ADRIÁN ROQUE
08/02/2022Itàlia, la Toscana i els seus carrers empedrats són l'imaginari que envolta aquest menjar –conegut arreu del món–, que es compon d'una base de massa fresca, tomàquet i mozzarella. A CUINA hem volgut reinterpretar aquest plat tan reconegut a partir d'una varietat immensa de productes locals i de temporada. Això sí! Podria ser que Marquinetti tingués algun tipus d'atac si se li acudís vagar per les pàgines de la revista i llegir aquest rànquing.
Amb la intenció de conjuminar la cuina tradicional catalana amb un dels plaers més mundans, us presentem quatre pizzes compostes d'ingredients i aliments que es conreen en territoris tarragonins, gironins, lleidatans i barcelonins!
Pizza enrotllada farcida de calçot, romesco, emmental i carxofa
És ben sabut que la verdura tarragonina per excel·lència és el calçot, tot i que la seva tradició s'estén arreu de Catalunya. Aquesta pizza és una molt bona opció si voleu innovar a la cuina i fer la vostra pròpia barreja de calçotada amb salsa romesco i el característic gust fort del formatge i la carxofa. Us sorprendrà!
Pizza de botifarra i albercocs
Les terres gironines són unes grans productores d'embotits, entre els quals destaquen les seves meravelloses botifarres i fuets. En aquest cas, la pizza de botifarra anirà farcida amb albercocs, que donaran a la mescla un toc àcid que us fascinarà!
Pizza de ricotta, mel, nous i codonyat Gemma Clofent
Un dels productes més prestigiosos d'elaboració artesana a les comarques lleidatanes és la mel, reconeguda arreu de Catalunya pel mató, el seu inseparable company de postres. En aquest cas, la pastissera Gemma Clofent ens porta una variant amb el familiar italià del mató: la ricotta.
Minipizza d'albergínia, tomàquet i espinacs AJJ Estudi
Acabem amb la pizza que barreja l'albergínia, del plat típic d'escalivada, amb el tomàquet del reconegudíssim pa amb tomàquet català. Gaudiu-la!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: