Troba la teva recepta

6 receptes 'Comfort Food' per tornar als vells temps

Aquesta tendència cada vegada és més popular. Aquí us expliquem de què es tracta i us suggerim algunes receptes per viatjar al passat

CUINA.CAT

13/03/2019

La infància és aquella etapa de la vida en què ens sentíem segurs, la vida era més senzilla i no podem evitar trobar-la a faltar un cop ens hem fet adults. Mai tornarem a aquella època, però a vegades ens veiem transportats a aquells temps gràcies a un espai, un record o una olor. O un plat de menjar. Això és el 'Comfort Food', una tendència en la qual les persones es preparen plats que els recordin els que feia l'àvia, els que sempre menjava el pare o els que els preparava la mare quan enxampaven un refredat. A Catalunya, es tracta de plats de cullera i xup-xup que es troben molt arrelats a la terra en què vam créixer, menjars que amb la seva olor i sabor ens evoquen temps passats, quan la vida era més simple. Per tal que pugueu recordar antigues experiències, us suggerim alguns dels plats més tradicionals que es preparaven quan érem petits.

01 Guisat de cigrons amb llagostins

Guisat de cigrons amb llagostins Miquel Àngel Roque

Guisat de cigrons i llagostins

El guisat era un plat imprescindible a la nostra infància, ja que era calentet i entrava de meravella durant l'hivern. Tampoc hi poden faltar els cigrons, un llegum molt consumit aquí. Si encara patiu els dies de fred, proveu de fer aquest guisat per recuperar la temperatura.

Llegiu la recepta completa

02 Escalivada

Escalivada

Escalivada

Us proposem fer una escalivada de tota la vida de la manera més tradicional possible. Haureu d'utilitzar una brasa, per tal d'escalivar les hortalisses, i les seves cendres per enterrar les patates i les cebes embolicades en paper de plata, que es tracta d'una manera antiga de cuinar-les. 

Llegiu la recepta completa

03 Escudella i carn d'olla

Escudella i carn d'olla Enrique Marco

Escudella i carn d'olla

És un clàssic entre els clàssics, una recepta que sempre ha estat a la taula. Ara és tradició preparar aquest plat durant l'època nadalenca, raó per la qual recordem aquest plat amb alegria, però podeu preparar-la qualsevol dia de l'hivern perquè és calenteta i és molt bona.

Llegiu la recepta completa

04 Estofat de bou a l'antiga

Estofat de bou a l'antiga Becky Lawton

Estofat de bou a l'antiga

Els estofats preparats amb bolets tampoc poden faltar a aquest rànquing, ja que són un plat cuinat des de fa desenes d'anys i aprofita un dels productes més típics de la terra catalana. L'estofat té moltes combinacions possibles, però hem decidit suggerir aquesta pel macerat de la carn i les verdures amb el vi.

Llegiu la recepta completa

05 Botifarra amb mongetes

Botifarra amb mongetes

Botifarra amb mongetes

Si parlem de productes típics, és indispensable que esmentem la botifarra amb la seva típica guarnició de mongetes. Aquesta recepta, a més d'antiga, és molt fàcil de fer, encara que porta un temps si es decideix coure les mongetes a casa. A banda d'això, la seva senzillesa transporta als temps més simples i tranquils.

Llegiu la recepta completa

06 Coca de llardons

Coca de llardons

Coca de llardons i avellanes

Les postres també entren en aquest rànquing, ja que es tractava d'una època en què es preparaven postres senzilles i amb pocs ingredients. La coca de llardons és típica menjar-la durant la Quaresma i per Sant Joan. Com que s'aproximen aquestes dates, us proposem preparar-la i gaudir del sabor i la tradició.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 mar

Busquem l''Homo alimentarius'

Els dissabtes i diumenges, a les 13 h, Món Sant Benet estrena una activitat nova per trobar l’'Homo...

23 mar

Jornada d'observació del Plor de la Vinya

A mitjan març, la vida torna al Penedès i es pot observar un fenomen curt però interessant a les...

23 mar

Visita als Jardins de la Serreta i taller de planter

Els jardins de la Serreta són una finca al bell mig de Collserola on es treballa el conreu d’hortalisses...

24 mar

Fira del Cítric de Xerta

Des de 2009 les poblacions de la comarca del Baix Ebre, un territori amb llarga tradició de cultiu d’arbres...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto