CUINA.CAT
21/10/2019L'anet és una planta herbàcia de la família de les apiàcies originària del sud-oest i del centre d'Àsia. Aquesta planta s'utilitza per cuinar, i el seu consum, a més, ens proporciona diverses propietats beneficioses per a la nostra salut: és digestiu, diürètic, antihemorroidal, tònic -restableix el funcionament normal de l'organisme-, antiespasmòdic i antisèptic. Descobreix com incorporar-lo al plat amb aquestes vuit propostes.
Remolatxa, poma, cogombre i iogurt / Becky Lawton Becky Lawton
Com el títol indica, aquest plat és una combinació d'aquests quatre ingredients, principalment. Aquests, condimentats amb sal, pebre negre, all, suc de llimona, vinagre, sucre i anet, donen com a resultat una sopa, que pot formar part d'un menú lleuger i refrescant.
Flam de vieires amb brou de marisc
L'anet forma part de l'acabat d'aquest plat, s'afegeix un cop s'ha d'emplatar. Aquest aliment combina molt bé amb qualsevol tipus de peix i de marisc, en aquesta ocasió amb les vieires, presentades amb una textura molt interessant.
Fonoll amb taronja i ají Enrique Marco
Aquest plat 100% vegetal incorpora ingredients silvestres com el fonoll i l'anet fresc, que casen molt bé. Si esteu cansats de menjar el típic plat de verdura de patata i mongeta verda, proveu de fer aquesta original creació.
Carpaccio de pinya amb Kirsch
Qui ha dit que el fonoll no és pot utilitzar a les postres? En aquesta ocasió completa tant el gust d'un sabrós carpaccio de pinya com l'estètica del plat. És un 2x1!
Navalles a la planxa amb aire d'herbes
Les navalles es complementen amb un aire d'herbes ben refrescant elaborada amb julivert, menta, cerfull, cibulet, estragó i anet, que contrasta amb la salor d'aquest mol·lusc de gran qualitat gastronòmica. El resultat és sorprenent.
Tabule amb pèsols i broquetes de pollastre marinat / Cristina Rivarola Food Photos / Cristina Rivarola
L'anet en aquest cas s'utilitza quan ja està sec per fer un marinat que doni gust i faci més tou el pollastre. I caram si ho aconsegueix!
Hofmann burger amb Appenzeller fondant
En aquesta recepta s'explica com preparar la carn per fer una hamburguesa a l'estil Mey Hofmann. Amb només 3 g d'anet, aquest condiment farà la seva tasca d'aportar el millor sabor possible.
Morro de bacallà amb taronja
Menjar peix en salsa i que sigui saludable no sempre és fàcil. En aquest cas, us en proposem la següent opció: bacallà amanit amb vinagre, oli, brots d'anet, olivada i reducció de taronja. Que vagi de gust!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: