Troba la teva recepta

Preparació

  1. Unes hores abans, talleu els formatges a làmines o ratlleu-los perquè s’assequin una mica i perdin la humitat.
  2. Deixeu el tomàquet, tant si és natural —pelat i sense llavors— com concentrat, unes hores que es coli, per treure’n tota l’aigua
  3. Talleu la ceba a làmines i després, a dauets
  4. Passeu un gra d’all per les vores i el fons de la cassola de la fondue ('caquelon'): a banda d’evitar que el formatge s’enganxi, l’all donarà més intensitat al gust del formatge.
  5. Poseu a escalfar la mantega, a foc mitjà-alt, al 'caquelon' i afegiu-hi la ceba fins que s’estovi, però sense que es rosteixi. Aboqueu-hi la barreja de formatges a poc a poc i, tot seguit, sense deixar de remenar-ho, aneu-hi afegint cervesa (o vi blanc), si cal, per obtenir una textura lleugera, però consistent i homogènia.
  6. Afegiu-hi el tomàquet concentrat, sense deixar de remenar-ho. Opcionalment, doneu-hi un toc de nou moscada i de pebre negre. Continueu-ho remenant. Serviu-ho directament sobre la flama de la fondue i acompanyeu-ho amb patates cuites al vapor, per sucar-les en el formatge.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 ago

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

23 ago

Contalles del Delta

El delta de l’Ebre és un territori singular que amaga indrets i moments màgics. Un dels seus tresors...

24 ago

X Jornades Gastronòmiques d'Empordàlia

El celler Empordàlia celebra la desena edició de les Jornades Gastronòmiques, on es pot gaudir del...

24 ago

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

Portada 231

PA AMB TOMÀQUET REVOLUTION. CAPGIREM LA RECEPTA MÉS TRADICIONAL!

  • 'Souvenirs' gastronòmics
  • Somni d'un paisatge gastronòmic d'estiu

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto