Consells de cuina La Vanguardia

Preparació

  1. Talleu el cap de les llagostes i reserveu les cues. Poseu una broqueta al llarg de la cua de la llagosta, perquè quedi recta en la cocció. La broqueta ha de ser de ferro, per evitar que es trenqui.
  2. Talleu els caps de llagosta per la meitat.
  3. Per a la salsa: peleu i netegeu les verdures i trossegeu-les a grosso modo, tipus bresa.
  4. Poseu una cassola alta a foc mitjà amb oli i sofregiu la ceba, el porro i els alls fins que agafin un color torrat. Afegiu-hi el tomàquet trossejat i deixeu que es cogui.
  5. Afegiu-hi els caps de llagosta i salteu-los. Passats uns minuts, poseu-hi la farina, remeneu-ho 2-3 min i afegiu-hi el brandi. Flamegeu-ho perquè s’evapori l’alcohol. Poseu-hi pebre vermell dolç, remeneu-ho i mulleu-ho amb el vi. Deixeu reduir l’alcohol 3-4 min i cobriu-ho amb brou de peix.
  6. Tapeu la cassola i bulliu-ho a foc mitjà, 30 min. Coleu-ho amb un xinès fi. Reserveu la salsa.
  7. Per al puré de trompetes de la mort: poseu una olla alta amb aigua i sal a bullir.
  8. Fregiu els bolets, escorreu-los sobre paper absorbent i, un cop freds, tritureu-los perquè quedi una pols negra. Reserveu-la.
  9. Peleu, netegeu i trossegeu les patates. Poseu-les a l’aigua bullent i deixeu-les coure 15-20 min. Coleu-les i passeu-les pel passapuré. Rectifiqueu-ho de sal i pebre.
  10. Poseu el puré en un bol, afegiu-hi mantega, rectifiqueu-ne el punt de sal i pebre i, amb l’ajuda d’una espàtula o una llengua, remeneu-ho. Ha de quedar cremós.
  11. Reserveu-ho en calent. Cobriu-ho amb paper film que toqui el puré.
  12. Per confitar les cues de llagosta: clarifiqueu la mantega.
  13. En una cassola, poseu els 2 kg de mantega, a foc fluix. S’ha d’aconseguir separar el sèrum del greix de la mantega. Deixeu-ho reposar i extraieu-ne l’aigua, per poder obtenir una temperatura uniforme i que no es cremi la mantega.
  14. Poseu la mantega clarificada en una cassola a 60-70 ºC, a foc fluix. Afegiu-hi les cues i deixeu-ho coure 14-16 min.
  15. Traieu les cues de la mantega i deixeu-les refredar una mica. Peleu-les, salpebreu-les i traieu-los la broqueta.
  16. Serviu la llagosta confitada amb el puré de patates amb pols de trompetes de la mort i la salsa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 jun

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

21 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

25 mai - 22 jun

VII Jornades gastronòmiques del llagostí

Al vapor, amb arròs, en el carpaccio, a les croquetes, a l'amanida i de moltes més maneres podeu gaudir...

22 jun

VII Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava als mercats de Barcelona

El Mercat de Sant Antoni donarà el tret de sortida, el dia 22 de juny, a la setena edició de Revetlles...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto