Preparació
- Coeu l’arròs amb un litre d’aigua i sal, 25 min, fins que quedi ben sec. Abaixeu el foc i incorporeu-hi el safrà diluït amb una mica d’aigua. Barregeu-ho bé i incorporeu-hi el parmesà ratllat i la mantega. Remeneu-ho.
- Unteu una safata amb oli d’oliva i poseu-hi l’arròs, ben estès, perquè es refredi fàcilment. Cobriu-ho amb un film i deixeu-lo refredar 2 h.
- Per al farcit: talleu el 'caciocavallo' a cubs molt petits. Piqueu el pernil cuit.
- Renteu els espinacs i coeu-los en un cassó amb aigua i sal; escorreu-los molt bé i deixeu-los refredar. Quan estiguin freds, piqueu-los i barregeu-los amb el pernil i el formatge.
- Per a l’arrebossat: barregeu l’aigua i la farina en un bol, procurant que no quedin grumolls, fins que us quedi una pasta homogènia.
- Per a cada arancini, agafeu uns 180 g d’arròs cuit i poseu-vos-els al palmell.
- Afegiu-hi la barreja d’espinacs, pernil i formatge al centre i tanqueu-ho formant una bola. Passeu les boles per la barreja d’aigua i farina i arrebosseu-les amb el pa ratllat. Fregiu-les en una paella amb oli de gira-sol abundant, fins que quedin daurades.