CUINA.CAT
17/07/2019Els 'arancini' són un plat sicilià molt saborós que es menja calent i a tota hora. El tenim present a moltes de les obres d'Andrea Camilleri, creador de Salvo Montalbano, personatge de gairebé totes les seves obres de novel·la negra. Un intrèpid comissari que es delectava amb els 'arancini' de tot tipus que li preparava l'Adelina, la seva assistent. Aquest àpat es pot trobar farcit de carn, verdura, peix o, fins i tot, bolets, i el safrà que afegim a les receptes dona un punt ataronjat a l'arrebossat.
'Arancini' amb 'ragú'
És la recepta d''arancini' preferida del comissari Montalbano, encara que, segurament, aquests mossos farcits de 'ragù' ara li recorden a una nit de Cap d'Any plena de misteri. Aquest àpat va ser el premi del comissari després d'haver demostrat la innocència del fill de l'Adelina, en Pasquale, en un cas de robatori. D'aquesta manera, la festivitat va acabar de la millor manera per a tots, sobretot per a Montalbano, que finalment va poder paladejar els seus estimats 'arancini'!
'Arancini' d'arròs venere amb peix
Montalbano no ho dubta: és capaç de deixar-ho tot per un plat de molls en qualsevol de les seves formes. Si li presentéssim aquesta recepta, probablement abandonaria el cas més mariner de la seva carrera, l'assassinat de 'L'edat del dubte', i a la seva primera companya dona, Laura Belladonna, per tal de tastar aquests 'arancini' farcits de molls. Malgrat això, nosaltres no el culparíem de res.
'Arancini' d'espinacs
És ben conegut que Andrea Camilleri, a causa de l'edat, havia de restringir un bon nombre d'àpats. Aquesta frustració gastronòmica la va traslladar al protagonista de les seves obres, cosa que el va transformar en un comissari intel·ligent i amant del bon menjar. No obstant això, tant l'escriptor com el seu personatge podrien gaudir d'aquests 'arancini' d'espinacs, l'opció més saludable d'aquest àpat tradicional.
'Arancini' amb festucs
Fins i tot els àpats més tradicionals es poden reinventar per tal de descobrir un món de sabors nous! No sabem si aquests 'arancini' farcits de festucs, beixamel i formatge superarien el plat preferit del comissari Montalbano, però sí que estem segurs que en menjaria de tant en tant entre tots els casos de misteri i assassinats que resol amb èxit.
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.