Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. En una tassa, dissoleu el safrà amb una mica de brou de verdures. Reserveu-lo. Poseu la resta del brou en un cassó i escalfeu-lo.
  2. Piqueu l’escalunya i fregiu-la en una paella amb un raig d’oli, 5 min. Incorporeu- hi l’arròs i daureu-lo, sense parar de remenar, fins que canviï de color.
  3. Afegiu el vi blanc a la paella i deixeu que s’evapori. En aquest punt, aneu afegint-hi el brou de verdures, a poc a poc i deixant que es consumeixi abans d’incorporar-ne més, i remenant-ho de tant en tant. Tardareu uns 20 min. Abans d’acabar la cocció, salpebreu-ho.
  4. Incorporeu el safrà a l’arròs i remeneu-ho fins que us quedi d’un color uniforme.
  5. Afegiu-hi el grana padano i remeneu-ho.
  6. Unteu una safata amb oli d’oliva i poseu-hi l’arròs, ben estès, perquè es refredi fàcilment. Cobriu-ho amb un film i deixeu-lo refredar 2 h.
  7. Per al farcit: poseu la llet en un cassó i afegiu-hi la sal i una mica de nou moscada ratllada. Escalfeu-ho.
  8. En un altre cassó, foneu la mantega i afegiu-hi la farina. Incorporeu-hi llet i remeneu-ho tota l’estona, fins que us quedi una beixamel densa. Poseu-la en un recipient de vidre i tapeu-lo amb film. Deixeu-la refredar.
  9. Piqueu el 'caciocavallo'.
  10. Formeu els arancini posant-vos una mica d’arròs (uns 75 g) al palmell. Al mig, poseu-hi una mica de beixamel, festucs picats i el formatge picat. Formeu una bola i premeu-la una mica amb la mà.
  11. Per a l’arrebossat: quan tingueu totes les boles fetes, poseu la farina i l’aigua en un bol i barregeu-les vigilant que no quedin grumolls. Submergiu les boles en aquesta barreja i passeu-les per pa ratllat.
  12. Fregiu-les en una paella amb força oli de cacauet, fins que quedin daurades.
  13. Abans de servir els arancini, poseu-hi una mica de farina de festucs pel damunt.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: