Preparació
- Poseu els peus, la careta i la papada en aigua amb gel uns 10 min, perquè deixin anar tota la sang. Blanquegeu-los amb aigua amb sal bullent, 5 min.
- Un cop nets, coeu-los amb aigua, sal i pebre negre: primer els peus, a continuació l'orella i finalment la papada; us trigarà aproximadament 1 h 30 min o 2 h ben bones. Guardeu l'aigua de la cocció i esmicoleu els peus, talleu la careta a trossets i la papada a dauets. Reserveu-ho.
- Per al sofregit: comenceu el sofregit dins la cocota amb oli, all, gingebre, Caiena, pebre en gra, escalunya, ceba dolça, porro i tomàquet, tot ben picat a dauets. Afegiu-hi una mica de sal i comí, i coeu-ho uns minuts, fins que quedi ben cuit. Incorporeu-hi la tripa, tallada a daus, i una mica de l'aigua de la cocció anterior.
- Per al bacallà: poseu la carn reservada dins la cocota, amb una mica més d'aigua de cocció i una picada, feta amb les tàperes, les anxoves, les olives negres i la polpa de nyora.
- Afegiu el bacallà tallat a trossos per sobre del guisat i coeu-ho 4 min més.