Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Pizzes per viatjar per Catalunya

Quatre pizzes que et sorprendran per promoure productes tradicionals, de la terra i que denoten els menjars típics de la nostra cuina

ADRIÁN ROQUE

08/02/2022

Itàlia, la Toscana i els seus carrers empedrats són l'imaginari que envolta aquest menjar –conegut arreu del món–, que es compon d'una base de massa fresca, tomàquet i mozzarella. A CUINA hem volgut reinterpretar aquest plat tan reconegut a partir d'una varietat immensa de productes locals i de temporada. Això sí! Podria ser que Marquinetti tingués algun tipus d'atac si se li acudís vagar per les pàgines de la revista i llegir aquest rànquing.

Amb la intenció de conjuminar la cuina tradicional catalana amb un dels plaers més mundans, us presentem quatre pizzes compostes d'ingredients i aliments que es conreen en territoris tarragonins, gironins, lleidatans i barcelonins!

01 Pizza enrotllada farcida de calçot, romesco, emmental i carxofa

Pizza enrotllada farcida de calçot, romesco, emmental i carxofa

Pizza amb productes de territoris tarragonins

És ben sabut que la verdura tarragonina per excel·lència és el calçot, tot i que la seva tradició s'estén arreu de Catalunya. Aquesta pizza és una molt bona opció si voleu innovar a la cuina i fer la vostra pròpia barreja de calçotada amb salsa romesco i el característic gust fort del formatge i la carxofa. Us sorprendrà!

02 Pizza de botifarra i albercocs

Pizza de botifarra i albercocs

Pizza amb productes de territoris gironins

Les terres gironines són unes grans productores d'embotits, entre els quals destaquen les seves meravelloses botifarres i fuets. En aquest cas, la pizza de botifarra anirà farcida amb albercocs, que donaran a la mescla un toc àcid que us fascinarà!

03 Pizza de ricotta, mel, nous i codonyat

Pizza de ricotta, mel, nous i codonyat Gemma Clofent

Pizza amb productes de territoris lleidatans

Un dels productes més prestigiosos d'elaboració artesana a les comarques lleidatanes és la mel, reconeguda arreu de Catalunya pel mató, el seu inseparable company de postres. En aquest cas, la pastissera Gemma Clofent ens porta una variant amb el familiar italià del mató: la ricotta. 

04 Minipizza d'albergínia, tomàquet i espinacs

Minipizza d'albergínia, tomàquet i espinacs AJJ Estudi

Pizza amb productes de territoris barcelonins

Acabem amb la pizza que barreja l'albergínia, del plat típic d'escalivada, amb el tomàquet del reconegudíssim pa amb tomàquet català. Gaudiu-la!

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: