Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 plats amb escarola

Un vegetal d'hivern que us pot resoldre un menú sencer

ADRIÁN ROQUE

11/01/2024

L'escarola no només és l'eterna guarnició, sinó també, un aliment molt versàtil, una hortalissa cruixent i suau alhora i molt fina de sabor, amb un punt d'amargor característic. Per gaudir d'aquest vegetal d'hivern, us proposem un menú sencer format per un pica-pica, un entrant, un primer i dos segons a escollir. Endavant!

01 Caneló de codonyat amb pera i escarola

Caneló de codonyat amb pera i escarola Becky Lawton

Per picar... caneló de codonyat amb pera i escarola

El codonyat lliga a la perfecció amb els vins dels pica-pica, refrescants i secs. És per això que aquesta recepta és el piscolabis ideal per obrir boca.

02 Amanida d'escarola i còctel de gambes

Amanida d'escarola i còctel de gambes

Entrant... amanida d'escarola i còctel de gambes

El còctel de gambes és un plat clàssic on l'escarola és ben present, oi?  Tot i que és cert que abans estava molt més de moda als restaurants que no pas ara, les bones tradicions no s'haurien de perdre. Per què no preparem, doncs, aquesta recepta? Sabeu per endavant que és un encert!

03 Llaminera amb escarola dolça

Llaminera amb escarola dolça

Primer... llaminera amb escarola dolça

Sí, aquest plat és ideal per acompanyar amb cigrons i tomàquets. Segons les quantitats que hi poseu, la llaminera pot arribar a ser gairebé la guarnició dels cigrons, i no a la inversa, cosa que us recomanem, ja que ara venen els segons d'escarola amb molta empenta i heu de tenir lloc per tastar-los!

04 Broqueta de xai marinat sobre 'focaccia' de romaní i escarola

Broqueta de xai marinat sobre 'focaccia' de romaní i escarola

Segon... broqueta de xai marinat sobre 'focaccia' de romaní i escarola

El xai és sempre un encert a la cuina, i els plats italians són una meravella. Aquí teniu unes broquetes sobre 'focaccia' d'escarola, per descomptat!

05 Coca de tonyina en sashimi amb pols de taronja

Coca de tonyina en sashimi amb pols de taronja

L'altre segon... coca de tonyina en sashimi amb pols de taronja, flors i escarola

Acabem aquest menú amb una coca de tonyina sobre un llit d'escarola amanit amb suc de maduixa i taronja, aromes de roses i salsa de soja. Boníssim! Les postres d'aquest menú les deixem a les vostres mans... però potser no cal que també les feu amb escarola!

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: