Troba la teva recepta

Revista 'Receptes by CUINA'

'Receptes by CUINA' és una revista trimestral editada pel CUINA

Portada Receptes by CUINA número 5
Receptes by Cuina núm. 5. Primavera 2018

Esclat de sabor! El bo i millor de la primavera arriba a taula

En aquest número

7 menús per degustar la nova estació

Primavera a taula

L’esclat d’aquesta estació també arriba al plat i les receptes s’omplen de nous colors i sabors

  • Crema de carbassó
  • Faves amb cloïsses
  • Rotlles de pèsols i formatge
  • Amanida de tubercles i gambes
  • Bacallà, tomàquet sec i pebrot verd
  • Amanida de pèsols i alls tendres
  • Sopa de faves i pèsols
  • Espaguetis de cogombre
  • Croquetes de pèsols amb fulles verdes
  • Gaspatxo de cireres
  • Carpacció de presa ibèrica amb maduixes
  • Pastís de iogurt amb maduixa
  • Amanida de primavera
  • Llobarro fumat amb germinats
  • Crep de carbassa, alvocat i germinats
  • Préssecs al vi amb formatge i 'crumble' d'ametlla
  • Postres de pruna
  • Gelats de fruita i llavors de xia
  • Risotto amb bolets i espàrrecs
  • 'Linguine' amb carreretes i verdures primaverals
  • Ou en cocota amb bolets de primavera i tòfona negra

Ho sabies?

Les receptes que més us agraden es poden cuinar de manera més lleugera i saludable. Us expliquem com.

Gluten free

La demanda creixent d’opcions sense gluten (sobretot, pa i pasta) també està fent augmentar l’oferta d’aquest tipus d’aliments.

  • 'Japche' (fideus de moniato saltats)

Receptes per a 'singles'

Val la pena cuinar ni que sigui per a un, i sobretot si és per a tu.

  • Mongeta tendra a la carbonara
  • Sopa de llenties amb comí
  • 'Mollete' de truita de carxofes
  • Magdalenes d'espècies i mel

Pasta

Èxit assegurat

Mamma mia! Què faríem sense aquest ingredient, que ens ho posa tan fàcil a la cuina i té possibilitats gairebé infinites?

  • Espaguetis amb faves i musclos
  • Pasta al pesto
  • Canelons de tempeh, bolets i figues seques
  • Salsa de tomàquet 'pachino' amb calamars i ametlles
  • Salsa amb verdures, llobarro i safrà
  • Tallarines amb tomàquets rostits, recuit de cabra i olives
  • Fideuada vegetal
  • Pasta curta amb salsa de brou de carn, foie gras i bolets

Menú de mercat

Us presentem un àpat on els protagonistes són els aliments frescos que hem trobat a les parades dels mercats

  • Verat en escabetx amb bolets i verdures
  • 'Kebe' o mandonguilles de xai
  • Risotto de primavera
  • Postres de merenga, bescuit de gerds i maduixes

Què podeu sopar per dormir millor?

Sopar qualsevol cosa per manca de temps o per peresa pot dificultar el son. Us donem algunes idees per a un sopar sa, lleuger i que us ajudi a dormir més i millor.

Cuidar-se cada dia bevent cinc nous

Podeu gaudir de tots els beneficis de les nous en un got gràcies a la beguda de nous Borges Natura, amb un alt contingut en omega-3, baixa en greixos saturats i baixa en sal i sodi. Una manera saludable d’esmorzar, berenar i preparar receptes dolces i salades!

  • Batuts amb beguda de nous
  • Brownie vegà

Sense fogons

Propostes per menjar bé si no us agrada o no teniu temps per cuinar

  • Sopa de iogurt i cogombre
  • Canapès d'alvocat i ous de salmó
  • Bleda vermella, formatge feta i maduixes
  • 'Piadina de mascarpone amb magno i taronja
  • Timbal de carpaccio de bacallà i amanida de mongetes blanques

Calçots, calçots, calçots

Per a llepafils

En ple hivern, Catalunya sembla una reserva índia. Hi ha fogueres arreu i colles de gent que vénen de lluny seguint-ne els senyals. És la temporada dels calçots! Un ritual gastronòmic únic al món on el que es cou és una ceba delicada i gustosa.

  • Amanida amb taronges, fonoll, calçots i olivda
  • Risotto amb calçots i remolatxa al caliu
  • Coca de calçots caramel·litzats amb tomàquets secs i bacallà
  • Canelons de calçots i beixamel de romesco

Text i receptes: Inés Butrón / Foto: AJJ Estudi / Cuina; Janipa Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

Herbes aromàtiques

Propostes amb un extra de sabor

Un gust més suau, una aroma anisada...Les herbes aromàtiques es fan servir per aromatitzar, però també us ajudaran a cuinar de manera més sana

  • Bacallà al vapor de sal i herbes fresques
  • Pa de pizza amb verdures i escalivada
  • Llenguado, patata violeta i suquet de marialluïsa
  • Entrecot de bou amb patates ratte amb sal i mantega d'olives
  • Fruita amb alfàbrega

Truites

De patates —amb ceba o sense—, a la francesa, de verdures, de carxofes, de bacallà, amb suc, de xoriço i, fins i tot, de xocolata. Les truites tenen un món propi a la cuina, però el seu secret és de domini públic: la qualitat dels ous. Us animem a fer de cada truita un plat sorpresa!

  • Truita de cabrales, patata violeta i ceba caramel·litzada
  • Truita de patates botifarra negra i bacó
  • Truita de xocolata i melmelada de taronja amarga
  • Truita d'albergínia, ceba i menta

Text: Carme Melià / Receptes: Joan Antoni Miró / Foto: Enrique Marco

En primera plana

Voleu cuinar la portada de ‘Receptes by CUINA’? Aquí la teniu. Aquest bol és una recepta completa i equilibrada; tot un àpat en un únic plat.

  • 'Magic veggie bowl'

Master class

Secrets de la tempura

Hi ha tres tècniques bàsiques de fregir per protegir el producte: arrebossat, pasta per fregir i tempura. Carme Ruscalleda ens parla d’aquesta última.

  • Tempures de colors

Com fer que els petits (i no tan petits) mengin més fruita

És boníssima, però costa que els nens en mengin i també els grans... perquè els fa mandra pelar-la! A aquestes receptes ningú no s’hi podrà resistir.

  • Gaspatxo groc
  • Plàtan gelat amb xocolata
  • Pizza de botifarra i albercocs

De tàper: no només a la feina

Propostes sanes, saboroses i econòmiques per menjar a l’aire lliure i gaudir del bon temps.

  • Pollastre arrebossat amb sofregit de mongetes tendres
  • Salmó marinat amb patates i cogombrets
  • Arròs de carmanyola
  • Pasta, albergínia i olives negres

Pastisseria feta a casa

Ens apassiona la pastisseria feta a casa i a vosaltres també, segur, per això us convidem a descobrir el pastisser que porteu a dins!

  • Brioix amb mousse de xocolata

Dolç i sa

Roses, dracs i dolços

Dracs de pistatxo i trufes de rosa. El nostre pastisser celebra el seu sant —felicitats!— i el del patró de Catalunya amb tres postres que ens enamoren. Tres receptes per descobrir i, sobretot, tastar el vessant més dolç d’aquesta diada. Aquest any, a més de llibres i flors, intercanvieu postres originals amb qui més estimeu!

  • Melmelada de maduixa i roses
  • Trufes de gerds i rosa
  • Un drac al plat

Foto: Becky Lawton

Brunch

Ni 'breakfast' ni 'lunch': si el cap de setmana us aixequeu tard, el millor és fer dos àpats en un. Se'n diu 'brunch'.

  • Peres al blau
  • Bunyols de carbassó
  • Pizza feta a casa
  • Pastissets de blat de moro i porros

Carxofa: les últimes de la temporada

Lleugeres i molt saboroses, amb el canvi d’estació s’acaben. Abans que passi, gaudiu-ne al màxim.

  • Truitetes de carxofes i botifarra de perol
  • Vol-au-vent amb crema de carxofa i tête de moine
  • Broqueta de verat, all tendre i carxofa amb salsa de soja i llima
  • Tempura de carxofa

Fora de carta

Hi ha establiments que fan anys i d’altres que tot just comencen... Ens entaulem a tots! A més, anem al Mercat d’Escapades i a la festa de la gastronomia Alícia’t. Us hi apunteu?

'Bars-à-vins' que cal conèixer

Una tria d'establiments d'arreu del país on descobrir grans vins

N’hi ha que han obert fa poc, n’hi ha de tota la vida i n’hi ha que encara no havien sortit a la nostra revista (i ja tocava que us en parléssim). Tots ens han sorprès amb tastos inesperats que ara volem compartir.

Postal gastronòmica

Entre modes i tradicions

París gurmet: des dels restaurants més clàssics i selectes fins a les últimes tendències culinàries, l’oferta gastronòmica de la Ciutat de la Llum és gairebé infinita.

Text: Esther Sanchez

Gastropistes

Entre dos pans

No es tracta només de posar qualsevol cosa entre dues llesques. Fer un bon entrepà requereix triar un bon pa i combinar els ingredients amb gràcia perquè el resultat sigui ben bo. En aquests deu llocs els fan com cal.

Text: Pere Caldés / Il·lustració: Nik Neves

Tant de gust

Mandarines i alvocats

A La Calafa, a Alcanar, conreen varietats antigues de cítrics i fruites subtropicals en una finca petita.

 

L'adreça

Productes del camp al cistell

MengemBages és l’espai comú entre productors del Bages i els consumidors que busquen aliments de proximitat, frescos i ecològics. Són conscients de la diversitat productiva de la comarca i n’aprofiten la riquesa de l’horta, la granja, la vinya i els forns de pa.

Text: Cristina Camilleri / Foto: Mariona Villavieja

Decàleg

Llenties

El llegum rei

Un refrany popular en castellà diu que "las lentejas, o las tomas o las dejas", però sembla que tothom les vol, perquè són el llegum més consumit. I, amb raó, ja que ofereixen un ampli ventall de possibilitats culinàries, són riques en proteïnes i baixes en calories.

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Calendari

Abril

Abans, estava reservat gairebé exclusivament a la Quaresma, però es pot cuinar de mil maneres i això el fa protagonista de molts altres plats!

VS producte

Tria bé

No serveixen només per donar color als plats. Les herbes aromàtiques aporten una cosa molt important per a qualsevol recepta: aroma. Aquest mes, posem cara a cara l’herba preferida dels catalans i la que més es fa servir als països escandinaus. Quina és la millor?

Text: Ferran Caldés / Foto: Thinkstock

És fàcil

Glopets de roses

Una proposta decorativa i floral, ara que ha arribat la primavera, per aprofitar els gotets de galeta que us han sobrat de les postres.

Entrevista

Jean-Crhistian Jury

Al restaurant La Mano Verde, de Berlín, aquest cuiner francès es va convertir en un dels gurus del veganisme a escala mundial. En aquest llibre recull 450 receptes d’arreu del planeta.

Text: Ferran Caldés

En xarxa

Webs i aplicacions que us ensenyen com menjar de manera salusable, i llibres gastronòmics que no poden faltar al vostre prestatge per gaudir de la bona cuina.

Receptes

Rotlles de pèsols i formatge

Amanida de tubercles i gambes

Amanida de pèsols i alls tendres

Bacallà, tomàquets secs i pebrot verd

Espaguetis de cogombre

Croquetes de pèsols amb fulles verdes

Carpaccio de presa ibèrica amb maduixes

Amanida de primavera

Llobarro fumat amb germinats

Crep de carbassa, alvocat i germinats

‘Linguine’ amb carreretes i verdures primaverals

Risotto amb bolets i espàrrecs

Ou en cocota amb bolets de primavera i tòfona negra

‘Japche’ (fideus de moniato saltats)

Mongetes tendres a la carbonara

Pasta amb pesto

Canapès d’alvocat i ous de salmó

Bleda vermella, formatge feta i maduixes

Timbal de carpaccio de bacallà i amanida de mongetes blanques

Pa de pizza amb verdures escalivades

Pasta, albergínia i olives negres

Peres al blau

Bunyols de carbassó

Pizza feta a casa

Pastissets de blat de moro i porros

Vol-au-vent amb crema de carxofa i tête de moine

Tempura de carxofa

Faves amb cloïsses

Espaguetis amb faves i musclos

Canelons de tempeh, bolets i figues seques

Pasta amb salsa de tomàquets ‘pachino’ amb calamars i ametlles

Pasta amb salsa amb verdures, llobarro i safrà

Tallarines amb tomàquets rostits, recuit de cabra i olives

Fideuada vegetal

Pasta curta amb salsa de brou de carn, foie gras i bolets

Verat en escabetx amb bolets i verdures

‘Kebe’ o mandonguilles de xai

Risotto de primavera

Guisat a l’estil marmitako

Bacallà al vapor de sal i herbes fresques

Llenguado, patata violeta i suquet de marialluïsa

Entrecot de bou amb patates ratte amb sal i mantega d’olives

‘Magic veggie bowl’

Pizza de botifarra i albercocs

Pollastre arrebossat amb sofregit de mongetes tendres

Salmó marinat amb patates i cogombrets

Arròs de carmanyola

Broqueta de verat, all tendre i carxofa amb salsa de soja i llima

Pastís de iogurt amb maduixa

Préssecs amb vi amb formatge i ‘crumble’ d’ametlla

Postres de pruna

Gelats de fruita i llavors de xia

Magdalenes d’espècies i mel

Postres de merenga, bescuit de gerds i maduixes

‘Piadina’ de mascarpone amb mango i taronja

Fruita amb alfàbrega

Gaspatxo groc

Plàtan gelat amb xocolata

Brioix amb mousse de xocolata

Melmelada de maduixa i roses

Trufes de gerds i rosa

Un drac al plat

Amanida amb taronges, fonoll, calçots i olivada

Risotto amb calçots i remolatxa al caliu

Coca de calçots caramel·litzats amb tomàquets secs i bacallà

Canelons de calçots i beixamel de romesco

‘Mollete’ de truita de carxofes

Truita de cabrales, patata violeta i ceba caramel·litzada

Truita de patates, botifarra negra i bacó

Truita de xocolata i melmelada de taronja amarga

Truita d’albergínia, ceba i menta

Truitetes de carxofes i botifarra de perol

Crema de carbassó

Sopa de faves i pèsols

Gaspatxo de cireres

Sopa de llenties amb comí

Sopa de iogurt i cogombre

Últims números publicats
Portada 234 Neta

SNACKS DE NADAL PER COMENÇAR BÉ EL GRAN DINAR DE L'ANY

  • Més enllà de Sant Esteve
  • Quan no canviar és l'opció transgressora

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto