Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista 'Receptes by CUINA'

'Receptes by CUINA' és una revista trimestral editada pel CUINA

Portada del número 3 del 'Receptes by CUINA'
Receptes by Cuina núm. 3. Tardor 2017

Bo i d'aquí. Plats amb els millors productes de proximitat

En aquest número

7 menús de ben a prop

No hi ha res com aprofitar els productes del territori per crear plats saludables i sostenibles

Catalunya és una terra fèrtil i amb una gran varietat de propostes de primera qualitat úniques pels valors humans i naturals que representen. Des de l'arròs del Delta de l'Ebre fins a la vedella dels Pirineus Catalans, aquesta tardor, us convidem a degustar l'autèntic sabor del quilòmetre zero.

Arròs del Delta de l'Ebre

Un cereal que és (més que) la bomba!

Energètic i sense gluten, l'arròs és un dels aliments més versàtils i agraïts, a la cuina.

  • Tapeta de sobrassada amb peres i formatge de cabra gratinat
  • Arròs caldós de sípia i coliflor
  • Sopa de mandarina amb vainilla, magrana i alfàbrega

Poma de Girona

Pura atracció

Caieu en la temptació amb la fruita més seductora.

  • Amanida de fonoll i poma
  • Bunyols de poma amb coulis de xocolata al curri
  • Suquet de rap, carbassa, patates, escamarlans i pa d'allioli

Vedella dels Pirineus Catalans

L'opció tradicional i ecològica per als amants de la carn

La raça bruna dels Pirineus és el plat fort d'aquest menú tardorenc ple d'energia.

  • El foie...moniato, carbassa i poma
  • Jarret de vedella tendral amb bolets i carxofes
  • Crep farcida de xocolata i avellana

Pollastre del Prat

L'autèntica pota blava

Redescobriu el plat d'un sabor "de tota la vida".

  • Amanida tèbia amb endívies
  • Guisat de pollastre amb carxofa
  • Flam de formatge amb pebre i romaní

Pera de Lleida

La fruita més divertida

Atreviu-vos amb un entrant, un segon i unes postres que són la pera.

  • Caneló de codonyat amb pera i escarola
  • Foie fresc a la paella amb pera
  • Delícies de cacau amb peres de flor d'hivern

Patates de Prades

En voldreu més!

Les patates són el complement ideal per a tantes propostes culinàries que, si no existissin, haurien d'inventar-les.

  • Torrades amb picada d'anxoves, tàperes, ceba, julivert i bitxo
  • Patates de costella
  • "Macarons" de clementina i de mel i espígol

Tria el teu plat favorit amb productes de DOP i IGP

Voteu la recepta que us agradi més de les 22 que entraran al concurs de www.cuina.cat

Fruita seca

La fruita és un tresor de la naturales: mengeu-ne cada dia, però només un grapat, just la quantitat que us cap al puny tancat de la mà. És ideal prendre'n després de fer esport i és molt adequada per a estudiants, vegetarians, gent gran, nens i persones amb estrenyiment o colesterol. Eviteu, però, la fruita seca fregida i la que porta sal. Trieu l'ecològica!

  • Pastís de moniato i avellanes

Text: Núria Coll

Iogurt, molt més que unes postres

D'origen turc, aquest lacti fermentat no només és un aliment ideal per acabar un àpat. Salses, amanides, sopes i begudes també se'n poden beneficiar.

  • Raviolis de remolatxa farcits d'hummus
  • Pollastre Korma
  • Conill arrebossat amb amanida de cogombre i iogurt
  • Remolatxa, poma, cogombre i iogurt

Tocats del bolet

Feu volar la imaginació i deixeu que la bogeria micològica conquereixi la vostra cuina!

  • Timbal d'arròs de bolets amb xips de carxofa
  • Gratinat d'ous amb bolets
  • Rossinyols en tempura amb salsa de gaspatxo
  • Fricandó de bolets de temporada
  • Sopa de fredolics i cacauets
  • Pollastre estofat amb bolets, vi ranci i fetge de pollastre
  • Pastís de bolets
  • Pasta cuita amb salsa de brou de carn, foie gras i bolets
  • Torrada de bolets silvestres i ous amb camisa

Menú de mercat

Us presentem un àpat on els protagonistes són els aliments frescos que hem trobat a les parades dels Mercats de Barcelona.

  • Barqueta de calamarsons i gambes salades amb all tendre
  • Canelons d'espinacs
  • Carn amb salsa de castanyes
  • Cassoleta de formatge amb raïm

Superquinoa

A l'era dels "superaliments", la quinoa ha arribat per quedar-se. Ara, també, als esmorzars.

  • Quinoa matinal

Al vapor!

La cocció més sana i que conserva més bé els elements nutritius dels aliments no ha de ser pas la més avorrida. Us ho demostrem.

  • Llenguado al vapor amb crema de pèsols
  • Papillota amb samfaina i cuscús

Cuinem amb nens

Us proposem cinc receptes perquè els més petits de la casa se sentin com autèntics xefs per un dia.

  • Xampis de la champions
  • Tallarines mentideres
  • El plat d'en Patufet
  • Pizza tutttta fetttttta a casssa
  • Torres flamants de xocolata

Cremes de tardor per fer boca

Moniatos, carbasses, castanyes...Aprofitem els productes imprescindibles de la temporada per cuinar cremes delicioses que ens obrin la gana.

  • Crema de moniato amb xips de patata violeta i oli d'alfàbrega
  • Crema de porros i fonoll
  • Crema de castanyes
  • Crema de coliflor amb un toc de gingebre
  • Crema de carbassa i portobello
  • Crema de carbassa, taronja, rom i vainilla
  • Crema de carbassa ecològica al comí
  • Crema de verdures

Poder cítric

Deixeu que la llima, la llimona i la taronja estimulin la vostra taula i us ajudin a escurçar la durada dels refredats amb el seu alt contingut en vitamina C.

  • Cava, ginebra i llima
  • Carxofes confitades amb oli aromatitzat amb cítrics
  • Endívies i taronja sanguina
  • Corball marinat amb cítrics
  • Quallada de llimona

Txuletón

Alguns la mengen crua, d'altres la prefereixen poc feta, uns quants la couen al punt, i fins i tot hi ha qui la prefereix molt cuita. Sigueu el grup que sigueu, benviguts al paradís de la carn bovina!

  • Rosbif amb carbassa rostida
  • Mitjana de bou
  • Kefta de vedella amb cuscús
  • Bistec tàrtar de vedella

Text: Ferran Caldés/ Receptes: David Caballero/ Foto: AJJ Estudi/ Cuina: Jani Paasikoski/ Estilisme: Natalia Mazzarella

Berenars sans

L'hora de recarregar les piles és un món ple de possibilitats d'allò més saludables. Exploreu-les!

  • Coca dolça de flocs
  • Minientrepà de brandada de bacallà
  • Codonyat
  • Cebiche de fruites
  • "Chupa chups" de platàn arrebossat amb mel i ametlla

Master class marinats

La tècnica de la marinada transforma la textura de l'aliment, li dóna més gust i, alhora, el conserva per tenir una vida útil més llarga. Generalment, un producte marinat es consumeix cru, però també és popular cuinar-lo després de marinar-lo. Dels seitons en escabetx al cebiche, Carme Ruscalleda ens dóna les pautes per ser els reis dels marinats!

  • Orada curada-marinada a la japonesa

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda/ Foto: Becky Lawton

All negre

Els cuiners han descobert que no només té valors saludables, sinó també gustatius. El tastem?

  • Moll de l'os de vedella amb all negre
  • Brandada de bacallà amb all negre i crema de mongetes de Santa Pau
  • Calamars amb verduretes i allioli d'all negre

Text: Carme Melià/ Receptes: Miki Calzado (Ninot Cuina)/ Foto: Enrique Marco

En primera plana

Voleu cuinar la portada de Receptes by CUINA? Atreviu-vos amb aquest arròs fàcil de preparar, saludable i (si ho voleu) amb un punt de picant!

  • Arròs amb bacallà, carxofa del Prat i oli d'oliva amb pebre vermell

Deliciosa xocolata

Admetem-ho: un (bon) àpat no s'acaba fins que no arriba la xocolata.

  • Bombons de xocolata i taronja
  • Coulant de xocolata
  • Salsa de xocolata blanca: el pecat de Noè
  • "Crumble" de cacau, tofee salat, trufa de xocolata negra i sal

Viatgem a Mèxic

Barroca i exuberant, la seva gastronomia no està feta per a minimalistes.

  • "Aguachile molcajeteado" amb flor de Jamaica
  • "Tacos" de llagosta

Receptes: Oscar Vazques i Julián Medina

Que no faltin els llegums!

Si a banda de menjar bo, voleu menjar sa, esteu d'enhorabona. Continueu, continueu llegint...

  • Cigrons refregits amb botifarra negra
  • Cassoleta de cigrons amb pop
  • "Chana dhai"
  • Estofat de llenties amb calamar

Ramen, l'escudella japonesa

Que no us enganyin, aquesta no és una sopa qualsevol

  • Ramen de vieires i albergínies

Grans clàssics!

Arròs amb llet, flam i tiramisú. Tot i que el dolç del nord d'Itàlia, és relativament jove, totes tres són propostes mediterrànies, tradicionals i clàssiques que, aquest mes, Jordi Bordas ha volgut adaptar als gustos i les necessitats més actuals. Postres làcties que, com les fantasies animades, són d'ahir i d'avui!

  • Mousse d'arròs amb llet
  • Flam de coco amb platàn vegà
  • Tiramisú

 

Recepta: Jordi Bordas/ Foto: Becky Lawton

Fora de carta

Ens passegem per la gastronomia francesa més tradicional a Tierra de Trufa (Barcelona), descobrim quina és la millor pizza de Barcelona a Pappapomodoro , ens entaulem a Masala73 (Barcelona), Els tallers (Siurana), Xiroi Ca la Nuri (Barcelona), La Xarxa (Barcelona), Essence-The Sweet Experience (Barcelona), Haiku tast (Cadaqués), Ándele (Barcelona) i aplaudim iniciatives sostenibles, també, a la cuina.

Taula reservada

No complicar-se la vida, a la cuina, no és tan fàcil

El xef Borja Sánchez trasllada al seu poble, Esparraguera, l'estil de l'antic Àtica, de Sants.

 

Text: Josep Sucarrats/ Foto: Enrique Marco

Postal gastronòmica

Mar i muntanya a la gal·lesa

Cardiff és una ciutat portuària que exerceix de capital d'un principat muntanyós. Punt de trobada de cultures i nacionalitats diverses, avui viu una revolució culinària.

 

Text i foto: Charlie Allwood

Bojos pel formatge

Si encara no n'esteu, aquests experts us hi tornaran! Descobriu amb cinc apassionats d'aquest lacti què té aquest producte que ja no només fa perdre el cap als francesos.

Text: Laia Zieger/ Foto: Enrique Marco

Gastropistes

País d'escudella

El plat favorit dels catalans no només es menja a les cases per Nadal. També el podeu degustar, els mesos de fred, en molts restaurants del territori. Aquí teniu una tria d'establiments on podreu escalfar-vos amb una bona escudella!

Text: Ferran Caldés/ Il·lustració: Nik Nieves

Tant de gust

A peu de sender

La cort del Montseny elabora melmelades, gelees i confitures amb fruites i verdures conreades al massís.

Text: Ferran Caldés/ Foto: Enrique Marco

Botiga

Olla barrejada de nens i gastronomia

De receptes, aromes i sabors n'és ben plena, però també de contes i d'altres aventures. La llibreria "Pebre Negre", del barri barceloní del Clot, és la primera especialitzada en gastronomia, una branca que combina, alhora, amb la literatura infantil i juvenil.

Text: Carme Melià/ Foto: Enrique Marco

Decàleg

Llenties

El llegum rei

Un refrany popular en castellà diu que "las lentejas, las tomas o las dejas", però sembla ser que tothom les vol, perquè són el llegum més consumit. I, amb raó, ja que ofereixen un ampli ventall de possibilitats culinàries, són riques en proteïnes i baixes en calories.

Text: David Caballero/ Foto: Anna Garcia Frigola

Calendari

Tardor

Agafeu el cistell i el ganivet, calceu-vos les botes i sortiu a caçar bolets amb nosaltres!

Vs producte

Tria bé!

La fruita prohibida, que va temptar Eva i no va poder resistir la Blancaneu, és al rebost de totes les cases. Però, quina és la millor poma per a cada ocasió? Aquesta tardor, enfrontem dues de les varietats més consumides en una batalla que també és de colors.

Text: Ferran Caldés/ Foto: Thinkstock

És fàcil!!!

Centre de taula comestible

Formeu una corona amb pasta grega, herbes aromàtiques i flors, deliciosa i decorativa, per arrodonir els àpats festius.

 

Foto: Becky Lawton

Entrevista

José Pizarro

De protètic dental a un dels cuiners més influents del Regne Unit. Aquest extremeny és un dels ambaixadors més importants de la cuina espanyola i acaba de publicar un llibre de cuina d'Euskadi.

 

Text: Ferran Caldés

En xarxa

Si voleu descobrir botigues en línia pràctiques i diferents, passar una estona llegint i descobrint noves receptes o trobar el restaurant que voleu, aquí teniu les millors idees!

Receptes

Tapeta de sobrassada amb peres i formatge de cabra gratinat

Arròs caldós de sípia i coliflor

Sopa de mandarina amb vainilla, magrana i alfàbrega

Amanida de fonoll i poma

Bunyols de poma amb coulis de xocolata al curri

Suquet de rap, carbassa, patates, escamarlans i pa d'allioli

El foie...moniato, carbassa i poma

Jarret de vedella tendral amb bolets i carxofes

Crep farcida de xocolata i avellana

Caneló de codonyat amb pera i escarola

Foie fresc a la paella amb pera

Delícies de cacau amb peres de flor d'hivern

Torrades amb picada d'anxoves, tàperes, ceba, julivert i bitxo

Patates de costella

"Macarons" de clementina i de mel i espígol

Raviolis de remolatxa farcits d'hummus

Pollastre Korma

Conill arrebossat amb amanida de cogombre i iogurt

Remolatxa, poma, cogombre i iogurt

Timbal d'arròs de bolets amb xips de carxofa

Gratinat d'ous amb bolets

Rossinyols en tempura amb salsa de gaspatxo

Fricandó de bolets de temporada

Sopa de fredolics i cacauets

Pollastre estofat amb bolets, vi ranci i fetge de pollastre

Pastís de bolets

Pasta cuita amb salsa de brou de carn, foie gras i bolets

Torrada de bolets silvestres i ous amb camisa

Barqueta de calamarsons i gambes salades amb all tendre

Canelons d'espinacs

Carn amb salsa de castanyes

Cassoleta de formatge amb raïm

Quinoa matinal

Llenguado al vapor amb crema de pèsols

Papillota amb samfaina i cuscús

Xampis de la champions

Tallarines mentideres

Pizza tutttta fetttttta a casssa

Torres flamants de xocolata

Crema de moniato amb xips de patata violeta i oli d'alfàbrega

Crema de porros i fonoll

Crema de castanyes

Crema de coliflor amb un toc de gingebre

Crema de carbassa i portobello

Crema de carbassa, taronja, rom i vainilla

Crema de carbassa ecològica

Cava, ginebra i llima

Carxofes confitades amb oli aromatitzat amb cítrics

Endívies i taronja sanguina

Corball marinat amb cítrics

Quallada de llimona

Rosbif amb carbassa rostida

Mitjana de bou

Kefta de vedella amb cuscús

Bistec tàrtar de vedella

Coca dolça de flocs

Minientrepà de brandada de bacallà

Codonyat

Cebiche de fruites

"Chupa chups" de platàn arrebossat amb mel i ametlla

Orada curada-marinada a la japonesa

Moll de l'os de vedella amb all negre

Brandada de bacallà amb all negre i crema de mongetes de Santa Pau

Calamars amb verduretes i allioli d'all negre

Arròs amb bacallà, carxofa del Prat i oli d'oliva amb pebre vermell

Bombons de xocolata i taronja

Coulant de xocolata

Salsa de xocolata blanca: el pecat de Noè

"Crumble" de cacau, tofee salat, trufa de xocolata negra i sal

"Aguachile molcajeteado" amb flor de Jamaica

"Tacos" de llagosta

Cigrons refregits amb botifarra negra

Cassoleta de cigrons amb pop

"Chana dhai"

Estofat de llenties amb calamar

Ramen de vieires i albergínies

Mousse d'arròs amb llet

Flam de coco amb platàn vegà

Tiramisú

Últims números publicats
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto