Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Plats ideals per a una primera cita

Seleccionem uns quants plats per seduir qualsevol estómac

AÍDA PALLARÈS

19/01/2021

La pandèmia ha capgirat, completament, el món de les cites. Si abans tenien lloc en bars, restaurants i sales de concerts, ara han passat a fer-se en línia, en alguna terrassa i, evidentment, a casa; amb mascareta, gel hidroalcohòlic i distància de seguretat. Si és el vostre cas, aquest receptari us agradarà. Unes quantes propostes que, n'estem convençuts, enamoraran a qualsevol. O potser no, però com a mínim ho haureu intentat i, com sabem, l'esforç sempre suma punts. I si el que voleu és inspirar-vos per cuinar alguna meravella a la vostra parella, també hi trobareu unes quantes idees! 

01 Arròs de muntanya amb ànec i bolets

Arròs de muntanya amb ànec i bolets Enrique Marco

Arròs de muntanya amb ànec i bolets

Un arròs no falla mai, o gairebé mai. No és una recepta fàcil, d'acord; i si no heu preparat cap arròs abans, millor que no comenceu per aquest. Ara bé, si sou uns cuiners més o menys traçuts, no ho dubteu, perquè estem davant d'una recepta al·lucinant. Uns quants consells: el millor arròs en aquest cas és el bomba, tot i que si voleu optar per fer-lo caldós, també podeu decidir-vos per un carnaroli; abans de tallar el 'foie-gras', poseu el ganivet una estona en aigua molt calenta (les escalopes de 'foie', per cert, pràcticament no s'han de fer, volta i volta, 30 segons, al foc, i poseu-les al damunt poc abans de servir-lo), i si voleu que els bolets us quedin ben gustosos, aprofiteu el greix de l'ànec per daurar-los. Un plat irresistible. 

02 Filet madurat

Filet madurat Becky Lawton

Filet madurat

Les carns madurades són tendència. Carns de bestiar boví, de vaques i bous de races molt específiques que se sotmeten a un llarg procés d'envelliment abans de cuinar-les. El resultat: més sabor i melositat, i una textura molt més suau. Ja només per això i perquè la recepta és de Carme Ruscalleda, si el vostre enamorat o enamorada és un gran carnívor, hauria de caure rendit als vostres peus. Més motius? Al filet de vedella l'acompanya una barra de patata cremosa amb gelatina d'all negre i quètxup Sant Pau. Si, tot i així, us hi posen pegues, podeu mencionar, de passada, les hores que us heu estat a la cuina per fer i emplatar aquesta meravella. 

03 Llagosta al forn

Llagosta al forn Becky Lawton

Llagosta al forn

Phoebe, de la mítica sèrie Friends, estava convençuda que no existeix la nostra "mitja taronja". Existeix la nostra mitja llagosta. Per això, si voleu conquistar el vostre convidat o convidada i, de passada, riure-us una mica d'aquests mites absurds de l'amor romàntic, us proposem que, si la butxaca us ho permet, feu una llagosta al forn. El millor? No necessiteu ser cap cuiner expert per aconseguir un gran resultat. La clau és ruixar-les, obertes per la meitat, amb oli d'oliva, vi blanc, sal i pebre, i enfornar-les a 180º uns 20 o 25 minuts, fins que la llagosta sigui ben cuita. 

04 Croquetes de pop amb maionesa de pebre fumat

Croquetes de pop amb maionesa de pebre fumat

Croquetes de pop amb maionesa de pebre fumat

"No pots agradar a tothom, no ets una croqueta" diu, i amb molta raó, la Vecina Rubia. Ara bé, potser (i només potser) no és el plat més romàntic del món. Si més no, per a la majoria de la gent. Peró per a nosaltres o, com a mínim, per a una servidora, no hi ha res millor que una bona croqueta, i estem convençuts que és un pica-pica magnífic. Si penseu com nosaltres, us proposem que les feu una mica diferents: de pop amb maionesa de pebre fumat. Perquè us quedin perfectes, és important que les fregiu en oli ben calent i les serviu de seguida. També us recomanem que hi afegiu una punta de maionesa de pebre vermell pel damunt i, si ho voleu, una mica de sèsam negre. Irresistible.

05 'Nems' vegans d'hortalisses i tofu cruixent

'Nems' vegans d'hortalisses i tofu cruixent Becky Lawton

'Nems' vegans d'hortalisses i tofu cruixent

Tant si sou vegans com si no, aquests 'nems' no fallaran. D'entrada, pel punt exòtic, que sempre triomfa. Després, perquè, com que estan farcits d'hortalisses i tofu, demostrarà que us preocupeu per la vostra alimentació ‒i la del vostre convidat o convidada. També demostrarà interès, perquè no es tracta, precisament, d'una recepta ràpida. I, finalment, perquè són boníssims. El millor? Que, tot i que no ho fareu en 20 minuts, són molt més fàcils de fer del que sembla, i que, d'altra banda, si no us agrada el tofu i voleu optar per proteïna animal, podeu afegir-hi pollastre arrebossat en tires o, fins i tot, unes quantes gambes. 

06 'Cebiche' modern de llobarro amb xips de iuca i moniato

'Cebiche' modern de llobarro amb xips de iuca i moniato

'Cebiche' modern de llobarro amb xips de iuca i moniato

El 'cebiche' està de moda. El podem emplatar amb elegància i, a més, és lleuger i refrescant. Què més podem demanar? N'estem convençuts: si voleu quedar bé, el 'cebiche' és una gran opció. Això sí, us aconsellem que prèviament refredeu els plats; i, evidentment, que abans us assegureu que el vostre convidat o convidada menja peix cru (o marinat, vaja). Si no en menja i voleu optar per un plat similar, podeu fer el clàssic bistec tàrtar.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 277

TERRINES. EL CLÀSSIC QUE TORNA

  • Plats del mes
  • Jo Baixas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto