Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 114
Cuina núm. 114. Gener 2011

Bacallà. Plats innovadors amb un peix de tot l'any

En aquest número

Mercat / Al cistell

Oliva arbequina

Petita i rodona, és la més popular

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Cigró

Quin llegum!

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Palaia

Ben cruixent

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Cardamom

Aromes que condimenten

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Brandi

'Vi cremat' holandès

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Llet de cabra

Més blanca i de sabor més potent

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Borraina o borratja

Cuina mediterrània tradicional

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Figa seca

Fruita assecada al sol

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Mantega

Greix per untar el pa

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

El millor cafè a la llum de les espelmes

Els productes de cera i les aromes de torrefacte i cacau conviuen a la Cereria Masjuan de Mataró

Carme Melià (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Pans de la Trinitat, d'autor i a la carta

Carme Gasull (text), Marcelo Isarrualde (fotografia)

Mercat / Taula de tast

Una selecció didàctica

Per descobrir algunes novetats de vins de l'entorn europeu

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (fotografia)

Mercat / Glop a glop

Al rescat del patrimoni vinícola de Ponent

Slow Food cataloga cinquanta varietats de raïm

Josep Sucarrats (text)

Fogons / Bo i sa

Menú de gener

La xef del Maresme obre el menú d'aquest mes amb un plat que li va com l'anell al dit: el xató, una recepta de la qual és ambaixadora

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Bacallà, l'ambaixador de l'Atlàntic

Els balleners bascos van descobrir els grans bancs d'aquest veí de les aigües fredes i, com que és tan fàcil de conservar, el van convertir en el primer peix globalitzat. Porteu-lo als fogons, perquè avui encara hi té molt a dir!

Francesc Murgadas (text), Pep Nogué (receptes), Becky Lawton (fotografia), Adrián Geralnik (cuina)

Fogons

Fem un àpat macrobiòtic

Equilibri, justesa, sostenibilitat, energia i salut. La macrobiòtica, més que una dieta, és una filosofia de vida. Però trobar la manera més adequada d'alimentar-se no implica àpats avorrits ni poc saborosos. Descobriu-los!

Manuel Núñez i Claudina Navarro (text), Bernard Benbassat (receptes), Floro Azqueta (fotografia), Eduard Segurado (cuina)

Fogons / I per postres...

Hivern gèlid

Jordi Roca s'ha proposat deixar-nos ben glaçats d'admiració amb tres propostes fredes, però irresistiblement llamineres!

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Manel Molera

Torres Petit

A la centenària Fonda Torres, el 1986 li va néixer un fill, el Torres Petit. Aquí, el xef Manel Molera ofereix una cuina catalana renovada que prioritza la qualitat i l'estacionalitat del producte autòcton. Una opció gastronòmica que manté les arrels, tractades amb talent d'autor. Els plats amb personalitat d'en Manel, els posa en escena i els marida el seu germà, en Xavier.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

Iogurts artesans

El secret més sa de les lleteries tradicionals de Catalunya

Carme Parras (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

Can Poal

La defensa de la cuina d'arrel casolana

Francesc Castro (text)

Sortim / Espai dels lectors

Els fumats, conservació

Pep Nogué, el nostre assesor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons

Opinió / Petit fours

Oda a Nandu Jubany

Un nexe entre la modernitat i la tradició

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Sopa de xató i truita d'anxova

Carme Ruscalleda

Guisat lleuger de fesols, pebrots i tonyina

Carme Ruscalleda

Entrecot d''agnus ibérico' amb escalunyes

Carme Ruscalleda

Bombons de taronja i xocolata

Carme Ruscalleda

Morro de bacallà amb romesco i oli de picada

Pep Nogué

Cigronets amb tripa de bacallà

Pep Nogué

Terrina de macarrons i brandada de bacallà

Pep Nogué

Fideus a la cassola amb bolets

Pep Nogué

Hamburgueses de mill amb llenties

Bernard Benbassat

Diana de cremes de verdures

Bernard Benbassat

Injera de verdures glacejades

Bernard Benbassat

Un altre tatin de poma

Bernard Benbassat

Crema de llimona i núvol de llimona

Jordi Roca

Gelat de bergamota

Jordi Roca

Sorbet de moniato, mandarina i almívar

Jordi Roca

Minitruites de verdures

Montse Tàpia (recepta), Cristina Rivarola (fotografia)

Peu de porc farcit de llenegues amb mongetes

Manel Molera

Gintònic al plat

Antoni Cardona Verneda

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 277

TERRINES. EL CLÀSSIC QUE TORNA

  • Plats del mes
  • Jo Baixas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto