Troba la teva recepta

Preparació

  1. Unes hores abans, talleu els formatges a làmines o ratlleu-los perquè s’assequin una mica i perdin la humitat.
  2. Deixeu el tomàquet, tant si és natural —pelat i sense llavors— com concentrat, unes hores que es coli, per treure’n tota l’aigua
  3. Talleu la ceba a làmines i després, a dauets
  4. Passeu un gra d’all per les vores i el fons de la cassola de la fondue ('caquelon'): a banda d’evitar que el formatge s’enganxi, l’all donarà més intensitat al gust del formatge.
  5. Poseu a escalfar la mantega, a foc mitjà-alt, al 'caquelon' i afegiu-hi la ceba fins que s’estovi, però sense que es rosteixi. Aboqueu-hi la barreja de formatges a poc a poc i, tot seguit, sense deixar de remenar-ho, aneu-hi afegint cervesa (o vi blanc), si cal, per obtenir una textura lleugera, però consistent i homogènia.
  6. Afegiu-hi el tomàquet concentrat, sense deixar de remenar-ho. Opcionalment, doneu-hi un toc de nou moscada i de pebre negre. Continueu-ho remenant. Serviu-ho directament sobre la flama de la fondue i acompanyeu-ho amb patates cuites al vapor, per sucar-les en el formatge.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

Taller sobre els colors de l'obento, la carmanyola japonesa

L’obento és la carmanyola japonesa per excel·lència. La seva elaboració és força...

23-24 feb

Fira de l’Aixada 2019

Manresa es mobilitza cada any en record d’un miracle que, a mitjan segle XIV, va salvar la població...

24 feb

18a Xatonada Popular de Cubelles

A les comarques del Garraf i de l'Alt i Baix Penedès el xató és un plat que no pot faltar, i la...

24 feb

Enotast. Brunch amb vins de Can Roda

Després d'estrenar la Temporada 2019, l'Enotast torna amb una nova edició. L'encarregada de conduir aquesta...

Portada 224

RECEPTES AMB PASTANAGA, L'HORTALISSA MÉS VISTOSA

  • Deu àpats modernistes
  • Elogi de la cuina reposada

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto