Troba la teva recepta

Preparació

  1. Per al massapà base: barregeu l’ametlla, el sucre i la ratlladura de llimona. Afegiu-hi l’aigua i pasteu-ho bé fins a obtenir un massapà ben fi. Deixeu-ho a la nevera unes hores (fins i tot d’un dia per l’altre). Dividiu el massapà en tantes parts com gustos vulgueu fer.
  2.  Per arrebossar les boletes de pinyons, agafeu un grapat generós de pinyons i pressioneu la boleta entre les dues mans fent moviments rotatius per tal que s’enganxin els pinyons.
  3. Poseu-los a la safata i just abans de ficar-los al forn, torneu-los a pintar amb la barreja de rovell i almívar. Coeu-los al forn a 250 ºC amb l'escalfor de dalt fins que siguin daurats (uns 5 min).
  4. Per aconseguir que brillin, just sortir del forn encara ben calents, pinteu-los amb almívar TPT amb un pinzell. Aquest pas és molt senzill i val la pena fer-lo, queden brillants de veritat!
  5. Per als d’ametlla: com els de pinyons, però amb forma allargada i arrebossats d’ametlla picada.
  6. Per als de coco: barregeu el massapà amb coco ratllat al gust (aproximadament, la meitat de coco que de massapà). Feu boles de la mateixa mida (d’uns 16 g) i doneu-los forma de bolet. Mulleu la punta amb ou batut i arrebosseu-la amb una mica de coco. Coeu-los al forn 3 min a 250 ºC.
  7. Per als de cafè: dissoleu el cafè soluble amb una cullerada d’aigua. Quedarà una pasta espessa i negra.
  8. Barregeu el massapà amb el cafè. Feu boles allargades de la mateixa mida (d’uns 16 g) i marqueu-los una ratlla simulant un gra de cafè. Arrebosseu-los lleugerament de sucre i coeu-los al forn 3 min a 250 ºC.
  9. Per als de vainilla: barregeu el massapà amb les llavors de beina de vainilla. Formeu boletes iguals de massapà (d’uns 16 g) i arrebosseu-les de sucre en pols. Coeu-los al forn a 250 ºC fins que el sucre es comenci a esquerdar.
  10. Per als de xocolata: foneu uns 25 g de xocolata al microones a baixa potència. Barregeu la xocolata amb el massapà, formeu boletes iguals i coeu-los al forn 3 min a 250 ºC.
  11. Per als de codony: feu un cilindre llarg i prim i obriu-lo de dalt a baix amb un ganivet. Farciu el xurro amb el codony i torneu-lo a tancar. Pinteu-lo amb la barreja d’almívar i rovell i empolseu-lo per sobre amb sucre. Coeu-lo al forn fins que el sucre es dauri (uns 3 min). Traieu-lo del forn i, de seguida abans no es refredi, talleu-lo en porcions iguals.

Consells

  1. Cal coure per separat cada tipus de panellet, ja que tenen temps de cocció diferents.
  2. El forn ha d’estar ben calent i amb l'escalfor a dalt. Han de coure poca estona, uns 3 o 4 minuts.
  3. Es poden congelar amb les boletes ja formades i els pinyons enganxats. Es deixen descongelar 10 minuts, es pinten de rovell i es couen. Els panellets s’assequen de seguida, d’un dia per l’altre perden molt. Per això congelar-los és un bon truc, els pots fer amb antelació i coure’ls el dia que els menges.
  4. El truc per fer les boletes iguals d’una forma fàcil i ràpida està ben explicat en els panellets de pinyons.
  5. Per aconseguir que els pinyons s’enganxin més fàcilment, va molt bé barrejar el rovell d’ou amb almívar TPT. Les quantitats exactes també estan a la recepta dels panellets de pinyons.
  6. El truc per aconseguir que els panellets de pinyons brillin com els de pastisseria també està ben explicat a la recepta.
  7. Per preparar l’almívar TPT es posa en un cassó al foc la mateixa quantitat d’aigua que de sucre. Quan arrenqui el bull, es treu del foc i es deixa refredar.
  8. Es poden fer panellets de molts altres gustos: amb melmelada, amb taronja amarga, amb licor… només cal imaginació!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 mar

Busquem l''Homo alimentarius'

Els dissabtes i diumenges, a les 13 h, Món Sant Benet estrena una activitat nova per trobar l’'Homo...

23 mar

Jornada d'observació del Plor de la Vinya

A mitjan març, la vida torna al Penedès i es pot observar un fenomen curt però interessant a les...

23 mar

Visita als Jardins de la Serreta i taller de planter

Els jardins de la Serreta són una finca al bell mig de Collserola on es treballa el conreu d’hortalisses...

08-24 mar

7è Encarxofa't

A Cambrils, al març, ens conviden a assaborir les seves carxofes, un producte de l’horta cambrilenca...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto