Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

 

El nom fa esment de l'arròs, però s'elabora amb blat trencat al morter. Aquest cereal és molt semblant al búrgul, possiblement, una herència gastronòmica àrab. ​​​És una recepta tradicional menorquina que se solia preparar els dies de matança.


 

Preparació

  1. Poseu una cocota al foc amb l'oli d'oliva i afegiu-hi la fulla de llorer i els grans d'all.

  2. Remeneu-ho una mica i incorporeu-hi les costelles i les salsitxes, tallades a porcions petites. Salpebreu-ho, coeu-ho 2 min perquè agafin color i poseu-hi el vi blanc. Deixeu evaporar l'alcohol uns minuts.

  3. Quan l'alcohol s'hagi reduït, traieu la carn i comenceu a fer un sofregit amb la ceba i el pebrot verd, tallats a daus. Coeu-ho a foc molt baix i, quan hagin passat uns 15-20 min o quan la ceba estigui ben transparent i cuita, afegiu-hi els tomàquets ratllats. Deixeu-ho coure 20 min més, fins que es faci una mena de melmelada.

  4. Afegiu-hi el blat trencat (o el búrgul) i la carn que havíeu reservat i mulleu-ho amb 650 ml de brou calent.

  5. Mentrestant, peleu el moniato i talleu-lo a daus d'1,5 × 1,5 cm. Talleu la sobrassada a daus de la mateixa mida i, quan el blat hagi absorbit el brou, poseu el moniato i la sobrassada a la cocota. Afegiu-hi la resta del brou i enforneu-ho 15 min a 180 ºC, abans de servir-ho. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: