Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Quatre receptes per fer amb cocota

Plats amb cassola de ferro colat per llepar-se'n els dits

CUINA.CAT

14/02/2023

La cocota és una olla, sovint de ferro colat, amb dues anses i una tapa, ideal per preparar receptes per a 4 o 5 persones. La varietat de plats que podem fer-hi és molt diversa, i nosaltres us portem quatre propostes, per a tots els gustos, elaborades amb carn, peix, llegums o arròs.

01 Arròs de la terra

Arròs de la terra

Arròs de la terra

La primera opció és una cocota amb arròs, típica de Menorca, que tradicionalment es preparava els dies de matança. Com a bona recepta balear, no hi podia faltar la sobrassada com a ingredient estrella, acompanyada de carn i búrgul, un tipus de blat provinent del Pròxim Orient.

02 Peus de porc amb orella i bacallà

Peus de porc amb orella i bacallà

Peus de porc amb orella i bacallà

Si el que busqueu és un plat contundent i saborós, aquesta és la vostra recepta ideal. Una cocota que uneix el millor del mar i la muntanya, el bacallà del litoral i els peus de porc dels Pirineus.

03 Cigrons amb sípia i ou ferrat

Cigrons amb sípia i ou ferrat

Cigrons amb sípia i ou ferrat

Sembla una cassola de cigrons qualsevol, però aquesta recepta és una cocota d'allò més divertida. Tot i que es pot menjar amb plat i cullera, els més atrevits podeu servir els cigrons en una torrada de pa i coronar la recepta amb un ou ferrat.

04 Pollastre de pagès amb salsitxes, mandonguilles amb salsifís, cebes i ceps

Pollastre de pagès amb salsitxes, mandonguilles amb salsifís, cebes i ceps

Pollastre de pagès amb salsitxes, mandonguilles amb salsifís, cebes i ceps

L'última proposta és una cocota casolana, amb carn i bolets, digna del receptari de l'àvia. De fet, és un plat que preparava l'àvia dels germans Roca quan eren petits i que ara Joan Roca ha recuperat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: