Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

6 receptes de pasta fàcils i bones

Un grapat de receptes de pasta fàcils, bones i poc habituals

CUINA.CAT

03/12/2020

Sovint, quan tenim poc temps per cuinar o poques ganes de passar-nos hores i hores a la cuina, optem per dinar un plat de pasta. Una opció ràpida i fàcil a l'abast del més sapastre. Si a casa ja no us accepten més pesto, carbonares i bolonyeses, feu un cop d'ull a aquestes receptes. Propostes una mica diferents, però igual de fàcils de fer. 

01 Pasta amb pesto de col verda, albergínia i tomàquets

Pasta amb pesto de col verda, albergínia i tomàquets AJJ Estudi

Pasta amb pesto de col verda, albergínia i tomàquets

Comencem el receptari amb un pesto una mica diferent, fet a base de col verda, alfàbrega, parmesà, pinyons i llimona. Un cop fet, saltejarem una mica d'albergínia, cirerols o tomàquets 'cherry' de pera i orenga, que ens aportarà una mica més de nutrients. I com a punt final, una mica de formatge del tipus Idiazabal ratllat per damunt. 

02 Pasta a l'amatriciana

Pasta a l'amatriciana Miquel Àngel Roque

Pasta a l'amatriciana

Seguim amb una pasta a l'amatriciana, una recepta típica de la zona de Roma que és, de debò, súper fàcil de fer. Només necessitareu cansalada, una ceba, tomàquets (de pera, cirerols o 'cherry', i concentrat de tomàquet) i formatge pecorino. Ah, i si us agrada el picant, no ho dubteu i afegiu-hi una mica de bitxo. Més fàcil, impossible. 

03 Pasta curta amb salsa de brou de carn, 'foie-gras' i bolets

Pasta curta amb salsa de brou de carn, 'foie-gras' i bolets Becky Lawton

Pasta curta amb salsa de brou de carn, 'foie-gras' i bolets

Fa bona pinta, oi? Per cuinar aquesta recepta trigareu una mica més que amb la resta, però el resultat s'ho val. Això sí, en aquest cas no implica més temps, sinó més dificultat. Agafeu uns quants bolets en sec, els poseu a la paella i, un cop s'evapori l'aigua dels bolets, hi afegiu all picat i oli d'oliva i ho sofregiu durant uns deu minuts, remenant contínuament. Després, hi afegiu brou de carn i un polsim de pebre vermell i, quan arrenqui el bull, ho reduïu una mica, hi incorporeu la nata i torneu a apujar el foc fins que arrenqui el bull de nou. Llavors, amb el foc abaixat i al cap d'uns cins minuts, hi incorporeu el 'foie-gras' trossejat. 

04 Pasta amb peres, nous i formatge blau

Pasta amb peres, nous i formatge blau

Pasta amb peres, nous i formatge blau

L'elaboració d'aquesta recepta de la cuinera Ada Parellada només té quatre passos. Per tant, més fàcil impossible. Mentre poseu a bullir la pasta, talleu les peres a daus i les coeu amb la mantega, lentament. Quan comenci a tenir la textura adequada, hi afegiu el formatge gorgonzola, o similar, ben esmicolat, i la nata. I, a foc suau, deixeu que es faci una salsa. Quan la pasta estigui 'al dente', l'afegiu a la salsa i, per acabar, hi incorporeu unes quantes nous. Nyam!

05 Espaguetis a la puttanesca amb sardines

Espaguetis a la puttanesca amb sardines Getty Images

Espaguetis a la puttanesca amb sardines

Seguim amb una altra recepta tradicional, aquest cop de Nàpols. Una puttanesca, amb tomàquet, olives, tàperes i all. Fàcil i ràpid. 

06 Macarrons de fajol amb bolonyesa de coliflor

Macarrons de fajol amb bolonyesa de coliflor Food Photos / Cristina Rivarola

Macarrons de fajol amb bolonyesa de coliflor

No se'ns acut una millor manera d'acabar el receptari que amb una bolonyesa un xic diferent, amb la qual es pot aconseguir que els més petits de casa (i els no tan petits) mengin coliflor: Uns macarrons, nosaltres us proposem que siguin de fajol, amb bolonyesa de coliflor. No us espanteu, perquè és més fàcil de fer del que sembla. En una cassola amb oli d'oliva, hi poseu all picat, ceba picada, api, pastanaga, sal i pebre, i ho deixeu sofregir a foc lent. Mentrestant, piqueu la coliflor amb un robot de cuina o, si no en teniu, la ratlleu amb un ratllador gruixut. L'objectiu és aconseguir una textura similar a la de la carn picada. Ho afegiu a la cassola amb el sofregit i, després de remenar, hi afegiu el tomàquet triturat. Ho deixeu coure a foc lent fins que quedi com una bolonyesa espessa.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: