CUINA.CAT
14/02/2023La cocota és una olla, sovint de ferro colat, amb dues anses i una tapa, ideal per preparar receptes per a 4 o 5 persones. La varietat de plats que podem fer-hi és molt diversa, i nosaltres us portem quatre propostes, per a tots els gustos, elaborades amb carn, peix, llegums o arròs.
Arròs de la terra
La primera opció és una cocota amb arròs, típica de Menorca, que tradicionalment es preparava els dies de matança. Com a bona recepta balear, no hi podia faltar la sobrassada com a ingredient estrella, acompanyada de carn i búrgul, un tipus de blat provinent del Pròxim Orient.
Peus de porc amb orella i bacallà
Si el que busqueu és un plat contundent i saborós, aquesta és la vostra recepta ideal. Una cocota que uneix el millor del mar i la muntanya, el bacallà del litoral i els peus de porc dels Pirineus.
Cigrons amb sípia i ou ferrat
Sembla una cassola de cigrons qualsevol, però aquesta recepta és una cocota d'allò més divertida. Tot i que es pot menjar amb plat i cullera, els més atrevits podeu servir els cigrons en una torrada de pa i coronar la recepta amb un ou ferrat.
Pollastre de pagès amb salsitxes, mandonguilles amb salsifís, cebes i ceps
L'última proposta és una cocota casolana, amb carn i bolets, digna del receptari de l'àvia. De fet, és un plat que preparava l'àvia dels germans Roca quan eren petits i que ara Joan Roca ha recuperat.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: