Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Receptes ideals per Cap d'Any

Peix i marisc per donar l'entrada al nou any

CUINA.CAT

26/12/2022

L'últim sopar de l'any i el primer dinar són ocasions que sempre val la pena celebrar, ja sigui amb la família o amb els amics. A més, qui pot dir que no a un gran àpat? És per això que us proposem unes quantes receptes per acabar l'any de la millor manera possible i començar-ne un de nou amb l'estómac content. 

01 Canelons de marisc

Canelons de marisc

Canelons de marisc

És obvi que, durant el Nadal, algun dia cuinareu canelons ‒sempre que us agradin, és clar‒; normalment, de carn de rostit, pollastre, porc o vedella. Però, què us semblaria variar la proposta i optar per uns canelons de marisc de cara a Cap d'Any? Una recepta original i deliciosa per sorprendre.

02 Tàrtar de gamba amb gelatina de tomàquet salada

Tàrtar de gamba amb gelatina de tomàquet salada

Tàrtar de gamba amb gelatina de tomàquet salada

És una magnífica, i senzilla, recepta d'un tàrtar de gamba per obrir l'àpat de Cap d'Any d'una manera selecta i sofisticada, però amb ingredients que podeu tenir fàcilment a l'abast al rebost de casa.

03 Espatlla de xai al forn

Espatlla de xai al forn Miquel Àngel Roque

Espatlla de xai al forn

El xai és una de les carns blanques que més es consumeixen durant les festes, deixant de banda els típics pollastres, capons, pulardes i galls dindi. És per això que, un cop passats el Nadal i les propostes de cuinar amb aus, una bona opció és fer xai al forn. Per variar i per seguir gaudint d'un gran sabor de festes. 

04 Costellam de xai amb fines herbes

Costellam de xai amb fines herbes

Costellam de xai amb fines herbes

I, en lloc d'espatlla de xai, també podeu aprofitar l'entrada al nou any per cuinar un costellam. Al forn amb patates, all, cebetes i unes fines herbes, per acompanyar una de les carns més aromàtiques que existeixen.

05 Rap Costa Brava amb llagostins

Rap Costa Brava amb llagostins

Rap Costa Brava amb llagostins

La revetlla de Cap d'Any és una bona ocasió per cuinar peix. Una recepta sensacional de rap amb llagostins i una salsa feta amb fumet de peix, tomàquets, verdures i herbes per acompanyar. 

06 Salmó al forn amb salsa de taronja

Salmó al forn amb salsa de taronja

Salmó al forn amb salsa de taronja

Un plat per a tota la família. Salmó al forn amb taronges i condimentat amb una salsa dolça ‒però amb un toc cítric‒, feta a partir de mel, taronges i ratlladura d'una taronja. Aromatitzat amb fonoll i acompanyat, també, d'unes mongetes tendres per combinar gustos, textures i nutrients amb el salmó. Un plat senzillament genial. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 255

REVOLUCIONEM EL NADAL!

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto