PAU SAURI SORIANO
21/12/2021Quan llegim els components i les propietats dels aliments que consumim, sovint no anem més enllà de la lectura de les llistes quilomètriques que contenen. Potser no sabem ben bé què volen dir o què suposa ingerir-los. Des de CUINA, doncs, volem que els conegueu i que, en trobar-los, pugueu determinar si la seva presència en la vostra dieta és positiva, negativa o supèrflua.
En aquest recull ens centrarem en la vitamina C, coneguda també com a antiescorbútica. Aquesta vitamina és abundant, principalment, en aliments com els pebrots, les groselles negres, els kiwis, els brots, la coliflor, els tomàquets, els cítrics, els espinacs, l'enciam, el bròquil i la ruca. Però, quins beneficis té? Una de les seves propietats més conegudes, i la més rellevant, està directament relacionada amb el sistema immunitari, ja que pot millorar-ne el funcionament i, a més, el protegeix. També ajuda d'una manera important a cicatritzar les ferides, a sintetitzar el col·lagen i a absorbir el ferro.
En necessita tothom? Sí. I les èpoques en què és cabdal consumir aliments rics en vitamina C, tenint en compte el que ens aporta, són l'embaràs, l'edat del creixement o, fins i tot, els períodes d'estrès.
Per acabar de complementar tota aquesta informació, us proposem un menú ric en vitamina C on trobareu elaboracions senzilles i delicioses. En aquest, hi predominen els aliments que hem indicat més amunt.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: