pasquale, en un cas de robatori. D'aquesta manera, la festivitat va acabar de la millor manera per a tots, sobretot per a Montalbano, que finalment va poder paladejar els seus estimats 'arancini'!

Llegiu la recepta completa

02 'Arancini' d'arròs venere amb peix

'Arancini' d'arròs venere amb peix

'Arancini' d'arròs venere amb peix

Montalbano no ho dubta: és capaç de deixar-ho tot per un plat de molls en qualsevol de les seves formes. Si li presentéssim aquesta recepta, probablement abandonaria el cas més mariner de la seva carrera, l'assassinat de 'L'edat del dubte', i a la seva primera companya dona, Laura Belladonna, per tal de tastar aquests 'arancini' farcits de molls. Malgrat això, nosaltres no el culparíem de res.

Llegiu la recepta completa

03 'Arancini' d'espinacs

'Arancini' d'espinacs

'Arancini' d'espinacs

És ben conegut que Andrea Camilleri, a causa de l'edat, havia de restringir un bon nombre d'àpats. Aquesta frustració gastronòmica la va traslladar al protagonista de les seves obres, cosa que el va transformar en un comissari intel·ligent i amant del bon menjar. No obstant això, tant l'escriptor com el seu personatge podrien gaudir d'aquests 'arancini' d'espinacs, l'opció més saludable d'aquest àpat tradicional.

Llegiu la recepta completa

04 'Arancini' amb festucs

'Arancini' amb festucs

'Arancini' amb festucs

Fins i tot els àpats més tradicionals es poden reinventar per tal de descobrir un món de sabors nous! No sabem si aquests 'arancini' farcits de festucs, beixamel i formatge superarien el plat preferit del comissari Montalbano, però sí que estem segurs que en menjaria de tant en tant entre tots els casos de misteri i assassinats que resol amb èxit.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 277

TERRINES. EL CLÀSSIC QUE TORNA

  • Plats del mes
  • Jo Baixas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto