Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Panellets: la recepta clàssica i molt més

4 propostes culinàries per reunir tothom a taula i cuinar els panellets de sempre i els més nous

PAU SAURI

25/10/2022

Rodons, ovalats, alguns que semblen mandonguilles... Més enllà del seu sabor, el més divertit dels panellets és reunir-se amb els amics o amb la família i cuinar-los tots junts. Embrutar-se les mans i mirar de jugar amb les formes més curioses que se'ns acudeixin (sempre hi ha un lloc a la plata del forn reservat per als experiments). Aquest any ja podrem seguir amb la tradició de reunir-nos tots, però... i si mirem de canviar algun dels ingredients dels nostres panellets? No cal fer canvis massa dràstics, si bé tampoc no seria cap sacrilegi.

01 Panellets

Panellets Gemma Clofent

Panellets, amb uns consells perquè quedin ben bons

Sempre va bé refrescar, o descobrir, la recepta de tota la vida dels panellets, encara més si és amb algun consell d'una rebostera professional com Gemma Clofent. Amb aquesta recepta, doncs, podreu refrescar la memòria o mirar d'aprendre una de les elaboracions més típiques del nostre país.

02 Panellets

Panellets Thinkstock

Panellets sense llet, sense ou i sense gluten

A l'inici hem parlat d'unir-nos tots al voltant d'una taula per tal de poder gaudir dels panellets i de la seva elaboració. Amb aquesta recepta, realment podreu agrupar tots els vostres familiars i amics; celíacs, vegans, intolerants a la lactosa, etc. I cuinar el dolç tardorenc. 

03 Panellets variats

Panellets variats

Panellets salats

No, per aconseguir uns panellets salats, no n'hi ha prou d'afegir un polsim de potenciador de sabors a la recepta original. Pep Nogué us proposa un seguit d'elaboracions amb aquests ingredients: la castanya, el foie-gras semicuit i la figa. Amb aquests tres aliments, doncs, passarem de la dolçor característica del panellet al gust salat del qual parlàvem.

04 Panellets de 'mojito'

Panellets de 'mojito'

Panellets de 'mojito'

Setmanes enrere destacàvem aquesta elaboració de Gemma Clofent dins del receptari '5 elaboracions que us permetran redescobrir les postres tradicionals', ja que suposa una reinvenció pràcticament total del panellet que coneixem fins ara. Per fora s'hi assembla molt, però per dins és una explosió de sabors àcids totalment nova.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto