AÍDA PALLARÈS
21/12/2022Ho sabem tots. Ens espera un Nadal diferent. No hi haurà grans retrobaments al voltant de la taula i, per tant, ja hi ha qui es planteja si cal fer escudella i carn d'olla o uns canelons per llepar-se'n els dits. Si voleu aprofitar aquest Nadal per cuinar plats diferents, plats poc habituals ‒però igual de festius‒, seguiu llegint.
Fondue valaisanne
Comencem el receptari amb una recepta típica de Suïssa. Una fondue valaisanne feta amb formatge gruyère, formatge vacherin, tomàquet i una mica de cava o cervesa. Un plat que sempre fa festa. I, a més, és molt fàcil de preparar!
Calamars farcits d'albergínia i carn picada
Aquesta és una de les receptes del CUINA de Nadal (ja al quiosc!) que més ha triomfat entre els nostres lectors i subscriptors. I amb raó. No només té una pinta espectacular, sinó que també és boníssima. I no se'ns acut millor recepta per fer aquestes festes, i substituir els clàssics canelons. Alerta, que l'any vinent no sabreu què triar!
Bacallà a baixa temperatura amb cocotxes Enrique Marco
Seguim amb un altre plat (o platàs) de peix. Aquest cop, de bacallà; un dels favorits de moltes cases. Ara, però, optem per una recepta amb inspiració basca: un bacallà al pil-pil. Això sí, a baixa temperatura; una tècnica per a la qual és ideal el llom d’aquest peix.
Filet farcit
El filet farcit és un d'aquests plats que, tot i ser força fàcil de fer, sempre ens fa quedar bé davant dels comensals. Per tant, nosaltres no ho dubtem: és una molt bona opció per cuinar aquestes festes. Això sí, tingueu en compte que abans caldrà salpebrar el filet i passar-lo uns 5 minuts per la paella a foc mitjà, per daurar-lo superficialment.
Llagosta confitada amb puré de trompetes de la mort Becky Lawton
Aquí el pressupost s'escapa una mica, però, si podeu rascar-vos les butxaques, amb aquesta llagosta confitada triomfareu. L'elaboració és una mica lenta i us recomanem que llegiu, pas per pas, la recepta, abans de començar a fer-la, perquè la llagosta ha de tenir una bona cocció i la salsa ‒també de llagosta‒ és imprescindible. No us oblideu, tampoc, del puré de trompetes de la mort. Us aplaudiran quan sortiu de la cuina.
Salmó al forn amb salsa de taronja
Si heu comprat taronges per damunt de les vostres possibilitats i ja no sabeu què fer-ne, no ho dubteu: salmó al forn amb salsa de taronja. Més fàcil, ràpid i bo, impossible. Mentre s'escalfa el forn, barregeu el suc de taronja, la mel i la ratlladura. Poseu el salmó a la safata, acompanyat d'uns trossos de taronja i mongetes tendres, el salpebreu i el mulleu amb la salsa. Ho introduïu al forn uns 15 o 20 minuts a 170º. Bon profit!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: