Troba la teva recepta

Preparació

  1. Unes hores abans, talleu els formatges a làmines o ratlleu-los perquè s’assequin una mica i perdin la humitat.
  2. Deixeu el tomàquet, tant si és natural —pelat i sense llavors— com concentrat, unes hores que es coli, per treure’n tota l’aigua
  3. Talleu la ceba a làmines i després, a dauets
  4. Passeu un gra d’all per les vores i el fons de la cassola de la fondue ('caquelon'): a banda d’evitar que el formatge s’enganxi, l’all donarà més intensitat al gust del formatge.
  5. Poseu a escalfar la mantega, a foc mitjà-alt, al 'caquelon' i afegiu-hi la ceba fins que s’estovi, però sense que es rosteixi. Aboqueu-hi la barreja de formatges a poc a poc i, tot seguit, sense deixar de remenar-ho, aneu-hi afegint cervesa (o vi blanc), si cal, per obtenir una textura lleugera, però consistent i homogènia.
  6. Afegiu-hi el tomàquet concentrat, sense deixar de remenar-ho. Opcionalment, doneu-hi un toc de nou moscada i de pebre negre. Continueu-ho remenant. Serviu-ho directament sobre la flama de la fondue i acompanyeu-ho amb patates cuites al vapor, per sucar-les en el formatge.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 abr

Taller 'Cuina fàcil de primavera'

Les noves temporades s'han d'aprofitar per cuinar noves receptes o per tornar a plats deliciosos que trobàvem...

25 abr

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

25 abr

Taller 'Menú fruiter: receptes dolces i salades amb fruites'

Les fruites són riques en vitamines, aigua, fibra, i són naturalment dolces, de manera que ens poden...

25 abr

Sopars a 4 mans al Divinum de Girona

El restaurant Divinum, a Girona, organitza durant el mes d'abril una sèrie de sopars amb 4 dels millors xefs...

Portada 226

BOJOS PER LES PATATES FREGIDES!

  • Esmorzars de forquilla
  • Sense res que hi sobri, sense res que hi falti

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto